ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Τα τρία σημεία που στηρίζει την έφεση της για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ απολογήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα για τα επεισόδια που είχαν γίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών στηρίζοντας την έφεση της σε τρία σημεία.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η έφεση της ΑΕΚ για την τιμωρία της για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την αφαίρεση βαθμών.

Οι άνθρωποι των "κιτρινόμαυρων" κατά την έφεση τους στάθηκαν σε τρία σημεία με βάση τα οποία η αρχική ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ θα πρέπει να πέσει.

Θυμηθείτε το LIVE της εκδίκασης

Πρώτον: Πως στα επεισόδια υπήρχε ρίψη αντικειμένων και όχι βιαιοπραγίες.

Δεύτερον: Πως ο περιβάλλον χώρος του ΟΑΚΑ είναι τεράστιος και δεν υπάρχει εφαρμογή στο ΟΑΚΑ.

Τρίτον: Πως από τη στιγμή που δεν υπήρχε τραυματισμός, δεν διεκόπη το ματς πως είναι δυνατόν η ΑΕΚ να τιμωρήθηκε με τη μέγιστη τιμή.

Από πλευράς ΑΕΚ στην εκδίκαση βρέθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου και η δικηγόρος της ΠΑΕ κ. Έλλη Ρίζου.

Η δικηγόρος της ΑΕΚ κ. Έλλη Ρίζου πήρε πρώτη τον λόγο λέγοντας: "Όταν επιλέγουμε ότι επιβαρυντικό υπάρχει παραβλέποντας τα ευμενή στοιχεία έχουμε μια άδικη δική. Η έκθεση των τριών παρατηρητών αναφέρουν ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Οι δράστες πετούσαν τα αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός περιβάλλοντα χώρου".

Και συνέχισε αναφέροντας: "Ποιοι έκαναν τα επεισόδια; Η έκθεση των παρατηρητών λέει άγνωστοι. Επίσης γράφει πως υπεύθυνοι της ΑΕΚ μετέφεραν τον κόσμο με ασφάλεια από την μια κερκίδα στην άλλη και δεν λαμβάνεται υπόψιν. "Τι είναι βιαιοπραγία κατά τον αθλητικό νόμο; Είναι σαφές πως ο αθλητικός νόμος ξεχωρίζει την βιαιοπραγία με σωματική επαφή και με ρίψη αντικειμένων. Εδώ είχαμε το δεύτερο".

Και σημείωσε: " Το παράπονο μας είναι πως όταν υπάρχει κενό ή ασάφεια αττό δεν θα πρέπει να πηγαίνει εις βάρος μια ομάδας. Δεν μπορεί να υπάρχει αδίκημα χωρίς νόμο. Στα επεισόδια δεν υπήρχε ούτε τραυματισμός, ούτε σύλληψη και δεν επηρέασαν την εξέλιξη τους ματς και ήταν μικρής διάρκειας".

Εκείνη την ώρα ο δικαστής ανέφερε πως υπάρχει ένα βίντεο από την αστυνομία και τις κάμερες ασφαλείας με την ΑΕΚ να αντιδρά. Όχι για αυτά που μπορεί να έδειχνε το βίντεο αλλά για το γεγονός ότι πρωτόδικα δεν υπήρχε κάτι και εμφανίστηκε στην έφεση.

Πριν παίξει το βίντεο τον λόγο πήρε ο Μηνάς Λυσάνδρου ο οποίος είπε: "Υπάρχει μια ιδιομορφία. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο. Η έννοια του εν γένει χώρου του γηπέδου αναφέρεται σε χώρο για στάθμευση ή εμπορικής εκμετάλλευσης. Η εφαρμογή του άνευ κριτηρίου σε χώρους τεράστιους όπως το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να γίνει. Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι αυτή η ιδιομορφία".

Και συνέχισε σημειώνοντας: "Από την γνώση που έχουμε και από τις εκθέσεις δεν συνομολογούμε γιατί δεν ξέρουμε αν έγιναν τα επεισόδια σε χώρο πέρα του προελέγχου. Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για την ρίψη αντικειμένων και την βιοπραγία".

Εν συνεχεία έπαιξε το βίντεο που έδειχνε κάποια καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι της ΑΕΚ και εν συνεχεία τα όσα έγιναν έξω από τον ΟΑΚΑ με τον Λυσάνδρου να τονίζει μετά την ολοκλήρωση του βίντεο πως η ουσία είναι πως υπάρχει ρίψη αντικειμένων αλλά όχι βιαιοπραγία.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πήρε τον λόγο ξανά η κ. Έλλη Ρίζου λέγοντας: "Μας επεβλήθη η εσχάτη των ποινών χωρίς βιαιοπραγίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς να επηρεαστεί η εξέλιξη του ματς. Τι τιμωρία θα υπάρξει αν συμβούν αυτά; Η ίδια; Δεν θα είναι άδικο για εμάς".

Η απόφαση αναμένεται να βγει τις επόμενες μέρες και όχι σήμερα ενώ μάλιστα ο δικαστής σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για την έκδοση της απόφασης έκανε και χιούμορ λέγοντας: "Δεν θα βγει σήμερα, να είστε σίγουροι ότι θα βγει... μέρα πάντως".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ