ΑΕΚ

ΑΕΚ: "Πείτε μας μέσα σε 24 ώρες, τι έγινε στον τελικό"

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ ΝΕΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ ΝΕΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Τις αλλαγές των διαιτητών πριν από την έναρξη του τελικού με τον ΠΑΟΚ στηλιτεύει η ΑΕΚ και ζητά από την ΕΠΟ και τον Περέιρα, πειστικές απαντήσεις εντός 24ωρου.

Η ΑΕΚ απέστειλε επιστολή, γραμμένη σε αυστηρότατο ύφος και με μορφή τελεσίγραφου, στον Μέλο Περέιρα με κοινοποίηση σε Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ) για το θέμα της αλλαγής της σύνθεσης της διαιτητικής εξάδας του τελικού.

Για όσους δεν γνωρίζουν το στόρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport συνέβησαν τα εξής: Ο α' βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR. Ο Σίφνερ ήταν κανονικά στο Ολυμπιακό Στάδιο ως 4ος διαιτητής και ο Σβεν Γιαμπλόνσκι από 4ος που είχε οριστεί ανέλαβε εν τέλει το ρόλο του βοηθού VAR. Ο Γιαμπόλνσκι, λοιπόν, πήρε τη θέση του Μπορς πίσω από το μόνιτορ.

Για την αλλαγή αυτή, πάντως, το προαναφερθέν Μέσο δίνει εξήγηση σημειώνοντας ότι ο Σίφνερ ένιωσε στομαχικές διαταραχές το μεσημέρι του τελικού και ενημέρωσε τον Τσβάιερ, το ρέφερι του αγώνα, για το πρόβλημα. Με τη σειρά του ο διαιτητής μίλησε με τον Περέιρα και ο αρχιδιαιτητής έπειτα από συζητήσεις με τους Γερμανούς ρέφερι αποφάσισε να γίνουν οι αλλαγές.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα, το περιστατικό δεν γνωστοποιήθηκε προς τις ομάδες και τον Τύπο από την ΚΕΔ. Οι αλλαγές γράφτηκαν μονάχα στο φύλλο του αγώνα, μετά το τέλος του τελικού.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Η Ένωση ζητά εντός 24 ωρών από την παραλαβή της επιστολής, να απαντήσει επισήμως και γραπτώς για το αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στον ελληνικό Τύπο περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, τι ακριβώς συνέβη τελικά, ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση και ποιοι το γνώριζαν.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, εκφράζει προκαταβολικά την πλήρη απογοήτευση και την ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, στην περίπτωση που όντως ισχύουν και επιβεβαιώσει βεβαίως ο ίδιος τα γεγονότα, όπως αναφέρονται στον Τύπο.

Αναφέρει ότι τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Στην επιστολή αναφέρονται και τα παράπονα της ΑΕΚ από τη διαιτησία της εξάδας στον τελικό και την εμπλοκή του πρώτου βοηθού σε φάση πέναλτι, με ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν ότι θα έπρεπε να είναι.

Ασφαλώς προκύπτουν επίσης τεράστιες απορίες για τη σιγή ιχθύος μέχρι τώρα ΕΠΟ, ΚΕΔ και Περέιρα για ένα θέμα που ξεπερνά τα όρια της ηθικής τάξης… Η ΠΑΕ αναμένει τις γραπτές εξηγήσεις του Περέιρα για να αποφασίσει πως θα πορευτεί στη συνέχεια. Στην επιστολή της ΑΕΚ, αυτό που προέχει είναι η επίσημη τοποθέτηση για το τι ακριβώς συνέβη και το αν είναι αλήθεια όσα έχουν γραφτεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ΠΑΕ ΑΕΚ σημειώνουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση ένστασης, πως το θέμα είναι κυρίως ηθικής τάξης ως προς τον Περέιρα του οποίου αναμένεται η απάντηση στα γραφεία του Αμαρουσίου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ