ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πόνσε μόνο με αγορά

ΑΕΚ: Πόνσε μόνο με αγορά

Το Sport24.gr εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, βάσει των υπαρχουσών συνθηκών, η απόκτηση του Εκι Πόνσε είναι εφικτή μόνο με αγορά του από τη Ρόμα, καθώς το Γενάρη του 2020, μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.

Όσο ο Έκι Πόνσε σκοράρει, τόσο το όνομά του θα φιγουράρει στο τοπ της επικαιρότητας και θα πείθει την ΑΕΚ για την πραγματοποίηση της υπέρβασης για την αγορά του.

Ο ενδεχόμενος δανεισμός που στην Ένωση ενδεχομένως να προτιμούσαν, μπορεί να συμβεί μόνο με δραστική αλλαγή προϋποθέσεων. Και εξηγούμαστε:

* Ο Πόνσε υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ρόμα, στις 31 Αυγούστου του 2015 με ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2020. Τούτο σημαίνει ότι ότι το ερχόμενο καλοκαίρι μπαίνει στο τελευταίο έτος της συνεργασίας του με την ιταλική ομάδα. Και κατ΄επέκταση, τον Ιανουάριο του 2020, αποκτά το δικαίωμα να υπογράψει σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο.

* Στην ΑΕΚ ενδεχομένως και να προτιμούσαν την επέκταση του δανεισμού του από τη Ρόμα για επιπλέον ένα έτος. Αλήθεια όμως, ποια ομάδα μπορεί να παραχωρήσει έναν ποδοσφαιριστή με τέτοιο τρόπο, όταν εκείνος, 6 μήνες μετά, μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο όπου αλλού θέλει;

* Για να επιτευχθεί επιπλέον μονοετής δανεισμός, θα πρέπει η Ρόμα να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Πόνσε, επεκτείνοντας τη συμφωνία μαζί του και ακολούθως να τον «δανείσει» ξανά στην Ένωση. Κάτι που στην παρούσα φάση δεν έχει δρομολογηθεί.

* Η άλλη περίπτωση είναι να αποφασίσει ο ιταλικός σύλλογος ότι δεν τον ενδιαφέρει ο Πόνσε και η προοπτική του, οπότε να τον αφήσει στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος του συμβολαίου που τους «δένει» έως το 2020 και μετά ότι ήθελε προκύψει. Θα ήταν ομολογουμένως πρωτόγνωρο να πετάξει στα αζήτητα ο Μόντσι μια τέτοια επένδυση, πάνω που άρχισε να πιάνει τόπο!

* Θυμίζω επίσης ότι το περασμένο καλοκαίρι, η ΑΕΚ επικοινωνούσε με τρόπο πανηγυρικό την επίτευξη συμφωνίας με τη Ρόμα για τη δυνατότητα αγοράς του Πόνσε σε... δόσεις (πέντε τον αριθμό, 2 εκατ. ευρώ μπροστά και άλλο 1 εκατ. κάθε εξάμηνο μέχρι να φτάσει τα 6 για το 70% ή τα 7 για το 85%)! Πως θα ζητήσει τώρα από την ιταλική ομάδα, να της τον παραχωρήσει και πάλι ως δανεικό;

*Δανεισμός θα μπορούσε να αποφασιστεί, με τις υπάρχουσες πάντα συνθήκες, μόνο για ένα εξάμηνο. Στην περίπτωση αυτή ωστόσο, η ΑΕΚ θα πρέπει απαραίτητα να αγοράσει τον παίκτη Γενάρη μήνα (άρα δεν κερδίζει κάτι ουσιώδες), ενώ η Ρόμα θα κινδυνεύσει να χάσει τον ποδοσφαιριστή δίχως να λάβει ευρώ, εφόσον υπογράψει αλλού.

* Κοντολογίς, μόνον εφόσον η Ρόμα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Πόνσε, θα καταστεί εφικτός ο εκ νέου δανεισμός. Ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να συνεχίσει στην ΑΕΚ, βάσει των συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή, είναι η αγορά του. Ασφαλώς αρκεί να το θέλει πρώτα ο ίδιος...

* Να σημειωθεί πάντως ότι, αν κρίνουμε και από τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ «έκλεισε» το αντίστοιχο θέμα Λιβάγια, δηλαδή προς το τέλος της περυσινής σεζόν, η συγκεκριμένη κουβέντα μάλλον άνοιξε πολύ νωρίς...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ