ΑΕΚ

ΑΕΚ: Θέλει "αεροπόρο" Τσιγκρίνσκι

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση ενός στόπερ, απλά και μόνο για να συμπληρώσει την υπάρχουσα τετράδα. Ο Μιγκέλ Καρντόσο εστιάζει σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα δώσουν νέα στοιχεία στο σύνολο.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι ένας ποδοσφαιριστής που όταν είναι υγιής αποτελεί άλφα ποιότητας λύση για τα μετόπισθεν. Βγάζει σιγουριά, ηρεμία και εξυπνάδα όταν καθοδηγεί την άμυνα. Ωστόσο, ο αρχοντικός Ουκρανός βάζει την ΑΕΚ σ' ένα συνεχές ρίσκο, διότι καθώς το σύνολο ετοιμάζεται να στηριχτεί πάνω του, ένας τραυματισμός στους οποίους είναι επιρρεπής πάει πίσω τον ίδιο και την ομάδα φυσικά.

Γι' αυτό, άλλωστε, από τον περισσότερο κόσμο θεωρείται επιτακτική ανάγκη ν' αποκτηθεί ένας ακόμα στόπερ που θα ενσωματωθεί στην τετράδα των: Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Οικονόμου, Σβάρνα. Πώς, όμως, σκέφτεται ο Μιγκέλ Καρντόσο αυτόν τον συγκεκριμένο που ενδεχομένως ν' αποκτήσει η ομάδα του;

Επειδή μεγάλο μέρος της στρατηγικής του Πορτογάλου (αν όχι όλο) βασίζεται στη λειτουργία της άμυνας, η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν θα πάρει αμυντικό για να τον έχει όταν τραυματίζεται ο Τσιγκρίνσκι. Μία ρεζέρβα τέλος πάντων που θα κάθεται στον πάγκο και θα περιμένει εξελίξεις για να παίξει.

Η Ένωση ψάχνεται για συγκεκριμένα πράγματα στην άμυνα και το Sport24.gr σας τα παρουσιάζει. Εάν θέλαμε με μία πρόταση να χαρακτηρίσουμε τον μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ για την άμυνα, τότε θα γράφαμε αυτό που διαβάσατε στον τίτλο: "Αεροπόρος" Τσιγκρίνσκι.

ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΚΕΤΟ

Οι "κιτρινόμαυροι" αναζητούν ψηλό ποδοσφαιριστή, κατά προτίμηση αριστεροπόδαρο, με ηγετικές τάσεις και σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο που θα μπει και θα παίξει βασικός ανά πάσα στιγμή.

Ειδικότερα δε ο τομέας του ψηλού παιχνιδιού, εξ ου και το "αεροπόρος" Τσιγκρίνσκι, έχει ειδική θέση στο μυαλό του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Λυμπερόπουλου.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, θέλει και ίσως πάρει έναν παίκτη που θα της δώσει ασφάλεια ψηλά, αλλά γιατί όχι και γκολ. Αρκετοί έχουν εντοπίσει πρόβλημα στα στημένα της Ένωσης, διαχρονικά, είτε αυτά είναι όταν η ομάδα αμύνεται είτε όταν επιτίθεται. Κατά γενική ομολογία οι "κιτρινόμαυροι" δεν είναι και τα πρώτα ύψη, γι' αυτό και ο Καρντόσο εφόσον δοθεί το "ok" ώστε να προχωρήσει η μεταγραφή ενός στόπερ, θα ήθελε αυτού του είδους τον παίκτη, έναν κυρίαρχο στον αέρα, ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της δημιουργίας μίας δικής του ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ