ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ποιος είναι ο Γιάννης Σαραντίτης που δώρισε 500.000 ευρώ για το γήπεδο

ΑΕΚ: Ποιος είναι ο Γιάννης Σαραντίτης που δώρισε 500.000 ευρώ για το γήπεδο

Ο Γιάννης Σαραντίτης έκανε μια τεράστια δωρεά για το γήπεδο της "Αγιάς Σοφιάς" και το Sport24.gr σας παρουσιάζει ποιος είναι ο πετυχημένος 47χρονος δικηγόρος και εφοπλιστής.

Η πρώτη δωρεά από επιφανή φίλαθλο της ΑΕΚ για την "Αγιά Σοφιά" είναι γεγονός και την έκανε ο 47χρονος δικηγόρος και εφοπλιστής Γιάννης Σαραντίτης ο οποίος έδωσε 500.000 ευρώ για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Φιλαδέλφεια. Ποιος είναι όμως ο Γιάννης Σαραντίντης ο οποίος είναι δηλωμένος οπαδός της ΑΕΚ;

Ο Σαραντίτης είναι γιος του Βασίλη Σαραντίτη, ο οποίος στο παρελθόν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου έχει διατελέσει Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (1986), Υπουργός Εμπορίου (1986-87), Υπουργός αναπληρωτής Μεταφορών και Επικοινωνιών (1987-88) και Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (1988-89).

Ο Γιάννης Σαραντίτης έχει καταγωγή από τη Νεάπολη της Λακωνίας και έγινε γεννηθεί στις 4 Φεβρουαρίου 1972 ενώ είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά ενώ είναι φαν της ιστορίας του τένις και της ιστιοπλοΐας. Μετά τις σπουδές του πάνω στα νομικά και στα ναυτιλιακά σε Αθήνα και εξωτερικό άνοιξε το δικό του δικηγορικό γραφείο το 1993 με γραφεία σε Αθήνα, Πειραιά αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Από το 1995 και μετά άρχισε να κατέχει διευθυντικές θέσεις ή να είναι αντιπρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες όπως η European Telecom Luxembourg και η Cosmote Mobile Telecommunications,αλλά και η First Business Bank.

Το 2004 ίδρυσε την W MARINE Inc., εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από δέκα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και αποτελείται απόkamsarmaesκαιpost-panamaxes ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 έκανε την τελευταία αγορά πλοίου για την εταιρεία του.

Επίσης το 2005 ίδρυσε την W REAL ESTATE, εταιρεία εκμετάλλευσης και διαχείρισης ακινήτων σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμα εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται για την προαγωγή των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Νορβηγία ως επίτιμος πρόξενος της Νορβηγίας στον Πειραιά από το 2009.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες σε μια λαμπρή τελετή ο πρέσβης του Βασιλείου της Νορβηγίας στην Ελλάδα Γιορν Γκέλσταντ τίμησε τον κ. Σαραντίτη απονέμοντάς του, εκ μέρους του βασιλιά Χάραλντ της Νορβηγίας, τον τίτλο του Ιππότη Α’ Τάξης του Βασιλικού Τάγματος της Τιμής.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» άνθρωποι από τον επιχειρηματικό, ναυτιλιακό, πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οπρέσβης είχε σημειώσει: «Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την τελετή, ανάμεσα σε εκλεκτούς προσκεκλημένους. Στις 20 Αυγούστου του 2018, η Αυτού Μεγαλειότης, βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία θα αποδοθεί στον Γιάννη Σαραντίτη αυτή η ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μου, θέλοντας να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του αυτά τα δέκα χρόνια στη χώρα αλλά και στους πολίτες της Νορβηγίας. Το έκανε με αφοσίωση και εργατικότητα. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης τόσων Νορβηγών, είναι σημαντικό να έχουμε συναδέλφους διπλωμάτες που να μπορούν γρήγορα να ανταποκριθούν σε προκλήσεις και έκτακτες καταστάσεις. Ως πρέσβης διαπιστώνω το άριστο έργο που επιτελούν οι οκτώ πρόξενοί μας ανά την Ελλάδα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να στηριχθούμε στον Γιάννη Σαραντίτη που έχει χειριστεί με επιτυχία πολύ λεπτά και δύσκολα ζητήματα».

Ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας εφοπλιστής είχε σημειώσει:

«Θέλω να αφιερώσω αυτή την εξαιρετική τιμή που μου έκανε ο βασιλιάς Χάραλντ δια του πρέσβη της Νορβηγίας στην Αθήνα σε όλους τους Έλληνες και τους Νορβηγούς που έχουν δουλέψει για να οικοδομήσουν αυτές τις ειλικρινείς και διαρκείς σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Από το 2009 έχω διαπιστώσει ότι τα κράτη μας έχουν πολλά κοινά, τον σεβασμό, τον πολιτισμό, την αγάπη για την εξερεύνηση μέσα από τη θάλασσα. Οι δύο εφοπλιστικές κοινότητες έχουν στενούς δεσμούς. Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό τουλάχιστον χιλιάδες Νορβηγοί έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, σε ποσοστό που φτάνει το 10% του πληθυσμού. Θα σας έλεγα, λ.χ., για την Αντίπαρο ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι Νορβηγοί καμιά φορά είναι περισσότεροι από τους Έλληνες»

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ