ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα δεδομένα για Βράνιες - Τσιγκρίνσκι

ΑΕΚ: Τα δεδομένα για Βράνιες - Τσιγκρίνσκι

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Όγκνιεν Βράνιες, είναι τόσο κοντά όσο και μακριά από την παραμονή τους μετά το καλοκαίρι. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Στο ζέσταμα για τον αγώνα με τον ΠΑΟ, ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός Ντιμτρό Τσιγκρίνσκι, ενημέρωσε για ενοχλήσεις στο μηρό και η ΑΕΚ πρόλαβε την αντικατάστασή του στο αρχικό σχήμα με τον Στράτο Σβάρνα να παίρνει τη θέση του και τον Μάριο Οικονόμου να έρχεται από την εξέδρα για να κάτσει στον πάγκο. Δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο αυτό που συνέβη.

Αντιθέτως, επρόκειτο για ακόμα ένα κεφαλαίο στο βιβλίο μυϊκών τραυματισμών του 33χρονου στόπερ, ο οποίος σε όλη την καριέρα του είχε ευπάθεια σε τέτοια ζητήματα, αλλά πλέον όσο μεγαλώνει, τα προβλήματα σαν να πολλαπλασιάζονται. Είναι ένα θέμα προς συζήτηση το αν πρέπει να μείνει ή όχι στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, πέραν του συναισθηματικού δεσίματος που υπάρχει μαζί του και της ισχυρής προσωπικότητας που διαθέτει, η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή αλλά και απαραίτητη στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο Τσιγκρίνσκι έχει "γράψει" 17 συμμετοχές με την ΑΕΚ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και ( όπως αποκάλυψε ο Βαγγέλης Αρναούτογλου στον Sport24 Radio) χρειάζεται μόλις 8 ακόμα για να φτάσει τις 25 και να κερδίσει, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, επιπλέον ένα έτος συνεργασίας με την ομάδα. Ασφαλώς, ο Ουκρανός δεν είναι ένας χαρακτήρας που κάθεται σε συμβόλαια.

Ο ίδιος παλαιότερα είχε δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει πρωτίστως να αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα στην οποία αγωνίζεται, τον θέλει διότι της είναι χρήσιμος κι όχι επειδή επιτυγχάνεται ένας προσωπικός στόχος που του δίνει επιπλέον χρόνο συνεργασίας. Είχε αρνηθεί μάλιστα συμβόλαιο που του είχε προταθεί ενώ ήταν εκτός δράσης με σπασμένο χέρι, λέγοντας τότε στους ανθρώπους της ΑΕΚ " αφήστε πρώτα να γυρίσω καλά και να παίξω κι αν με θέλετε ακόμα, ανανεώνουμε".

Η περίπτωσή του λοιπόν, δεν παύει να είναι ένα ανοιχτό θέμα προς συζήτηση ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού. Πρέπει και η ίδια η ΑΕΚ να βάλει κάτω τα πράγματα και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει μαζί του, ασχέτως με το αν πιάσει τις 25 συμμετοχές ή όχι. Διότι πέραν όλων των άλλων, μιλάμε για ένα συμβόλαιο 400.000 ευρώ ετησίως, το οποίο ίσως πρέπει να δοθεί σε έναν άλλον, πιο νεαρό και δυνατό αθλητή από τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος πλέον βαδίζει προς τη συμπλήρωση των 34 χρόνων του. Εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα παραμονής του, με το σκεπτικό να δώσει στην ομάδα 15-20 ποιοτικά ματς, ως 3-4 επιλογή.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Η ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ ΕΧΕΙ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΡΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ Η ΑΓΟΡΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα τον έβαλε σε μια σειρά και ο Βόσνιος στόπερ διαγράφει επί των ημερών του ενδεχομένως και τις καλύτερες αγωνιστικές ημέρες του στην ΑΕΚ. Ήταν εξαιρετικός απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, καταπληκτικός απέναντι στον ΠΑΟ και γενικότερα παρουσιάζει μια άκρως επαγγελματική συμπεριφορά, η οποία βάζει τους ανθρώπους της ομάδας σε σκέψεις για την περίπτωσή του, αν και μέχρι πρότινος τους είχε αποκαρδιώσει με τα καμώματά του.

Ο Βράνιες παραμένει εδώ, είναι καλά και πλέον πρέπει να γίνει συζήτηση με την Αντερλεχτ για τον τρόπο απόκτησής του το ερχόμενο καλοκαίρι. Είτε με αγορά, είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς. Να σημειωθεί εδώ ότι η βελγική ομάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή της αγοράς του πριν από δύο καλοκαίρια, καταβάλλοντας και την τελευταία δόση του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Συνολικά ο Βράνιες κόστισε στην Αντερλεχτ 3,2 εκατ. ευρώ για να παίζει δανεικός στην ΑΕΚ, με την οποία άλλωστε μοιράζεται το ετήσιο κόστος του συμβολαίου του, ήτοι 900.000 ευρώ.

Όλοι στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι ο Βράνιες θέλει να παραμείνει εδώ, να συνεχίσει με τη φανέλα της, ακόμα και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα με την οποία δέθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην καριέρα. Υπάρχουν ωστόσο και αντικειμενικές δυσκολίες, όπως επί παραδείγματι τα περίπου 1.8 εκατ. ευρώ που βάσει συμβολαίου με την Άντερλεχτ, έχει εξασφαλισμένα έως και το καλοκαίρι του 2022.

Σίγουρα θα συζητήσει κάποια μείωση, αλλά όχι και ένα ψαλίδι της τάξεως του 50% που η ΑΕΚ θα ήθελε. Επίσης θα πρέπει να αποζημιωθεί και η Άντερλεχτ, η οποία τον αγόρασε πανάκριβα το καλοκαίρι του 2018 για να τον "καμαρώνει" να αγωνίζεται αλλού, πληρώνοντας μάλιστα το μισό συμβόλαιό του! Αναμφίβολα θα πρόκειται για μια πολυεπίπεδη και δύσκολη διαπραγμάτευση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ