ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Τελειώνουν σύντομα οι τρεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΓΛΑΣΚΟΒΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΓΛΑΣΚΟΒΗ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπακασέτας, ο Σιμόες και ο Λαμπρόπουλος, οι οποίοι ήδη έχουν "τελειώσει" από την ΑΕΚ, κινούνται προκειμένου να βρουν ήδη από τον Γενάρη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Και έχουν τους λόγους τους. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, η ατάκα «ο Μπακασέτας, ο Σιμόες και ο Λαμπρόπουλος να φέρουν πρόταση τον Γενάρη και να φύγουν», την οποία είπε στα αποδυτήρια των Σπάτων την Κυριακή (24/11) το απόγευμα, ήταν ουσιαστικά το «σινιάλο» για το οριστικό ναυάγιο των συζητήσεων με τους τρεις για την ανανέωση των συμβολαίων. Και το «τέλος» της καριέρας των τριών παικτών στην ΑΕΚ. Όμως για τον Μπακασέτα, τον Σιμόες αλλά και τον Λαμπρόπουλο, αυτή η ατάκα, είναι η επόμενη κίνηση τους. Αυτό που θέλουν να κάνουν άμεσα. Και το δρομολογούν.

Κανείς εκ των τριών ποδοσφαιριστών δεν θέλει να μείνει μέχρι το καλοκαίρι, που τυπικά λήγει το συμβόλαιο, στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Μπορεί να μην τίθεται κανένα ζήτημα να εκδιωχθούν από τις προπονήσεις. Ούτε καν να υπάρχει εχθρικό κλίμα απέναντι τους. Ενδεχομένως το ακριβώς αντίθετο. Όμως κανένας από τους τρεις παίκτες, δεν θέλει να περάσει από την διαδικασία να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν μόνο με προπονήσεις και επί της ουσίας για σχεδόν έναν χρόνο (διότι η νέα σεζόν θα ξεκινήσει τον Αύγουστο) χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους.

Εξάλλου μπορεί το κλίμα να μην είναι βαρύ για κανέναν από τους τρεις στα Σπάτα. Και μάλιστα όπως φάνηκε και την περασμένη Τετάρτη (28/11), σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων και με τον Ουζουνίδη και με τους συμπαίκτες τους, είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Πρακτικά όμως και στην καθημερινότητα και οι τρεις ποδοσφαιριστές, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, από την στιγμή που δεν είναι στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή. Επομένως δεν θα μπαίνουν στις ασκήσεις τακτικής και ούτε θα μπαίνουν στα οικογενειακά διπλά. Επομένως επί της ουσίας, θα χρειαστεί να ακολουθούν για έξι μήνες ατομικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για μια ψυχοφθόρα διαδικασία και οι τρεις παίκτες το ξέρουν. Ήταν παρόντες όταν συνέβη κάτι αντίστοιχο πέρυσι με τον Γιάννη Ανέστη. Πάλι περίπου τέτοια εποχή ήταν, όταν ο νυν τερματοφύλακας της Γκέτεμποργκ, έμεινε εκτός πλάνων πάλι για λόγους συμβολαίου. Και παρέμεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν κάνοντας μόνο προπονήσεις και μάλιστα ήταν και απολύτως συνεπής. Δεν απουσίασε ούτε μια ημέρα. Όμως και ο Μπακασέτας και ο Σιμόες και ο Λαμπρόπουλος, διαπίστωσαν πως ήταν μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία για τον Ανέστη, να είναι τυπικά εντός της καθημερινότητας της ΑΕΚ αλλά πρακτικά εκτός.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Επομένως είναι και ζόρικο και ψυχοφθόρο να μείνουν άπραγοι μέχρι και το καλοκαίρι. Και θα τους δυσκολέψει πολύ και την διαδικασία συμφωνίας με την επόμενη ομάδα τους. Γι αυτό και ο στόχος και των τριών, είναι να μπορέσουν να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και να φύγουν από την ΑΕΚ ήδη από τον Γενάρη.

Για τον Μπακασέτα ήδη από το καλοκαίρι και τα προκριματικά του ChampionsLeague, έχουν περάσει ουκ ολίγοι σκάουτερ από το ΟΑΚΑ. Άνθρωποι και από αγγλικές αλλά κυρίως από ιταλικές ομάδες, βρέθηκαν στην Αθήνα και στα ματς με την Σέλτικ και σ’ αυτά με την Μπενφίκα και τον Άγιαξ και σημείωσαν στο μπλοκάκι τους το όνομα του διεθνή μεσοεπιθετικού. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, έκαναν την σημείωση ήδη από τότε, για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Επομένως τώρα η πλευρά του Μπακασέτα θα επιδιώξει να ενεργοποιήσει αυτό το ενδιαφέρον. Με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Για τον Σιμόες έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες μια διπλή φημολογία στην… αγορά. Η πρώτη θέλει ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχει ανοίξει ακόμα και δίαυλο επικοινωνίας και συζητήσεων με την πλευρά του Πορτογάλου χαφ. Και η δεύτερη, θέλει να υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σιμόες, εντός συνόρων. Όπως και ο Μπακασέτας, ο Πορτογάλος φέρεται να βλέπει με καλύτερο μάτι το ενδεχόμενο να φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσο για τον Λαμπρόπουλο, το τοπίο ακόμα είναι σχετικά πιο θολό. Όμως δεδομένα και ο διεθνής αμυντικός, έχει ξεκινήσει προσπάθειες να βρει ομάδα, κατά προτίμηση εκτός ελληνικών συνόρων, για να συνεχίσει την καριέρα του. Και αυτός, όπως και ο Μπακασέτας και ο Σιμόες, θέλει να το κάνει άμεσα. Δηλαδή από τον Γενάρη.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ