ΑΕΚ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών του Κωστένογλου

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων για την πέμπτη αγωνιστική της Super League 1. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των κιτρινόμαυρων.

Ντέρμπι με τα όλα του στο Ολυμπιακό Στάδιο. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν από ένα καλό ημίχρονο, φλέρταραν με τη νίκη, αλλά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ένα αποτέλεσμα που άφησε ευχαριστημένο τον... Ολυμπιακό.

Οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν δυο πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Το πρώτο κακό, το δεύτερο καλό. Η είσοδος των Γιακουμάκη και Ντέλετιτς άλλαξε το κλίμα στην Ένωση, η οποία έγινε πιο επιθετική και απείλησε ευθέως τον ΠΑΟΚ.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Δυο διαφορετικά πρόσωπα για τον Έλληνα διεθνή γκολκίπερ. Το ένα κακό του πρώτου ημιχρόνου, καθώς δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στην άμυνά του. Έφθανε να χάνει και ο ίδιος εύκολες φάσεις, όπως στο 19ο λεπτό όταν έπιασε αέρα, αλλά ο Σβιντέρσκι δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Το δεύτερο, καλό, του δευτέρου ημιχρόνου. Δύο τρομερές επεμβάσεις μέσα σε τρία λεπτά είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα του να κρατήσει την ισοπαλία. Αμφότερες πάνω στον Άκπομ.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Όλη η αμυντική τριάδα της Ένωσης ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο και φυσικά ο Ουκρανός δεν μπορεί ν' αποτελεί την εξαίρεση. Ήταν φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην ΑΕΚ γι' αυτό κι ο Νίκος Κωστένογλου προχώρησε σε αλλαγές προσώπων και διάταξης. Ο Τσιγκρίνσκι, ωστόσο, ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της πρώτης ισοφάρισης της Ένωσης. Στο 54' ο Λιβάγια εκτέλεσε χαμηλά το φάουλ, έκανε την προβολή, νίκησε τον Ζίβκοβιτς και ισοφάρισε σε 1-1. Είχε ηγετικές τοποθετήσεις μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, αντίθετα με τον Όγκνιεν Βράνιες.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Κυριακής είδαμε μια κακή εκδοχή του Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Κι αν στο πρώτο καλό ημίχρονο ήταν όλη η κιτρινόμαυρη εικόνα θολή κι άσχημη, ούτε στο δεύτερο ο ίδιος ακολούθησε την αγωνιστική άνοδο. Στο γκολ του Σβιντέρσκι έχασε εντελώς τον Πολωνό φορ κι αντίπαλό του. Αλλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασε αντιπάλους, σε φάση που θα μπορούσαν να κοστίσουν το βαθμό στην ομάδα του (84' τον Άκπομ και 85' τον Βράνιες).

ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ: Πολύ κακός ήταν ο Πορτογάλος γι' αυτό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά στο πρώτο και από εκεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Γιαννούλη ν' ανεβαίνει συχνά και τον Καντουρί να συνεργάζεται άψογα μαζί του έκαναν πάρτι. Όχι μόνο ανασταλτικά δεν βοήθησε, αλλά κι επιθετικά δεν εμφανίστηκε. Δίκαια ο Κωστένογλου τον αντικατέστησε.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Αρκετά προβλήματα από την πλευρά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν φανερό ότι αντιμετώπισε προβλήματα με την τριάδα. Όταν άλλαξε η διάταξη έμοιαζε να έχει καλύτερη συμπεριφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του. Έπιασε τον παλμό του ντέρμπι και είχε καταλυτική συμβολή στο να φθάσει η Ένωση στην ισοφάριση.

ΛΟΠΕΣ: Ο μόνος κιτρινόμαυρος από το πρώτο ημίχρονο που διασώθηκε. Έβγαλε πείσμα, κυνήγησε τις φάσεις, είχε και μεγαλύτερη συνεισφορά στο ανασταλτικό κομμάτι σε σχέση με τη δεξιά πλευρά. Ο Πορτογάλος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και η περισσότερη πίεση είναι η αλήθεια βγήκε από την άλλη (δεξιά επιθετική) πλευρά.

ΚΡΣΤΙΤΣΙΤΣ: Ο Σέρβος δεν βοήθησε όσο θ' ανέμενε κάποιος. Πιο έμπειρος, πιο μπαρουτοκαπνισμένος από τον Γαλανόπουλο, αλλά πιο νωθρός και πιο νωχελικός σχεδόν σε όλο το ματς. Σταδιακά περιόρισε τα λάθη του, προτίμησε να κάνει τα απλά και να αποφύγει τα δύσκολα. Στη γενική σούμα δεν έκανε καλό ματς.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν αλλάζει πολύ η εικόνα που έδειξε σε σχέση με το alter ego του στο δίδυμο των αμυντικών μέσων. Το κέντρο ήταν η αδυναμία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν η δύναμή της στο δεύτερο.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Εκνευρίστηκε που δεν του βγήκαν οι προσπάθειες στα πρώτα 45 λεπτά και αυτό σίγουρα δεν στάθηκε σύμμαχος στο να κάνει το παιχνίδι που γνωρίζουμε. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε πιο καθαρό μυαλό στο δεύτερο 45λεπτό κι αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς έκανε το γύρισμα από αριστερά για να σκοράρει ο Ντέλετιτς.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Παρουσιάστηκε εγκλωβισμένος στο πρώτο ημίχρονο και ήταν κακός, όπως και όλοι οι κιτρινόμαυροι. Στο δεύτερο η απόδοσή του ανέβηκε θεαματικά όπως κι όλης της ομάδας. Η είσοδος των Γιακουμάκη και Ντέλετιτς βοήθησε τον Κροάτη ν' απελευθερωθεί κάπως. Ανέλαβε και τις στημένες φάσεις κι έτσι απείλησε πολυδιάστατα τους φιλοξενούμενους. Στο 54ο λεπτό εκτέλεσε χαμηλά το φάουλ, ο Τσιγκρίνσκι έκανε την προβολή, νίκησε τον Ζίβκοβιτς και ισοφάρισε. Ο ίδιος εκτέλεσε το φάουλ στο γκολ του Μάνταλου, το οποίο ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR. Δυο ημίχρονα, δυο πρόσωπα για τον ηγέτη της ΑΕΚ.

ΑΛΜΠΑΝΗΣ: Πήρε την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός στο ντέρμπι, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Το πρώτο ημίχρονο που έκανε ήταν ίσως ένα από τα χειρότερά του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Δεν ενόχλησε την άμυνα του ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε τον παρτενέρ του στην κιτρινόμαυρη επίθεση. Δικαίως αντικαταστάθηκε.

ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ: Ο Σέρβος πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Χρήστου Αλμπάνη, ο οποίος ήταν κακός. Ο Ντέλετιτς ήταν εξαιρετικός και είχε μεγάλη συμβολή στην αγωνιστική άνοδο της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Κινήθηκε από δεξιά, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Γιαννούλη και ήταν αυτός που τελικά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 79ο λεπτό ο Ντούγκλας Αουγκούστο έχασε από τον Κρίστιτσιτς, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο αριστερά, εκείνος έκανε το γύρισμα, πέρασε από τον Ζίβκοβιτς και ο Ντέλετιτς πλάσαρε για το 2-2.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Έδωσε άλλη πνοή στην ΑΕΚ μετά την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο. Πιο επιθετικός, πιο μαχητικός, με καλές τοποθετήσεις, έδωσε μάχες και δημιούργησε αναστάτωση κινούμενος ανάμεσα στον Βαρέλα και τον Κρέσπο. Σαφής η ευστοχία της επιλογής του Κωστένογλου να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Άλλη η γραμμή κρούσης στο πρώτο, άλλη στο δεύτερο ημίχρονο.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Πέρασε στο 85ο λεπτό στη θέση του Πέτρου Μάνταλου. Αγωνίστηκε ελάχιστα κι ασφαλώς δεν μπορεί να κριθεί με ασφάλεια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ