ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κάτι... χρωστάει ο Λιβάγια

ΑΕΚ: Κάτι... χρωστάει ο Λιβάγια
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Το πρόσωπο κλειδί της ΑΕΚ είναι ο Λιβάγια, αλλά στα ντέρμπι μετά από τη σεζόν της κατάκτησης πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει να βρει ουσία στο παιχνίδι του. Δεν έδειξε τίποτα ο Μάσιμο Καρέρα για ενδεκάδα και διάταξη.

Η μεγάλη στιγμή για τον Μάσιμο Καρέρα έφτασε. Σε μερικές ώρες ο Ιταλός προπονητής θα δώσει το πρώτο του ντέρμπι επί ελληνικού εδάφους ως κουμανταδόρος της ΑΕΚ. Κόντρα στους ασπρόμαυρους, πάντως, έχει παίξει και στο παρελθόν όταν ήταν ο head coach της Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Ιταλός προπονητής δοκίμασε πολλά, αλλά δεν έδειξε τίποτα όσον αφορά στη διάταξη για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Εάν υπάρχει κάτι 100% σίγουρο, αυτό είναι τα δύο πρόσωπα της μεσαίας γραμμής, δηλαδή Σιμόες και Κρστίτιστς.

Αναφέρουμε πως οι δύο παραπάνω είναι στάνταρ, διότι όποια διάταξη και να επιλέξει ο Καρέρα είτε αυτό είναι 4-2-3-1 είτε 3-5-2, αυτοί δεν αλλάζουν ούτε... μετατροπές επιδέχονται στη θέση που καλύπτουν εντός των τεσσάρων γραμμών.

ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Μπορεί ο Νέλσον Ολιβέιρα να είναι το πρώτο βιολί της ΑΕΚ σχετικά με τους πρώτους σκόρερ, αλλά ο game changer της είναι άλλος: Μάρκο Λιβάγια.

Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός μπορεί και στη κακή του μέρα να κάνει ζημιές. Οι κιτρινόμαυροι βασίζουν πολλά στο ταλέντο του, ενώ αποτελεί γεγονός πως άπαντες μαζί και ο ίδιος περιμένουν μία ουσιαστικά εμφάνιση σε ντέρμπι, δηλαδή γκολ!

Η ΑΕΚ έχει να κερδίσει σε τέτοιου είδους ματς από την σεζόν που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Από το 17/18 έχει να σκοράρει και ο Λιβάγια σε ντέρμπι. Από τότε μέχρι σήμερα έχει μοιράσει κάποιες ασίστ, ωστόσο το ζητούμενο δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ