ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τι έχουν κάνει οι 11 διαφορετικές άμυνες

ΑΕΚ: Τι έχουν κάνει οι 11 διαφορετικές άμυνες

Το Sport24.gr παρουσιάζει όλες τις αμυντικές συνθέσεις της φετινής ΑΕΚ. Τι έχουν κάνει τα δίδυμα που κάθε τόσο αλλάζουν και τι οι τριάδες. Ποιοι έχουν δεχθεί τα περισσότερα γκολ και ποιοι έχουν καταφέρει να κρατήσουν την Ένωση αήττητη.

Πολλή κουβέντα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα γύρω από την άμυνα της ΑΕΚ η οποία κατά την περσινή σεζόν έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να φτάσει η Ένωση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, την καλή πορεία στην Ευρώπη και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου.

Η αμυντική σύνθεση των "κιτρινόμαυρων" με Βράνιες, Τσιγκρίνσκι αποτελούσε εγγύηση στα μετόπισθεν του Μανόλο Χιμένεθ. Ο ένας "πυλώνας" αποχώρησε ενώ ο άλλος έμεινε πίσω και παρ' όλα τα προβλήματα τραυματισμών που έρχονται και τον βρίσκουν, παραμένει η πλέον αξιόπιστη λύση μ' ένα φοβερό στατιστικό να τον συνοδεύει και είχατε την ευκαιρία να το διαβάσετε στο Sport24.gr την Κυριακή 3/2.

Ελέω, λοιπόν, της φυγής του Βράνιες, εφέτος ο Τσιγκρίνσκι με ποιον ή με ποιους στο πλευρό του έχει βγάλει την ΑΕΚ αλώβητη; Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε όλες τις αμυντικές συνθέσεις που έχουν παρατάξει Ουζουνίδης - Χιμένεθ και ψάχνουμε την καλύτερη, όπως και την χειρότερη. Θ' αρχίσουμε από την δυάδα Οικονόμου - Λαμπρόπουλος που έκανε ποδαρικό στη σεζόν και θα φτάσουμε μέχρι τις τριάδες που εκεί συναντάμε αήττητο σερί.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Το δίδυμο Λαμπρόπουλος - Οικονόμου άρχισε τη σεζόν ιδανικά οδηγώντας την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League. Συνολικά, τους είδαμε ν' αγωνίζονται μαζί σε 8 ματς με απολογισμό τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες, δύο ήττες και εννέα γκολ παθητικό.

Σέλτικ - ΑΕΚ 1-1

ΑΕΚ - Σέλτικ 2-1

Βίντι - ΑΕΚ 1-2

ΑΕΚ - Βίντι 1-1

Άγιαξ - ΑΕΚ 3-0

Αστέρας - ΑΕΚ 0-1

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0

Απόλλων Λάρισας - ΑΕΚ 0-4

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οι Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου πριν από την έναρξη της σεζόν θεωρούνταν οι βασικοί της ΑΕΚ για εφέτος. Ωστόσο, έδωσαν τα ίδια ματς ως δίδυμο με το Λαμπρόπουλος - Οικονόμου με τον πρώτο μάλιστα να είναι εκτός πλάνων λόγω του γνωστού θέματος με την ανανέωση του συμβολαίου του. Επίσης, το Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου έπεσε πάνω στην "κατάρα" της Ένωσης με το Champions League. Απολογισμός: Οκτώ ματς με τέσσερις ήττες, δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά γκολ παθητικό.

ΑΕΚ - Μπενφίκα 2-3

ΑΕΚ - Μπάγερν 0-2

ΑΕΚ - Άγιαξ 0-2

Μπενφίκα - ΑΕΚ 1-0

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1

ΑΕΚ - Λαμία 2-0

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0

ΤΣΟΣΙΤΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Επειδή, λοιπόν, η άμυνα της ΑΕΚ έχει υποστεί τροποποιήσεις λόγω τραυματισμών ή αλλαγών στη διάταξη η δυάδα με τις περισσότερες συμμετοχές αμέσως μετά τις δύο προαναφερθείσες είναι αυτή των Τσόσιτς - Οικονόμου. Αναλογικά, μάλιστα, οι δύο στόπερ τα έχουν πάει περίφημα με συγκομιδή τεσσάρων νικών σε πέντε αγώνες και μόλις μία ήττα. Βέβαια, το ένα κακό αποτέλεσμα που τους "σημαδεύει" είναι το 4-1 μέσα στο "Καραϊσκάκης", όπως και συνύπαρξή τους με τον Μπακάκη σε άμυνα με τρεις που πήρε κάτω από τη βάση στο τελευταίο ματς με τον Άρη (2-0) στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

ΑΕΚ - Άρης 4-0

ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-0

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1

ΑΕΚ - Απόλλων 2-1

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΙ

Ίδιες συμμετοχές με το Τσόσιτς - Τσιγκρίνσκι έχει η καλύτερη, βάσει επιτυχιών, σύνθεση που έχει επιλεχθεί τόσο από τον Ουζουνίδη όσο και από τον Χιμένεθ. Τρεις άνθρωποι, παίζοντας μαζί εφέτος, δεν έχασαν, ενώ μεταξύ των πέντε παιχνιδιών που έδωσαν το ένα ήταν ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για τους Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκη. Βεβαίως, πρέπει να ν' αναφέρουμε ότι στο κρίσιμο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Κύπελλο με το 0-1 της ΑΕΚ, ο "Τσίγκρι" στο 10' αποσύρθηκε από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού και τη θέση του είχε πάρει ο Τσόσιτς*.

ΠΑΣ - ΑΕΚ 0-4

ΑΕΚ - Αστέρας 3-0

Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1*

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΑΤΣ

Τα προβλήματα στην "κιτρινόμαυρη" άμυνα, όχι μόνο του Τσιγκρίνσκι, αλλά και των μπακ έχουν "γεννήσει" και άλλες ιδέες και λύσεις πέραν των στάνταρ. Ας δούμε παρακάτω τι έχουν κάνει δυάδες και τριάδες που έπαιξαν μέχρι στιγμής από μία μέχρι τρεις φορές.

Τσιγκρίνσκι - Λαμπρόπουλος: Τρία ματς με δύο νίκες, μία ισοπαλία και ένα γκολ παθητικό.

ΑΕΚ - Πανιώνιος 4-0

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

Απόλλων - ΑΕΚ 0-2

Λαμπρόπουλος - Τσόσιτς: Τρία ματς με μία νίκη, δύο ήττες και παθητικό τέσσερα γκολ.

ΑΕΚ - ΠΑΣ 2-0

ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-2

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-1

Τσιγκρίνσκι - Τσόσιτς: Δύο ματς με μία νίκη, μία ισοπαλία και ένα γκολ παθητικό.

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-3

Κισσαμικός - ΑΕΚ 1-1

Τσιγκρίνσκι - Σβάρνας: Δύο ματς, δύο νίκες με δύο γκολ παθητικό.

ΑΕΚ - Λαμία 2-1

Βόλος - ΑΕΚ 1-3

Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου - Τσόσιτς: Ένα ματς, μία ήττα, δύο γκολ παθητικό.

Μπάγερν - ΑΕΚ 2-0

Τσιγκρίνσκι - Μπακάκης - Τσόσιτς: Ένα ματς, μία νίκη, μηδέν γκολ παθητικό.

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-0

Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου - Σβάρνας: Ένα ματς, μία νίκη, πέντε γκολ παθητικό.

ΑΕΚ - Κισσαμικός 5-0

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ