ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Συμπέρασμα για Αλμπάνη και Γιαννιώτα

ΑΕΚ: Συμπέρασμα για Αλμπάνη και Γιαννιώτα

Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο των δύο καλοκαιρινών αποκτημάτων της ΑΕΚ (Αλμπάνη και Γιαννιώτα) και βρίσκει μέσα την (για διαφορετικούς λόγους) μικρή δραστηριοποίησή τους.

Το ότι η ΑΕΚ αναζητά ακραίο επιθετικό, είναι δεδομένο, ας το χαμηλώνει το θέμα για λόγους που παρακάτω θα εξηγηθούν. Άλλωστε, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Λυμπερόπουλος, είναι σε διαρκή αναζήτηση και σε συχνές συζητήσεις με ατζέντηδες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, προκειμένου να βρεθεί ο «εξτρέμ - σφαίρα» που θα κάνει τη διαφορά.

Δεν το φωνάζουν στην Ένωση, διότι δεν είναι βέβαιοι ότι θα βρουν τον παίκτη, όπως τον θέλουν, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μια ακόμα αποτυχία, μετά τη διπλή στο συγκεκριμένο θέμα του περασμένου Γενάρη (αδυναμία να ολοκληρωθεί η απόκτηση ενός εκ των προφορικά «κλεισμένων» Βολκάν Σεν ή Μπεμπέ) και εκείνη που ακολούθησε το καλοκαίρι (περίπτωση Νάρσινχ) θα παρουσίαζε ακόμα πιο αναποτελεσματικό το ούτως ή άλλως «δυσκοίλιο» επιτελείο μεταγραφών της ομάδας.

Από την άλλη, το ορθό για την ΑΕΚ είναι να αξιολογήσει σωστά τους δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους οποίους απέκτησε κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο. Διότι οι Γιάννης Γιαννιώτας και Χρήστος Αλμπάνης προστέθηκαν στο ρόστερ με την προοπτική να παίζουν και με τη σιγουριά του αρμόδιου επιτελείου ότι είναι ικανοί να βοηθήσουν. Ισχύει αυτό;

Ο μόνος τρόπος να διαπιστωθεί είναι με το να τους δοθούν πραγματικές ευκαιρίες. Κάτι που δεν είναι εύκολο, όταν ιεραρχικά μπροστά τους, βρίσκονται έξι ποδοσφαιριστές: οι Μάνταλος, Μπογέ, Κλωναρίδης, Λιβάγια, Πόνσε και Μπακασέτας. Βάσει της διάταξης που ο προπονητής εμπιστεύεται, οι θέσεις για τους μεσοεπιθετικούς είναι τέσσερις. Ο Γιαννιώτας βρίσκεται στο 7 και ο Αλμπάνης στο 8. Ή και αντίστροφα...

ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ... ΧΙΜΕΝΕΘ!

Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν μια καλοκαιρινή προσθήκη που επετεύχθη μέσα από μάχη, καθώς ενώ ο ίδιος είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ και ήταν η ομάδα στην οποία ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του, οι σαφώς μεγαλύτερες οικονομικά προτάσεις που κατέθεσαν (καθυστερημένα ωστόσο) στον Απόλλωνα Σμύρνης για την αγορά του, οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, όρθωσαν εμπόδια που λίγο έλειψε να «χαλάσουν» τη μεταγραφή.

Συνέβη δε, σε μια περίοδο που προπονητής της ομάδας ήταν ακόμα ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος τότε είχε δηλώσει ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρότζεκτ». Θα συναινούσε άραγε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην απόκτησή του; Είναι κάτι που θα απαντηθεί προσεχώς, μέσα από την αντιμετώπιση που θα έχει ο περυσινός πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα στη μεγάλη κατηγορία, με 8 γκολ σε 29 ματς του πρωταθλήματος.

Ο Αλμπάνης στάθηκε άτυχος, καθώς νωρίς στη σεζόν υπέστη σοβαρό τραυματισμό, μια ύπουλη θλάση στον τετρακέφαλο η οποία παραλίγο να εξελιχθεί σε κόψιμο του τένοντα, εξ ου και η μακρά αποχή του από την ενεργό δράση (του πήρε περίπου 2,5 μήνες). Τώρα είναι απολύτως καλά, προπονείται εδώ και 20 μέρες κανονικά και νιώθει απόλυτα έτοιμος να επιστρέψει σε αποστολή της ομάδας. Ακούγεται ότι τον θέλει η Λαμία ως δανεικό. Πάντως επί του παρόντος, τέτοιο θέμα δεν προκύπτει.

ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΩΤΑ

Άραγε διαθέτει την επάρκεια να διαγράψει καριέρα σε τοπ ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος; Στα περάσματά του από τον Ολυμπιακό, επί της ουσίας δεν πήρε ποτέ αληθινή ευκαιρία για να δείξει αν είναι ικανός να σταθεί και να γίνει κομβικός για την πρώην ομάδα του, ωστόσο δεν μπορεί να περνά και απαρατήρητο το γεγονός ότι ήταν πολλοί (όχι απλά ένας ή δύο) οι προπονητές εκείνοι που δεν τον εμπιστεύτηκαν. Κάτι (δεν) θα έβλεπαν...

Στην ΑΕΚ, ομάδα την οποία υποστηρίζει από μικρός (αλλά αρνήθηκε να ακολουθήσει κατά την πρόσφατη δύσκολη περίοδό της), παίρνει ίσως την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του για να αποδείξει ότι είναι ικανός να επιπλεύσει σε αυτό το επίπεδο κι ας είναι μόλις 25 ετών. Δύσκολα θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες στο μέλλον, αν αποχωρήσει από την πρωταθλήτρια ως μη επιτυχημένος.

Για να αποδείξει ωστόσο ότι έχει την επάρκεια, θα πρέπει και να παίζει. Ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Αν δεν αγωνίζεται με τους καλούς και αντιθέτως παίρνει σκόρπιες συμμετοχές σε «σκοτωμένα» λεπτά αγώνων που έχουν κριθεί, τότε πως θα αποδειχθεί ότι πήρε κανονικές ευκαιρίες για να δείξει αν αξίζει ή όχι; Η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τον Γιαννιώτα και τον Αλμπάνη, να συμπεράνει δηλαδή αν πρέπει να έχουν θέσεις στο ρόστερ που θα τους αποφέρουν και ρόλους υπαρκτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Ο χαφ που ψάχνει η ΑΕΚ στην αγορά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ