ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πρώτα φορ και στόπερ

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Ximeneth, AEK (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο παίκτης που θα έχει χαρακτηριστικά του Βράνιες και εκείνος που θα μπει στα παπούτσια των Πόνσε και Αραούχο, είναι πιο μεγάλες μεταγραφικές εκκρεμότητες. Εξάλλου, στον Γκάλο θα γίνει πρόταση μονοετούς ανανέωσης.

Κάνοντας την ιεράρχηση των μεταγραφικών προτεραιοτήτων τους, οι άνθρωποι της ΑΕΚ που ασχολούνται με την ενίσχυση της ομάδας, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει πρωτίστως σε δύο θέσεις, δίχως ωστόσο να διακόπτεται η αναζήτηση και για τις άλλες που έχει διαπιστωθεί ότι η ομάδα έχει ανάγκη από ενίσχυση.

Για την ΑΕΚ, ο κεντρικός αμυντικός που θα προστεθεί στην υπάρχουσα τετράδα (των Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Σβάρνα) και θα είναι επιπέδου Βράνιες (αν όχι ο ίδιος ο Βόσνιος στόπερ), καθώς επίσης και ο φορ που θα έρθει να αντικαταστήσει τον Εσεκιέλ Πόνσε στην περίπτωση κατά την οποία η παραμονή του τελευταίου αποδειχθεί αδύνατη, είναι οι προτεραιότητες.

Οσον αφορά στο κέντρο της άμυνας, η ευπάθεια του Τσιγκρίνσκι, τα διαρκή σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των Τσόσιτς και Οικονόμου, καθώς επίσης η εμφανής έλλειψη εμπειριών και στοιχείων που εντοπίζονται στον Σβάρνα, έχουν προκαλέσει προβληματισμό και μαζί καταδείξει την ανάγκη για έναν παίκτη με ηγετικά προσόντα, ο οποίος θα ταιριάζει με όλους τους υπόλοιπους, όπως επί παραδείγματι ίσχυε με τον Βράνιες.

Για τη θέση του βασικού φορ, η ΑΕΚ θα εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητες που υπάρχουν για να κρατήσει τον Πόνσε και θα προσπαθήσει για τον Αραούχο, όμως πρέπει παράλληλα να είναι έτοιμη για το σοβαρό ενδεχόμενο να μην έχει στο ρόστερ της κανέναν εκ των δύο. Αν μάλιστα βρει γρήγορα τον παίκτη για τον οποίο θα έχει τη βεβαιότητα ότι με την προσθήκη του θα πάρει τα γκολ που τις χρειάζονται, τότε θα κινηθεί άμεσα, προσπερνώντας τις υποθέσεις των Πόνσε και Αραούχο.

Αντιθέτως, δεν υπάρχει βιασύνη για τις θέσεις του κεντρικού χαφ (εφόσον δεν παραμείνει ο Αλεφ) και του δεύτερου εξτρέμ (έχει ήδη αποκτηθεί ο Ντέλετιτς), αφού οι στόχοι που εξετάζονται είναι πολλοί και πρέπει να γίνει μια τελική επιλογή των τριών-τεσσάρων σε κάθε θέση για τους οποίους θα γίνει προσπάθεια.

Ασφαλώς η ΑΕΚ αναζητεί και δεξιό μπακ για την περίπτωση κατά την οποία δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια παραμονής του Ροντρίγκο Γκάλο. Στον Βραζιλιάνο θα κατατεθεί πρόταση μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας κι εφόσον αυτή απορριφθεί, τότε θα προωθηθεί το plan b, με τον Λυμπερόπουλο να ισχυρίζεται ότι έχει έτοιμες δύο επιλογές αντίστοιχου επιπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, στον Γκάλο θα γίνει πρόταση μονοετούς ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών, με εξασφάλιση επέκτασης για επιπλέον ένα έτος, στην περίπτωση κατά την οποία πιάσει συγκεκριμένο αριθμό αγώνων ως βασικός. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί κλειστό διετές συμβόλαιο, όμως αυτό δεν θα του δοθεί. Οπότε σημαντικό ρόλο εν τέλει θα παίξουν οι απολαβές που θα του προταθούν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ