ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα πλοκάμια του Ίβιτς για τους νέους Σιμάνσκι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, σηκώνει πέτρες για να βρει "θησαυρούς" σε μέρη που οι προκάτοχοι του δεν τολμούσαν να ψάξουν. Και συνεχίζει να το κάνει για τους επόμενους Σιμάνσκι και Λάτσι.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, είναι ένα από τα ελάχιστα άτομα που έχουν το ελεύθερο να επισκέπτονται σε καθημερινή βάση καθημερινά το αρχηγείο της ΠΑΕ στο Μαρούσι, καθώς τα γραφεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω κορονοϊού. Και βρίσκεται κάθε μέρα εκεί. Ο τεχνικός Ίλια Ιβιτς, προσπαθεί να διαβάσει όσο πιο καλά γίνεται την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό.

Μέσα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αναζητεί τις ευκαιρίες που θα προκύψουν, ακόμα και σε αγορές οι οποίες είναι δύσκολα προσεγγίσιμες από ομάδες όπως η ΑΕΚ, οι οποίες δύσκολα πληρώνουν αδρά για αγορές και περισσότερο "ξεψαχνίζουν" την πιάτσα των ελεύθερων και των δανεικών. Δεν είναι μια άσχημη στρατηγική, αρκεί να έχεις τον τρόπο για να την υπηρετήσεις σωστά. Στην παρούσα φάση πάντως, δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά.

Ας μη λησμονύμε ότι, εφόσον η ΑΕΚ αποφασίσει να βάλει βαθιά το χέρι στους τραπεζικούς λογιαριασμούς της για να προχωρήσει σε αγορές παικτών, θα το πράξει για τους Σέρχιο Αραούχο και Νταμάν Σιμάνσκι, οι οποίοι είναι λογικό να έχουν προτεραιότητα. Γνωρίζοντας λοιπόν την κατάσταση αλλά και τις ανάγκες της ομάδας, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του Μάσιμο Καρέρα, ο Ίβιτς έχει εντοπίσει αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών από ξένη αγορά και έχει ήδη ξεκινήσει επαφές, προκειμένου να διαπιστώσει αν κάποιες από αυτές τις υποθέσεις, θα μπορούσαν να είναι υλοποιήσιμες.

ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΡΑ

Το καλό με τον συγκεκριμένο τεχνικό διευθυντή, εν αντιθέσει με όλους τους προηγούμενους, είναι ότι ελίσσεται εντός των αγορών και βρίσκει ποδοσφαιριστές που θεωρεί ότι αξίζει να ασχοληθεί μαζί τους σε μέρη που ουδείς μπορεί να το μυριστεί. Κάπως έτσι έφερε στην ΑΕΚ τον Σιμάνσκι, ως δανεικό από τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι και προχώρησε (με την παρότρυνση του Δημήτρη Μπαρμπαλιά ο οποίος τον εντόπισε), στην αγορά του Ζίγκα Λάτσι.

Ο Ίβιτς δεν κλείνει πόρτες σε πρωταθλήματα στα οποία άλλοι δίσταζαν να ψάξουν ή και τα απαξίωναν. Φτιάχνει σχέσεις εμπιστοσύνης με ατζέντηδες, κοιτάζει πολύ στα Βαλκάνια, δίνει έμφαση στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και ξεψαχνίζει τις αγορές της Βόρειας Ευρώπης, αναζητώντας για ποδοσφαιριστές που εκτός από ποιότητα, θα διαθέτουν και το σωστό χαρακτήρα, δηλαδή θα είναι εργατικοί και προσηλωμένοι στο σχέδιο του προπονητή.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο Μάσιμο Καρέρα επανέλαβε αυτό που είχε γράψει πρώτο το Sport24.gr και ακολούθως ο ίδιος ο προπονητής επιβεβαίωσε μέσω τοποθέτησης του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ό,τι δηλαδή θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Μια ακόμα επικύρωση της συμφωνίας η οποία σφραγίζει και τη βοήθεια που θα παρέχει ο Ιταλός στον Ιβιτς, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο άρτιος ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν και η ΑΕΚ να στοχεύσει στις πραγματικές ανάγκες της, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος. Ο Καρέρα είναι ένα πρόσωπο που έχει κερδίσει το σεβασμό στην πατρίδα του και δεδομένα θα βοηθήσει ώστε η ΑΕΚ να ασχοληθεί και με περιπτώσεις από την Ιταλία, τις οποίες θα ήταν έως και αδύνατο να προσεγγίσει, δίχως εκείνον στον πάγκο της ομάδας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ