ΑΕΚ

ΑΕΚ: Προς αδιέξοδο με Αραούχο

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δυσκολεύει πολύ η απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο, στην περίπτωση που δεν πωληθεί ο Νέλσον Ολιβέιρα. Το Sport24.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα.

Στην Ισπανία θεωρούν δεδομένη την επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ, με αγορά από την Ένωση μάλιστα προσφάτως, ο προπονητής της ισπανικής Λας Πάλμας Πέπε Μελ, δήλωσε στον ισπανικό Τύπο ότι "η υπόθεση του θα τελειώσει σύντομα. Δεν υπολογίζω πλέον τον Αραούχο, έχει εκφράσει την επιθυμία του να φύγει. Δεν είναι πλέον παίκτης της Λας Πάλμας. Μόνο στα χαρτιά παραμένει τέτοιος".

Η La Provincia συνέχισε και χθες να τονίζει ότι "ο Αραούχο πλέον ασχολείται μόνο με το πως θα επιταχύνει την επιστροφή του στην ΑΕΚ η οποία θα τον αποκτήσει με 3εκατ. ευρώ". Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Από κύκλους της ομάδας επισημαίνεται ξανά και ξανά ότι είναι οάρα πολύ δύσκολο για την ομάδα να προχωρήσει το θέμα του Αραούχο, αν δεν επιτευχθεί η πώληση του Ολιβέιρα στη Γουλβς.

Ουδείς εντός της ομάδας μπορούσε χθες να εξηγήσει το πως αυτή η αρχική πρόταση εμφανίστηκε δίχως να υπάρχει η παραμικρή υποψία, αλλά και το γιατί η Γουλβς δεν επέστρεψε με δεύτερη προσφορά, όπως δηλαδή συνηθίζεται όταν μια ομάδα θέλει πολύ έναν ποδοσφαιριστή, εκκινώντας από το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Στην ΑΕΚ έψαξαν την περίπτωση να έχουν και τους δύο στην ομάδα, ωστόσο προέκυψαν τα ακόλουθα.

Η ΑΓΟΡΑ, Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ Ο ΑΡΑΟΥΧΟ

Για να βρεθεί τρόπος έλευσης του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, θα πρέπει ο ίδιος να φέρει την υπόθεση στο σημείο που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται. Ενώ, λοιπόν, κυκλοφορεί στα social media μια υπέρμετρη αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα ενταχθεί στην ομάδα ανεξάρτητα από τη φυγή ή όχι του Νέλσον Ολιβέιρα, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

Αν ο Ολιβέιρα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας (κι ενώ όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί, καθώς η Γουλβς είναι εξαφανισμένη, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα), τότε ο "Τσίνο" δεν γίνεται να "αγοραστεί" κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και λόγω Financial Fair Play. Η ΑΕΚ δεν έχει έσοδα να παρουσιάσει λόγω του πρόωρου αποκλεισμού της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε καλείται να πετύχει την απόκτηση του Αραούχο είτε δανεισμό και οψιόν αγορά, είτε με αγορά μετακυλώντας την πληρωμή για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Λας Πάλμας από την πλευρά της θέλει όλο το χρήμα (3 εκατ. ευρώ, ενώ θα διατηρήσει και ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης) και το θέλει τώρα, άμεσα! Ο Αραούχο είναι ο άνθρωπος-κλειδί στην ιστορία, καθώς ασκώντας πίεση, προσπαθεί να επιτύχει την επιστροφή του στην Ελλάδα, δίχως ωστόσο να έχει βρει ως σήμερα ανταπόκριση από τον σκληρό διαπραγματευτή και ιδιοκτήτη της ισπανικής ομάδας, Μιγκέλ Ανχελ Ραμίρες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ