ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πίστη στην Αγία Τετράδα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στις καλές συνεργασίες των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στους Μπακασέτα, Μάνταλο, Λιβάγια και Πόνσε ποντάρει η ΑΕΚ για να στεφθεί ξανά Κυπελλούχος Ελλάδας.

Στον κατάλληλο χρόνο, την κατάλληλη στιγμή, τώρα που κρίνονται όλα για το αν η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει τη δύσκολη και αντιφατική αυτή σεζόν με χαρές και πανηγύρια, ή σε κλίμα γκρίνιας, απογοήτευσης και παρατεταμένης εσωστρέφειας, ήρθε το απόλυτο φορμάρισμα της μεσοεπιθετικής γραμμής της.

Είναι αλήθεια ότι το DNA του οργανισμού δεν σηκώνει τρίτο χαμένο τελικό από τον ΠΑΟΚ, το δήλωσε και το Τάσος Μπακασέτας, αμέσως μετά το φινάλε του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, αλλά και για τον ίδιο, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει βρει τον καλό εαυτό του, πάνω που η ομάδα τον χρειαζόταν πολύ. Είναι ξανά τόσο επιδραστικός όσα ήταν στο διάστημα που προηγήθηκε του παραγκωνισμού του, γεγονός το οποίο του κόστισε αγωνιστικά.

Μαζί του βέβαια, ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, κατά το διάστημα παρουσίας του Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας και οι άλλοι τρεις άκρως ταλαντούχοι και ικανοί παίκτες που ο προπονητής εμπιστεύεται στην αποκαλούμενη και ως "αγία τετράδα". Ο Μάρκο Λιβάγια, ο Εσεκιέλ Πόνσε και (πρωτίστως) ο Πέτρος Μάνταλος, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και οι συνεργασίες των τεσσάρων φέρνουν όμορφα αποτελέσματα για την ΑΕΚ σε δημιουργία και εκτέλεση.

Ο ALL AROUND ΑΡΧΗΓΟΣ

Η άφιξη του Μανόλο Χιμένεθ και τον απελευθέρωσε. Αν και μοιάζει να τοποθετείται στις πτέρυγες, επί της ουσίας ο Μάνταλος κινείται ελεύθερα στον αγωνιστικό χώρο και έχει ξεκάθαρη εντολή από τον προπονητή του, να κουμαντάρει το παιχνίδι της ομάδας στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου. Πατάει περισσότερο περιοχή, έχει αρκετά δοκάρια φέτος, αλλα επίσης 9 γκολ και 10 ασίστ, χώρια που του έχουν ακυρωθεί δύο κανονικά τέρματα. Είναι η πιο παραγωγική σεζόν του στην Α' Εθνική, βάσει αριθμών.

Ο ΦΟΝΙΚΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ

Θέλει δύο γκολ στον τελικό για να φτάσει το επίτευγμα του συμπατριώτη του Ισμαελ Μπλάνκο, του επιθετικού που είχε πετύχει 23 τη σεζόν 2008-09, τα περισσότερα από παίκτη της ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία. Δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο το ζητούμενο για τον σκόρερ 21 τερμάτων φέτος για την Ένωση σε όλες τις διοργανώσεις, με θαυμαστή συνέπεια και καλές εμφανίσεις ακόμα και όταν δεν καταφέρνει να βρίσκει δίχτυα.

ΚΡΟΑΤΗΣ ON FIRE

Οταν αυτός είναι καλά, τότε όλοι όσοι κινούνται γύρω του παίζουν καλύτερα. Ο Μάρκο Λιβάγια έχει ήδη πετύχει 12 γκολ και μοιράσει 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, δύο τέρματα περισσότερα και τέσσερις τελικές πάσες επιπλέον σε σχέση με πέρυσι που για κάποιο λόγο πολλοί ισχυρίζονται ότι έδινε στην ομάδα περισσότερα πράγματα. Αλλη είναι η αλήθεια των αριθμών ωστόσο και ο Κροάτης ψάχνει το ιδανικό τελείωμα στη σεζόν.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ο Χιμένεθ κατάφερε, μέσα από στοχευμένη δουλειά και πάντα σε συνεργασία με τον εξαιρετικό γυμναστή και άμεσο συνεργάτη του Σεμπάστιαν Λόπες Μπασκόν, να φέρει τους τέσσερις στην κατάσταση που ήθελε ενόψει του τελικού. Ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για την ομάδα στο σύνολό της, όπως και κατά περιπτώσεις για άλλους κομβικούς ποδοσφαιριστές της (Κρστίτσιτς και Τσιγκρίνσκι).

Επίσης, οι εναλλακτικές επιλογές των Μπογέ, Κλωναρίδη και Αλμπάνη, είναι πάντοτε χρήσιμες και ικανές να κάνουν διαφορά. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με όλα τα όπλα της καλοσυντηρημένα και οπλισμένα, για να κλείσει τη χρονιά με τρόπαιο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ