ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα δύο πρόσωπα του Βέρντε

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντανιέλε Βέρντε είναι ένας από τους νεοαποκτηθέντες που έχουν προβληματίσει. Ωστόσο στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι θα βγάλει στο γήπεδο, όσα παρουσιάζει στις προπονήσεις.

Η εικόνα του να κλαίει μετά το τέλος του εντός έδρας αγώνα με την Κραϊόβα στο ΟΑΚΑ, ήταν ομολογουμένως ανησυχητική. Η ΑΕΚ είχε προκριθεί στον επόμενο γύρο του Europa League, ωστόσο ο Ντανιέλε Βέρντε είχε γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής, σε δύο περιπτώσεις για γκολ από αυτά που λες ότι χρειάζεται προσπάθεια για να χαθούν.

Συνειδητοποιώντας μετά το τέλος του αγώνα το πόσο λάθεψε, ξέσπασε σε λυγμούς. Εκτοτε, αδυνατεί να βρει το δρόμο του και να πείσει αυτούς που δεν τον γνωρίζουν, για όσα είναι βέβαιοι εκείνοι που τον βλέπουν καθημερινά στις προπονήσεις. Οτι δηλαδή πρόκειται για έναν άρτια δομημένο ποδοσφαιριστή, με καλή τεχνική κατάρτιση, εξαιρετική ικανότητα στις στημένες μπάλες και έκρηξη με τη μπάλα στα πόδια.

Από όλα τα προαναφερθέντα, ο Βέρντε έχει να επιδείξει έως σήμερα, μόνο ένα καλά εκτελεσμένο φάουλ το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Νέλσον Ολιβέιρα να ισοφαρίσει σε 1-1, στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Και σε αυτό το ματς, ο Ιταλός έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, ενώ έδειξε δυσκολία εξοικείωσης με το ρόλο του επιτελικού μέσου, πίσω από τους δύο επιθετικούς, Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Αυτό είναι το ένα θέμα που θα απασχολήσει και τον προπονητή, ο οποίος είναι από εκείνους που έχουν διαπιστώσει ότι ο Ιταλός διαθέτει όντως στοιχεία που δεν βρίσκεις εύκολα σε παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Για να αποδώσει ο Βέρντε αυτά που μπορεί, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στα άκρα της επίθεσης και παίζοντας ως κανονικός εξτρέμ, όχι όπως επί Καρντόσο, με τη μόνιμη εντολή να συγκλίνει κεντρικά και να μην παίρνει φάσεις κοντά στην πλάγια γραμμή.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει αλλαγή διάταξης, μια κατάσταση που θα συμβεί ομαλά, ενδεχομένως με ξεκίνημα το αυριανό ματς κόντρα στη Λαμία. Το δεύτερο ζήτημα αφορά στη χαμηλή αυτοπεποίθηση του Ιταλού αυτή την περίοδο, κάτι που μπορεί να επουλωθεί μόνο παίζοντας.

Ο ΣΥΝΘΕΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΠΑΝΗ

Ένα από τα θετικά συμβάντα του αγώνα της Τρίπολης, πέραν της νίκης με πειστική εμφάνιση και της πίστης για την ανατροπή έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, ήταν η παρουσία του Χρήστου Αλμπάνη. Ενός ποδοσφαιριστή που αδικείται κατ' εξακολούθηση στην ΑΕΚ και για τον οποίο ο Κωστένογλου έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη.

Ωστόσο ο ανταγωνισμός στη γραμμή κρούσης είναι μεγάλος και οι θέσεις λιγοστές. Στα συν του πρώην επιθετικού του Απόλλωνα Σμύρνης ωστόσο, καταγράφεται η ικανότητά του να παίζει σχεδόν σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, πλην αυτής του φορ περιοχής.

Είναι εξίσου καλός και στα δύο άκρα, ενώ στην Τρίπολη έδειξε ότι μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά και ως "μπαλαντέρ" πίσω από τους δύο επιθετικούς η ως δεύτερος κυνηγός. Η ικανότητά του αυτή, αποτελεί διαβατήριο για συχνότερες εμφανίσεις, καθώς έτσι θα δίνεται η ευκαιρία και στον προπονητή για ένα ομαλό rotation χωρίς κινδύνους.

Διαβάστε ακόμα:
Βέρντε, Ναπολιτάνος μπαλαδόρος
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ