ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ψηστήρι από Καρντόσο σε Ολιβέιρα

Portugal's player Nelson Oliveira attempts a shot at goal during their friendly soccer match with Turkey, Saturday, June 2 2012, at the Luz stadium in Lisbon. (AP Photo/Paulo Duarte)
Portugal's player Nelson Oliveira attempts a shot at goal during their friendly soccer match with Turkey, Saturday, June 2 2012, at the Luz stadium in Lisbon. (AP Photo/Paulo Duarte) AP PHOTO/PAULO DUARTE

Το Sport24.gr αποκάλυψε τη μεγάλη επιθυμία της ΑΕΚ να φέρει στην Ελλάδα τον Νέλσον Ολιβέιρα. Δίνει συνέχεια στο ρεπορτάζ με τις κινήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα και τον προπονητή σε κομβικό ρόλο.

Είναι ένα δύσκολο κανάλι αυτό που η ΑΕΚ άνοιξε και εντός του οποίου επιχειρεί να διακλαδωθεί για να φέρει στην Ελλάδα έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, όπως αποκάλυψε το Sport24.gr. Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι όντως ένας επιθετικός από ψηλό ράφι, με δυνατό βιογραφικό για τα ελληνικά δεδομένα και προοπτική καριέρας ακόμα μπροστά του. Το θέμα είναι αν καταδέχεται να έρθει στο ποδόσφαιρό μας...

Η Ένωση καταβάλει μια σημαντική προσπάθεια να αποδειχθεί αντάξια της ανάγκης να πετύχει ένα σπουδαίο deal, το οποίο πέραν της ικανοποίησης που θα προσφέρει στον κόσμο και στον προπονητή της ομάδας, θα ανοίξει και μια πόρτα μανατζερικών προεκτάσεων, η οποία θα της φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη (και) στο μέλλον.

Ασφαλώς, ο ερχομός του Ολιβέιρα, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Για τον παίκτη έχει γίνει ταξίδι στο εξωτερικό από τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο, του προσφέρεται ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο, για την ακρίβεια το μεγαλύτερο επί εποχής Μελισσανίδη στην περίοδο της "επιστροφής", καθώς οι απολαβές του θα ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ. Ωστόσο το οικονομικό δεν αρκεί.

Ο Πορτογάλος έχει ξεκάθαρους ενδοιασμούς για το ελληνικό πρωτάθλημα και αν στα 27 του, θα έπρεπε να πραγματοποιήσει ένα βήμα με την... όπισθεν στην καριέρα του. Από την άλλη, η ΑΕΚ του δίνει μια διαφορετική προοπτική, αυτή που δύσκολα θα βρει σε πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, το να αγωνιστεί δηλαδή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Ο άνθρωπος κλειδί (και) σε αυτήν την πορτογαλική υπόθεση, είναι ο προπονητής της ομάδας Μιγκέλ Καρντόσο. Είναι αυτός που επιχειρεί να πείσει τον Ολιβέιρα, μεταφέροντάς του όραμα που ο ίδιος βλέπει μπροστά του, της δημιουργίας μιας επιθετικής ομάδας, η οποία θα παίζει παραγωγικό ποδόσφαιρο και εισέρχεται σε ένα μονοπάτι αναγέννησης, καθώς πολύ σύντομα θα εισέλθει σε ένα γήπεδο που θα είναι για να το καμαρώνεις!

Από την πειθώ του Καρντόσο, εξαρτώνται πολλά σε αυτή την υπόθεση. Ίσως και όλα! Από τον τρόπο με τον οποίο ο προπονητής θα μεταδώσει στον παίκτη αυτό που ο ίδιος έχει οραματιστεί για την ΑΕΚ, θα φανεί αν οι ελπίδες της Ένωσης να "προσγειώσει" στην Ελλάδα τον Ολιβέιρα είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.

Όπως και με την υπόθεση του Κροβίνοβιτς, η οποία τελικά δεν τελεσφόρησε, έτσι και με αυτήν, η ΑΕΚ προσπαθεί για κάτι που ίσως να είναι πάνω από το ταβάνι της. Είναι πολύ δύσκολο να έχει καλύτερον παίκτη από τον Ολιβέιρα στη λίστα με τους επιθετικούς κι αν δεν τα καταφέρει, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τη λογική απογοήτευση του ανέφικτου.

Photo Credits: AP Photo/Paulo Duarte

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

AEK: Θέλει Ολιβέιρα

ΑΕΚ: Η δέσμευση της πλευράς Βέρντε στην Ένωση

ΑΕΚ: Το πρόγραμμα και τα ντέρμπι

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ