ΑΕΚ

ΑΕΚ: Σε σωστό δρόμο με πλάνο και ταχύτητα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πέρυσι τέτοιο καιρό, η ΑΕΚ βολόδερνε στους ανέμους της μεταγραφικής αβεβαιότητας. Φέτος διαθέτει πλάνο, σωστές συνεργασίες και ταχύτητα.

Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Αυτό καθορίζει τις τύχες των ομάδων και των προπονητών. Έχουμε καιρό μπροστά μας μέχρι να κρίνουμε βάσει αυτής της πολύ ιδιαίτερης καθοριστικής παραμέτρου, έως τότε όμως, οφείλουμε να καταδείξουμε τη μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ κατά το φετινό, εν συγκρίσει με το περυσινό καλοκαίρι.

Οταν πέρυσι τέτοιο καιρό, το Sport24.gr αναδείκνυε το μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης και την έλλειψη κοινής πλεύσης στα μεταγραφικά μεταξύ του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου και του τέως προπονητή της ομάδας Μαρίνου Ουζουνίδη, η ΠΑΕ εξέδιδε ανακοίνωση διάψευσης για να «κουκουλώσει» την ξεκάθαρη δυσλειτουργία. Λογικό θα πει κανείς, αφού ακόμα ήταν Ιούνιος και έπρεπε να προστατευτεί αυτή η συνεργασία, όσο προβληματική κι αν εξ αρχής φαινόταν.

Στην πορεία βέβαια, ήρθαν στο φως όλες οι παθογένειες αυτής της εμφανούς έλλειψης κοινής στόχευσης και συνεργασίας. Γι αυτό και φέτος, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η συνεργασία του τεχνικού διευθυντή με το νέο προπονητή Μιγκέλ Καρντόσο χαρακτηρίζεται από ομαλότητα, διακρίνεται για την κοινή συνισταμένη των δύο ανδρών και αποφέρει εμφανή αποτελέσματα σε ταχύτητα ολοκλήρωσης υποθέσεων, καθώς η ομάδα έχει ήδη προχωρήσει σε τέσσερις προσθήκες βάσει των υποδείξεων ή της σύμφωνης γνώμης του προπονητή.

Είναι εμφανές ότι η ΑΕΚ έχει πλέον ένα σχέδιο το οποίο αποδίδει, δεν πανικοβάλλεται όταν ένας μεταγραφικός στόχος χάνεται καθώς υπάρχει αμέσως η εναλλακτική λύση και γενικώς ξέρει τι θέλει, ακριβώς επειδή γνωρίζει τι θέλει ο προπονητής της, τον οποίο αποφάσισε να ακούσει τυφλά, προκειμένου να παρουσιάσει αυτό που έχει στο μυαλό του και κυρίως να κερδίσει μέσα από αυτή τη διαδικασία την παρουσία του στην «Αγιά Σοφιά».

Ο Καρντόσο βρίσκεται από προχθές στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για μόνιμη εγκατάσταση, οπότε τις επόμενες ημέρες, πέραν των ετοιμασιών για την πρώτη συγκέντρωση της Πέμπτης, θα γίνουν και οι καθοριστικές συζητήσεις για τις δύο πιο κομβικές μεταγραφές του καλοκαιριού, αυτές του φορ και του εξτρέμ.

Ο Πορτογάλος θέλει πολύ να έχει έναν εκ των δύο στο Κίελτσε της Πολωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αν γίνεται δε να πρόκειται για τον εξτρέμ, τότε ακόμα καλύτερα. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, ο προπονητής θα αποφασίσει για το ποιοι παίκτες της ομάδας θα ενταχθούν στην αποστολή της Πολωνίας και ποιοι θα μείνουν εκτός αυτής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ