ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ρυθμιστής ο Τσιγκρίνσκι

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

H Τετάρτη (13/2) θα είναι καθοριστική για τα τελικά πλάνα του τεχνικού της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/2, 19:30). Γιατί ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι ο ρυθμιστής της 11αδας και της διάταξης.

Δύο νίκες έχει πετύχει τελευταία η ΑΕΚ στο "Στάδιο Καραϊσκάκης", μία για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο. Και στις δύο το παρών, είχε δώσει ως βασικός ο Ουκρανός στόπερ Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Πέρυσι τέτοιον καιρό, Φεβρουάριος ήταν (4/2/2018), ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός ισοφάριζε σε 1-1 στο 87', ένα λεπτό πριν ο Γιακουμάκης πετύχει το 1-2

Η προηγούμενη φορά, κατεγράφη στις 13/4/2017, όταν η Ένωση πήρε νίκη με το ίδιο σκορ (σκόρερ οι Αραούχο και Πατίτο), με τον Τσιγκρίνσκι να παίζει σε όλο το ματς και να δεσπόζει στο κέντρο της "κιτρινόμαυρης" άμυνας. Αναγνωρίστηκε ως ένας εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης.

Σήμερα ο Ουκρανός, θα προσπαθήσει να προπονηθεί κανονικά ώστε να τεθεί στη διάθεση του Χιμένεθ για το ματς της Κυριακής. Αν δεν τα καταφέρει, θα μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες να βρεθεί στο βασικό σχήμα. Κάτι που αν ισχύσει, σε συνδυασμό με την απώλεια του Χουλτ, θα οδηγήσει τον προπονητή στο μονόδρομο του "4-2-3-1", ελλείψει άλλου "μπαρουτοκαπνισμένου" στόπερ.

Ο τραυματισμός του Χουλτ, αναγκάζει τον Χιμένεθ να μεταφέρει σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ τον Μιχάλη Μπακάκη, ταυτόχρονα όμως του στερεί τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει ως τρίτο στόπερ, θέση στην οποία, σε ματς τόσο ειδικών συνθηκών, βοηθά πολύ με την ταχύτητά του.

Στην περίπτωση δε που ο Τσιγκρίνσκι τεθεί εκτός μάχης, η τετράδα μπροστά από τον Μπάρκα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη: Τσόσιτς και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, Μπακάκης και Γκάλο στα άκρα αυτής. Ως μοναδική αλλαγή για όλες τις θέσεις στα μετόπισθεν, θα έχει απομείνει να λογίζεται ο Σβάρνας.

Ωστόσο, αν ο Τσιγκρίνσκι δώσει το παρών, ο Χιμένεθ θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την ΑΕΚ σε διάταξη "3-5-2" που περισσότερο θα λειτουργεί ως "5-3-2". Κάτι που ο Ισπανός συνηθίζει σε τέτοια απαιτητικά ματς. Δίλημμα προκύπτει και για τη μεσαία γραμμή (Αλεφ ή Κρστίτσιτς δίπλα στον Σιμόες), με τον Σέρβο να έχει πλέον σημαντικές πιθανότητες να παίξει το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι, ως μέλος της αρχικής ενδεκάδας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ