ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πέτερσον; Με 3 εκατ. ευρώ και πάνω

ΑΕΚ: Πέτερσον; Με 3 εκατ. ευρώ και πάνω

Η Ένωση ενδιαφέρθηκε ζεστά για τον Κρίστοφερ Πέτερσον, πλέον όμως η υπόθεσή του έχει μπει στο συρτάρι. Όχι γιατί δεν τον θέλει, αλλά διότι είναι πανάκριβος για τα κυβικά της.

Συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, το όνομα του Σουηδού εξτρέμ της ολλανδικής Χέρακλες, Κρίστοφερ Πέτερσον, φιγουράρει σε πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων. Ωστόσο το ενδεχόμενο να αποτελέσει παίκτη της ΑΕΚ είναι απλά χλωμό, αν όχι απίθανο.

Ο Πέτερσον, ποδοσφαιριστής για την αγορά του οποίου η Ένωση κατέθεσε πρόταση κοντά στο 1 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ανανέωσε προσφάτως και για επιπλέον μια σεζόν το συμβόλαιό του με τη Χέρακλες, βάσει συμφωνηθείσας μεταξύ των δύο πλευρών οψιόν επέκτασης.

Η ολλανδική ομάδα χρησιμοποίησε το μονομερές δικαίωμά της, σκοπεύοντας είτε να επαναδιαπραγματευτεί μαζί του νέο πολυετές συμβόλαιο, είτε για να τον πουλήσει ακριβά. Σύμφωνα λοιπόν με τα ισχύοντα δεδομένα, η απόκτησή του από την Ένωση μοιάζει αδύνατη διότι:

- Η χρηματιστηριακή τιμή του 23χρονου ποδοσφαιριστή έχει πιάσει ταβάνι, στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ο σύλλογος αξιώνει το λιγότερα τόσα για να τον παραχωρήσει.

- Τα χρήματα αυτά συνιστούν, όπως αντιλαμβάνεστε, ποσό απαγορευτικό για την ΑΕΚ, βάσει της οικονομικής στρατηγικής που τη διέπει.

- Ο ίδιος ο Πέτερσον θέλει το επόμενο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, να του αποφέρει αποδοχές κοντινές (αν όχι μεγαλύτερες) στο 1 εκατ. ευρώ, χρήματα που επίσης πολύ δύσκολα θα έδινε η Ένωση για ποδοσφαιριστή που δεν έχει δει με τη φανέλα της.

- Η Χέρακλες κάθε άλλο παρά βιάζεται να τον παραχωρήσει, ειδικά τώρα που έκανε χρήση του προνομίου επέκτασης της συνεργασίας με τον παίκτη, έως το καλοκαίρι του 2020. Έχει ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά της...

- Και γιατί να βιάζεται άλλωστε, όταν οι άνθρωποί της δέχονται κρούσεις από ομάδες της Αγγλίας, της Ολλανδίας και της Ρωσίας. Το ποσό θα ανέβει σημαντικά αν υπάρξει παζάρι, ίσως ξεπεράσει και τα 4 εκατ. ευρώ.

- Τέλος, ας σημειώσουμε το γεγονός ότι ποσοστό μεταπώλησης 20% διατηρεί η Ουτρέχτη, ομάδα από την οποία τον απέκτησε η Χέρακλες. Κάτι που συνεπάγεται ότι η τελευταία θα προσπαθήσει για όσο το δυνατόν ακριβότερη πώληση, προκειμένου να είναι μεγαλύτερο το δικό της καθαρό ποσό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ