ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πνιγμένος στις σκέψεις ο Μελισσανίδης

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Μελισσανίδης EUROKINISSI SPORTS

Πολλά λέγονται και γράφονται μετά τον τελικό του Κυπέλλου, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ δεν έχει δώσει ακόμα το στίγμα του, ούτε εντός της ΠΑΕ. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα που ισχύουν για την Ένωση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ, βιώνει στιγμές απογοήτευσης. Προφανώς και βαθιάς περισυλλογής. Ωστόσο μέχρι τώρα, δεν έχει δώσει στίγμα ούτε στους πιο στενούς συνεργάτες του, εντός της ΠΑΕ. Σκέφτεται τα πράγματα και τα ζυγίζει. Ασφαλώς από την αντίδρασή του, θα εξαρτηθούν πολλά.

Αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ, ο Μελισσανίδης άφησε πίσω του κάτι που δεν τον εξέφραζε ποδοσφαιρικά. Ωστόσο αυτό που έμεινε πίσω, μια ΑΕΚ να κοιτάζει τον αντίπαλο να πανηγυρίζει ξανά, κάνοντάς την να φαίνεται μικρή μπροστά σε εκείνον, ήταν καθαρά δικό του δημιούργημα.

Οι επιλογές των προσώπων, ειδικά εκείνων που αποφασίζουν για τη στελέχωση του ρόστερ, είναι επίσης δικές του. Άρα ό,τι συμβαίνει στην ομάδα, αντανακλά στη δική του διαχείριση. Αυτό το ανοργασμικό πλάνο, φέρει τη δική του ταυτότητα.

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα; Πάλι από εκείνον θα εξαρτηθεί! Θα εμπιστευτεί στο πόστο του τεχνικού διευθυντή τον Νίκο Λυμπερόπουλο, έναν άνθρωπο στα χέρια του οποίο το περυσινό πρωταθληματικό ρόστερ της ΑΕΚ, μεταλάχθηκε σε τέτοιο ομάδας με μηδέν νίκες σε ΟΛΑ τα φετινά ντέρμπι και κατ΄επέκταση συνόλου που έδωσε μάχη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για να μην τερματίσει τέταρτο στο πρωτάθλημα;

Θα εμπιστευτεί τον Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου, με αληθινή εμπιστοσύνη στο σχεδιασμό του έμψυχου δυναμικού, ή θα επιλέξει κάποιο ρίσκο τύπου Κετσπάγια ή Ουζουνίδη, με κίνδυνο να χαθεί και πάλι η σεζόν από Νοέμβριο μήνα; Διότι προπονητής με δυνατό βιογραφικό, αυτομάτως συνεπάγεται ακριβό επιτελείο βοηθών και απαίτηση μεταγραφών. Κάτι που ο Μελισσανίδης δεν κάνει.

Θα δει την αλήθεια κατάματα, αναγνωρίζοντας ότι το ρόστερ της ΑΕΚ δεν χρειάζεται μόνο μπαλώματα, αλλά τουλάχιστον 5-6 παίκτες πρώτης γραμμής; Η θα λέμε για τον Αλμπάνη που έμεινε στην εξέδρα; Εκτός αν η Ένωση δεν έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό, παρά το να μάχεται με τον Ατρόμητο για την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Θα συνεχίσει να πορεύεται με το πλάνο δανεισμών συμφωνώντας για υπέρογκες οψιόν αγοράς, τις οποίες μετά δεν δείχνει διάθεση να πληρώσει η ομάδα, αλήθεια κρίνεται αυτό το σχέδιο ως αποτελεσματικό; Ή μήπως θα εμπιστευτεί έναν άνθρωπο που θα σχεδιάζει την ομάδα, δίχως να λέει μόνο «ναι», αλλά με παρεμβατικότητα και αποφάσεις εξυπνότερες και πιο συμβατές με το υπάρχον ρόστερ;

Θα εναρμονιστεί με το σύγχρονο ποδόσφαιρο, αποδεχόμενος ότι πρέπει αυτός που θα τρέχει την ομάδα, να αναγνωρίζεται ως ο άνθρωπος που ξέρει τα περισσότερα από όλους μέσα σε αυτήν; Ακόμα και από τον ίδιο τον Μελισσανίδη.

Απορίες είναι όλες αυτές, για τις οποίες ότι κι αν λέγεται ή γράφεται, ο ίδιος ο «Τίγρης» αποφάσεις δεν έχει πάρει. Το πιο πιθανό βέβαια, θα είναι να συνεχίσει η ομάδα με τα ίδια πρόσωπα, λόγω (της μεταξύ τους) χημείας και εμπιστοσύνης. Είναι καιρός τώρα άλλωστε, που διαπιστώνουμε ότι στην ΑΕΚ η αναποτελεσματικότητα και η αποτυχία, αντί να τιμωρούνται, μάλλον επιβραβεύονται...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ