ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ψηλά τον πήχη ο Ίβιτς με Τάνκοβιτς και Μεμίσεβιτς

ΑΕΚ: Ψηλά τον πήχη ο Ίβιτς με Τάνκοβιτς και Μεμίσεβιτς

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, προσπαθεί για το καλύτερο στην ούτως ή άλλως δύσκολη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για όσες ομάδες αναζητούν περιπτώσεις δανεισμών ή οσονούπω ελεύθερων.

Όπως αποκάλυψε χθες το Sport24.gr, η ΑΕΚ κινείται δυναμικά για την απόκτηση του διεθνούς Σουηδού εξτρέμ της Χάμαρμπι Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ενώ ταυτόχρονα, διαπραγματεύεται το δανεισμό (ή υπό προϋποθέσεις και την αγορά) του Βόσνιου στόπερ/αμυντικού χαφ Σαμίρ Μεμίσεβιτς από τη Χρόνινχεν.

Με την περίπτωση του Σουηδού, καταπιάστηκε ξανά ο Ίβιτς πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν έμαθε ότι "χάλασε" η δουλειά στη Γένοβα, όπου ο Τάνκοβιτς είχε μεταβεί προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις (πέρασε με επιτυχία) και να υπογράψει.

Ωστόσο τελικά οι άνθρωποι της Τζένοα επέλεξαν να υπογράψουν με τον Ματία Ντέστρο, τον οποίο απέκτησαν ως δανεικό από τη Μπολόνια. Ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης επιχειρεί να αποσπάσει την υπογραφή του Τάνκοβιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, έχοντας σχεδόν καθημερινή επαφή με τον εκπρόσωπο του διεθνούς εξτρέμ. Αν το πετύχει, τότε θα τον έχει εξασφαλισμένο για τον ερχόμενο Ιούνιο και θα μπορέσει να προσπαθήσει την ένταξή του από τώρα στο ρόστερ της ομάδας, έχοντας καλύτερη διαπραγματευτική θέση απέναντι στη Χάμαρμπι, η οποία εγείρει υψηλές απαιτήσεις.

Για τον Μεμίσεβιτς, ισχύει ότι η ΑΕΚ έχει εξουσιοδοτήσει τον ατζέντη του διεθνούς Βόσνιου διπλοθεσίτη, προκειμένου να ψάξει τις πιθανότητες δανεισμού του από τη Χρόνιχεν, η οποία ωστόσο περισσότερο θέλει να πουλήσει, παρά να τον παραχωρήσει έως το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς. Το "buy out" του ποδοσφαιριστή, έχει συμφωνηθεί μεταξύ εκείνου και του ολλανδικού συλλόγου στις 800.000 ευρώ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΨΗΜΕΝΟΣ

Τρεις εβδομάδες (και κάτι) πριν από τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, κάπου εδώ σταματά και η σπέκουλα για τα όσα προσπαθεί να πετύχει ο Ίβιτς με δυνατές περιπτώσεις, οι οποίες δεδομένα υπάρχουν, είτε μυστικά, είτε φανερά. Εύλογα, καθώς υπάρχουν και τα (αμέτρητα) λάθη του παρελθόντος για να μνημονεύονται και να τον ακολουθούν σε κάθε βήμα του, προκαλείται έντονη ανησυχία στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, η οποία καθημερινά διοχετεύεται και ταξιδεύει, μέσω των Social Media.

Κάθε μέρα που περνά δίχως ένας νέος παίκτης να καταφτάνει στα Σπάτα, οι έννοιες καχυποψία, σπέκουλα, απαξίωση, έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, μπροστά σε αυτή την πίεση, η οποία τεχνηέντως ενισχύεται και από διάφορα Μ.Μ.Ε., ο Ιβιτς παραμένει «βράχος» απέναντι στη φιλοσοφία του. Δεν υπάρχει περίπτωση να φέρει στην ΑΕΚ ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν θα είναι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες.

Ασφαλώς, ποτέ και κανένας τεχνικός διευθυντής μπορεί να νιώθει βέβαιος για μια μεταγραφή, όμως είναι λογικό ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις, να ψάχνει την όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά ότι η επιλογή του πληροί τις προϋποθέσεις για να αποδώσει τα προσδοκώμενα. Για τον Ιβιτς, οι προσθήκες του Γενάρη, δεν θα πρέπει να είναι παίκτες μιας χρήσης, αλλά εκείνοι που θα προσφέρουν σε βάθος χρόνου και θα αποτελέσουν μελλοντικά στελέχη του βασικού κορμού της ομάδας. Τέτοιοι είναι αναμφίβολα οι Μεμίσεβιτς και Τάνκοβιτς, τέτοιους θα ψάξει αν δεν του «κάτσει» με τους συγκεκριμένους.

Αυτό είναι το σκεπτικό του Ίβιτς και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο, ακόμα κι αν τον αναγκάσει σε αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με τη μη ενίσχυση της ΑΕΚ, στο βαθμό τουλάχιστον που ο κόσμος το αναμένει. Καλές περιπτώσεις παικτών που τον απασχολούν, υπάρχουν αρκετές ακόμα κι ας μη βλέπουν όλες το φως της δημοσιότητας, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επιθυμία αυτών να παίξουν στην Ελλάδα και τη διάθεση της διοίκησης να συνδράμει οικονομικά προς αυτή την κατεύθυνση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ