ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Τέλειωσε η χρονιά του Μπακάκη

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τραυματισμός στον ποδοκνημική θα ξαναβάλει στα γήπεδα τον Μιχάλη Μπακάκη από το 2019, όμως το 2018 το αφήνει ο διεθνές μπακ με ασύλληπτα νούμερα και ρεκόρ. Το Sport24.gr αναλύει.

Είναι κυπελλούχος, είναι πρωταθλητής, είναι υπαρχηγός της ΑΕΚ, είναι (μαζί με τον Μάνταλο) και ο πιο παλιός στα αποδυτήρια των Σπάτων καθώς μπήκε το καλοκαίρι του 2014. Κυρίως όμως, ο Μιχάλης Μπακάκης είναι ορισμός του βασικού και αναντικατάστατου.

Όχι στην θεωρία, αλλά στους αριθμούς μέσα στο γήπεδο. Ένας τραυματισμός στην ποδοκνημική, υποχρεώνει πλέον τον Μπακάκη να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, με προοπτική επιστροφής στις αρχές του 2019. Μάλιστα μέχρι τελικά να τεθεί νοκ άουτ, ο διεθνής μπακ κουβάλαγε για περισσότερο από έναν μήνα αυτούς τους πόνους χαμηλά στο πόδι, αλλά έσφιγγε τα δόντια και έπαιζε κανονικά. Μέχρι που η καταπόνηση και ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Λάρισας, έφτασαν το πρόβλημα στην ποδοκνημική, στο μη περαιτέρω.

Ο Μπακάκης δεν θα ξαναπαίξει μέσα στο 2018 (έτσι κι αλλιώς απομένει μόνο ένα ματς για το κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα), ωστόσο αφήνει το ημερολογιακό έτος με ασύλληπτα νούμερα και ρεκόρ. Είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που έχει τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Μακράν του δεύτερου.

Από την αρχή του 2018, μέχρι και τώρα στο φινάλε του, ο Μπακάκης έχει "γράψει" συνολικά 3.438 αγωνιστικά λεπτά σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Και συνολικά 41 επίσημα παιχνίδια, χωρίς να υπολογίζονται τα καλοκαιρινή φιλικά προετοιμασίας. Μόνο με την φανέλα της ΑΕΚ όλα αυτά, καθώς μέσα στο 2018, ο Μπακάκης έχει παίξει ματς και με την εθνική ομάδα.

Από τις αρχές του Γενάρη, ο διεθνής μπακ αγωνίστηκε για την περσινή σεζόν σε 13 από τα 15 ματς πρωταθλήματος, 5 από τα 7 κυπέλλου και στα 2 της Ευρώπης. Με συνολικά 1663 αγωνιστικά λεπτά. Ενώ για την φετινή σεζόν, από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και την περασμένη Κυριακή στην Λάρισα, ο Μπακάκης μέτρησε 11 στα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος και 10 στα 10 της Ευρώπης, με συνολικά 1775 αγωνιστικά λεπτά. Νούμερα εντυπωσιακά, που δεν έχει καταφέρει να πιάσει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μέσα στο 2018. Ούτε καν ο Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος στην φετινή σεζόν έχει κάνει όλα τα 90άλεπτα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, με εξαίρεση ένα ματς. Όμως μέσα στο 2018, ο Μπακάκης δικαιολόγησε απόλυτα το παρατσούκλι «Τούρμπο».

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ