ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πορεία πρωταθλητισμού με Καρέρα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ, με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, καθώς έχει μαζέψει 29 βαθμούς σε 12 αγώνες, τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία, οι παίκτες-κλειδιά και οι συνεργασίες στην επίθεση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η ΑΕΚ προχωρούσε στην πρόσληψη του Μάσιμο Καρέρα στην τεχνική ηγεσία, κανείς δεν πίστευε ή περίμενε πως σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, η εικόνα που θα παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο θα γεμίζει με ενθουσιασμό τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο Ιταλός τεχνικός ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή για τους "κιτρινόμαυρους", με το κλίμα να μην είναι καλό εντός της ομάδας, αλλά κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αντιστρέψει την κατάσταση, να βελτιώσει αισθητά αρκετούς και σημαντικούς παίκτες και να αποδείξει πως η Ένωση δεν θα έχει ρόλο κομπάρσου στα playoffs, όπως σχολίασε πολύ σωστά και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

ΠΡΩΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο 55χρονος προπονητής επικεντρώθηκε στον τομέα της αμυντικής λειτουργίας, αφού στο πρώτο μισό της σεζόν η ΑΕΚ είχε δεχθεί 17 γκολ, ήτοι περισσότερο από ένα τέρμα ανά αγώνα. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο αριθμός των γκολ που προκαλούσε εντύπωση και απορία, αλλά και η γενικότερη αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Όλα αυτά άλλαξαν με τον ερχομό του Καρέρα.

Ο Ιταλός έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Στράτος Σβάρνας να δείξουν την αξία τους, διαχειρίστηκε σωστά την περίπτωση του Όγκνιεν Βράνιες και πήρε αρκετά πράγματα από τον Μάριο Οικονόμου, ο οποίος στην αρχή της σεζόν δεν είχε ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του. Σε μία περίοδο που ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν μπορούσε να βοηθήσει λόγω προβλήματος τραυματισμών, οι άλλοι τρεις κεντρικοί αμυντικοί έδωσαν τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα τους.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παράλληλα, επειδή καλή αμυντική λειτουργία δεν σημαίνει μόνο σωστή συμπεριφορά των στόπερ, η απόκτηση του Ντάμιαν Σιμάνσκι σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο των Νέναντ Κρίστισιτς και Αντρέ Σιμόες, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειδικά ο Σέρβος χαφ έχει καταλυτικό ρόλο στην πολύ καλή εικόνα των "κιτρινόμαυρων" το τελευταίο διάστημα. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως είναι ο MVP του τελευταίου διμήνου.

Αποτέλεσμα, η ΑΕΚ να έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ στις τελευταίες 12 αγωνιστικές. Μάλιστα, έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στα τελευταία πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχοντας αντιμετωπίσει σ' αυτό το διάστημα τον Ολυμπιακό (0-0), τον Παναθηναϊκό (1-0), τον Άρη (0-1) και τον ΟΦΗ (3-0). Δηλαδή, έχει αντιμετωπίσει τις τέσσερις από τις πέντε ομάδα που (εκτός απροόπτου) θα αντιμετωπίσει στα playoffs του πρωταθλήματος.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Κι αφού έλυσε το θέμα της αμυντικής λειτουργίας, ο Καρέρα κατάφερε στα τελευταία παιχνίδια να βελτιώσει και το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Με την παρουσία και του Σέρχιο Αραούχο, η Ένωση αρχίζει να βγάζει συνεργασίες στην επίθεση, προσφέρει όμορφο θέαμα και παράλληλα παίρνει τα αποτελέσματα. Απόδειξη, η επιβλητική εμφάνιση και νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ ποτέ δεν είχε έλλειψη ποιότητας στην επιθετική γραμμή, αφού οι Νέλσον Ολιβέιρα, Πέτρος Μάνταλος, Μάρκο Λιβάγια, Ντανιέλε Βέρντε, αλλά κι ο Χρήστος Αλμπάνης είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα. Ωστόσο, πλέον οι συνεργασίες έρχονται πιο εύκολα, οι παίκτες δείχνουν απελευθερωμένοι, ενώ το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, όπως φάνηκε κι από το όμορφο στιγμιότυπο με πρωταγωνιστές τους Καρέρα και Λιβάγια, είναι κάτι παραπάνω από καλό.

ΠΙΣΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Κι η πραγματικότητα είναι πως, αν η ΑΕΚ δεν είχε τόσο κακή εικόνα στο πρώτο μισό της σεζόν, δεν αποκλείεται να πραγματοποιούσε πρωταθληματική πορεία, αφού με τον Καρέρα στον πάγκο μετράει 29 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές. Συγκεκριμενα, ο Ιταλός έχει ρεκόρ εννιά νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Παράλληλα, έχει σημειώσει 18 γκολ και έχει δεχθεί μόλις τέσσερα.

Την ίδια ώρα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει μαζέψει 32 βαθμούς στο ίδιο διάστημα, ενώ ο δεύτερος ΠΑΟΚ έχει 27 βαθμούς, δύο λιγότερους από την ΑΕΚ. Προφανώς, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στο πρώτο μισό της σεζόν, τα όνειρα τίτλου είναι απατηλά για την Ένωση. Ωστόσο, η παρουσία της στα playoffs θα είναι καταλυτική για τη μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αλλά ίσως και ένα καλό μήνυμα ενόψει της νέας χρονιάς.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΑΕΚ ανοίγει θέμα 2ης θέσης
ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: Κιτρινόμαυρη καταιγίδα με ιταλική φινέτσα
ΑΕΚ: Η... φάπα του Καρέρα στον χαμογελαστό Λιβάγια μετά την κόκκινη
Βέρντε: "Μπορώ να βοηθήσω σε όλες τις θέσεις, εκτός από τερματοφύλακας"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ