ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ψάξιμο για μπακ και στόπερ

ΑΕΚ: Ψάξιμο για μπακ και στόπερ

Η παύση των πολλών δραστηριοτήτων δίνει άπλετο χρόνο στον Ίλια Ίβιτς και στους συνεργάτες του για κατ' οίκον παρακολούθηση παικτών σε θέσεις που αυτή την περίοδο, έχει δοθεί προτεραιότητα αναζήτησης ενόψει καλοκαιριού.

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ έχει χαρακτηριστεί ως υποδειγματική στα περισσότερα από τα έως σήμερα ματς που η ομάδα έχει δώσει με προπονητή τον Μάσιμο Καρέρα.

Ωστόσο, τούτο δεν συνεπάγεται κιόλας ότι όλα τα προβλήματα είναι λυμένα ή ότι δεν εντοπίζονται ατέλειες και ανάγκη για περισσότερη ποιότητα. Τόσο στις θέσεις των στόπερ, όσο και εκείνες των πλάγιων μπακ, ο προβληματισμός είναι έντονος για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Επί παραδείγματι, στην υπόθεση του Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, όλα δείχνουν ότι ο Ουκρανός δύσκολα θα πραγματοποιήσει τις επιπλέον 8 συμμετοχές που απαιτούνται ώστε να κερδίσει αυτομάτως συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος, όπως προβλέπεται από το ιδιωτικό συμφωνητικό που οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει και είχε αποκαλύψει το Sport24.gr.

Στην καλύτερη περίπτωση, εφόσον επιτευχθεί η συνέχιση των αγώνων, η ΑΕΚ θα δώσει επιπλέον 12 ματς στη σεζόν, εφόσον προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου (δηλαδή τα σίγουρα είναι 11, τα 10 για τα playoffs και ο δεύτερος ημιτελικός κόντρα στον Αρη). Στο πολύ ορατό ενδεχόμενο που ο Τσιγκρίνσκι δεν καταφέρει να πιάσει τις 25 συμμετοχές (έχει 17 έως σήμερα), η ομάδα πρέπει να δει τι θα κάνει μαζί του. Μια δύσκολη απόφαση, λόγω του "δεσίματος" που υπάρχει με τον ποδοσφαιριστή.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΓΙΟΙ ΜΠΑΚ

Σαφώς πιο περίπλοκη είναι η περίπτωση του Βράνιες, ο οποίος επιστρέφει το καλοκαίρι στην Αντερλεχτ, αφού δεν υφίσταται οψιόν αγοράς του. Ο Βόσνιος μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο με τον Καρέρα στον πάγκο της ομάδας, όμως ο βελγικός σύλλογος είχε πληρώσει 3,4 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018 και δεδομένα δεν θα τον παραχωρήσει πάλι δίχως να αξιώσει ένα σημαντικό ποσό για να αποσβέσει ένα μέρος της μεγάλης χασούρας που υπέστη.

Προβληματισμός υφίσταται και για τις θέσεις των πλάγιων μπακ. Σίγουροι για τη νέα σεζόν πρέπει να θεωρούνται οι Μπακάκης και Λόπες, άλλωστε έχουν πολυετή συμβόλαια, όμως δύσκολα θα ισχύσει το ίδιο (όπως όλα δείχνουν) το ίδιο για τους Χουλτ και Παουλίνιο. Ο πρώτος μένει ελεύθερος και δεν πείθει ότι αξίζει νέο συμβόλαιο, ενώ ο δεύτερος αν και "δεμένος" με την ΑΕΚ έως το 2022, δεν είναι αυτό που η ομάδα πρέπει να έχει ώστε να την ανέβει επίπεδο μεσοεπιθετικά, όπως τη βοηθούσε να κάνει ο Βραζιλιάνος Γκάλο.

ΥΓ: Παρόλο που γίνεται μια διαρκής και τρόπον τινά «πιεστική» αναφορά περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον κεντρικό αμυντικό της Χέρενφεϊν, Ντάνιελ Χογκ, να σημειώσουμε ότι δεν ήταν αυτός ο ποδοσφαιριστής που έβαλε σε διαδικασία παρακολούθησης τον Ίλια Ίβιτς στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ολλανδία, ούτε υφίσταται καν περίπτωση να ασχοληθεί η Ένωση μαζί του στο μέλλον. Κοινώς δεν είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας.

ΥΓ1: Με τον Κρστίτσιτς ανεβασμένο, τον Σιμάνσκι να φέρνει ενέργεια, δύναμη και καθαρό μυαλό, τον Γαλανόπουλο να επιστρέφει και τους Σαμπανάτζοβιτς και Σιμόες ενεργούς, η ΑΕΚ έχει αρκετή δύναμη στη μεσαία γραμμή. Της λείπει ωστόσο ακόμα ένας παίκτης που να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, να έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση και να σκοράρει πατώντας περιοχή. Αν επιτευχθεί η οριστική αποχώρηση του Σιμάο, μέσω αγοράς του από την Χαποέλ Μπερ Σεβά (όπου αγωνίζεται ως δανεικός με οψιόν), ίσως να ανοίξει ο δρόμος για την προσθήκη ακόμη ενός χαφ με παραστάσεις και ποιότητα, ενός μέσου που θα είναι καθαρό "8αρι". Να δούμε βέβαια τι μπορεί να προκύψει και με τον Σιμόες...

ΥΓ2: Είναι κι εντός της ομάδας παραδεκτό και διαπιστωμένο ότι από το κιτρινόμαυρο ρόστερ απουσιάζει ένας ακραίος επιθετικός που θα συνδυάζει έκρηξη, ταχύτητα και ικανότητα στο «ένας με έναν». Ο Αλμπάνης και ο Βέρντε έχουν τα δικά τους καλά χαρακτηριστικά, είναι χρήσιμοι και λειτουργικοί, όμως υπάρχει η ανάγκη για έναν παίκτη που θα κάνει το διαφορετικό εκκινώντας τις προσπάθειές του από τα άκρα της επίθεσης. Εδώ βέβαια θα παίξει σημαντικό ρόλο το αν θα προκύψουν πωλήσεις, καθώς στην περίπτωση παραμονής όλων των υπαρχόντων στην επιθετική γραμμή, επιπλέον "φόρτωμα" δύσκολα θα αποφασιστεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ