ΑΕΚ

AEK: Πόνσε, το ξεκαθάρισμα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η άφιξη του πατέρα και ατζέντη του Εσεκιέλ Πόνσε, προκειμένου να παραστεί στον τελικό του Κυπέλλου, λογικά θα φέρει και μια καθοριστική κουβέντα με την ΑΕΚ.

Το μεθεπόμενο Σάββατο, 11 Μαΐου, Θεού θέλοντος και γηπέδου επιτρέποντος, θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Εσεκιέλ Πόνσε, που ο 22χρονος επιθετικός θα διεκδικήσει τίτλο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Προφανώς, επιχειρώντας να είναι και πρωταγωνιστής, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στις εφετινές διοργανώσεις.

Από αυτή την ξεχωριστή στιγμή, δεν θα απουσιάσει ο ατζέντης και πατέρας του ποδοσφαιριστή, ο οποίος βάσει των υπαρχουσών πληροφοριών, αναμένεται στην Ελλάδα έως το τέλος της εβδομάδας (ακούγεται μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να παραστεί και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό).

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει μια ανοιχτή συζήτηση μαζί του, προτού οδηγηθεί σε μια απόφαση για το αν υπάρχουν για εκείνη τα περιθώρια και σοβαρός λόγος να ελπίζει σε συνέχιση της συνεργασίας της με τον σκόρερ 20 τερμάτων φέτος, σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας. Άλλωστε για να προχωρήσει σε οτιδήποτε άλλο, θέλει να έχει εκμηδενίσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν για να κρατήσει τον Αργεντινό.

Έως σήμερα, ο πατέρας του Πόνσε τηρεί μια στάση απόμακρη, σαφέστατα επειδή (κάτι που γνωρίζουν και στην ΑΕΚ) θέλει να δει τον Εσεκιέλ να αγωνίζεται σε ανώτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Ωστόσο η απόσταση από το να εξελιχθεί μια σφοδρή επιθυμία σε απτή πραγματικότητα από φέτος κιόλας, δεν είναι πάντα μικρή ή εύκολη. Από τη στιγμή μάλιστα που ποδοσφαιριστής δεν τους έχει δείξει αρνητισμό στο ενδεχόμενο συνέχισης της καριέρας του στην Ελλάδα, στην Ένωση έχουν λόγους αλλά και επιχειρήματα να το προσπαθήσουν.

Ένα ξεκαθάρισμα είναι απαραίτητο και θα το ήθελε πολύ η ΑΕΚ. Αν δηλαδή άκουγε από την πλευρά του παίκτη ότι επιθυμεί κάτι άλλο στην καριέρα του, θα ήταν καλό και για εκείνη ώστε να προχωρήσει παρακάτω και να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, δίχως να εξελιχθεί σε σίριαλ. Το δύσκολο της υπόθεσης θα είναι αν ο πατέρας του Πόνσε κρατήσει την πόρτα ανοιχτή, ζητώντας έναν εύλογο χρόνο για να εξετάσει ότι άλλο μπορεί να προκύψει για τον ποδοσφαιριστή.

Αν η ΑΕΚ διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνέχιση της συνεργασίας, τότε θα απευθυνθεί στη Ρόμα, συζητώντας έναν άλλο δρόμο συμφωνίας. Εδώ μπορεί να παίξουν πολλά, από τη συνιδιοκτησία, μέχρι και την παραχώρηση του Μπάρκα, εφόσον ενδιαφέρει τους Ρωμαίος. Για να φτάσουμε όμως έως εκεί, θα πρέπει να ξέρει τι θέλει ο παίκτης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ