ΑΕΚ

ΑΕΚ: "Παίξε μπάλα Ίλια"

FINAL4 K17 ΝΕΟΙ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
FINAL4 K17 ΝΕΟΙ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μοντέλο διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ περνά πλέον σε μια άλλη φάση. Υπάρχει ο ένας που θα λαμβάνει τις αποφάσεις και αυτός δεν θα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώπιον όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, σύμφωνα με την οποία " από εδώ και πέρα ο Ίλια θα αποφασίζει για όλα, του δίνω τα κλειδιά", δεν ειπώθηκε για να αντιμετωπίσουν άπαντες με δέος και σεβασμό το νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, είχε πετάξει τα κλειδιά του στα τραπέζι λέγοντάς του " πάρτα και παίξε μπάλα", όταν οι δυο τους είχαν βρεθεί για να το συζητήσουν.

Στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, εκτυλίχθηκε η στιγμή του δικού του απεγκλωβισμού από τις καθημερινές έννοιες για ζητήματα της ΑΕΚ, τα οποία αδυνατούσαν να λύσουν οι άνθρωποι τους οποίους μέχρι πρότινος εμπιστευόταν. Ο Ίβιτς επιστρέφει πολύ δυναμικά στην καθημερινότητα της Ένωσης, ως το απόλυτο αφεντικό στο μεταγραφικό και γενικότερο σχεδιασμό της ομάδας, έχοντας μάλιστα ήδη μελετήσει πολύ την κατάσταση που παραλαμβάνει, καθώς η πρώτη κουβέντα με τον ισχυρό άνδρα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, είχε πραγματοποιηθεί αρκετές ημέρες πριν από την αποκάλυψη της συνεργασίας.

Το πρώτο μέλημα του Ίβιτς είναι η επιλογή του προπονητή κι εφόσον αυτή ολοκληρωθεί, η καταγραφή των αναγκών της ομάδας ώστε να ξεκινήσει άμεσα (και όχι την τελευταία στιγμή όπως μέχρι πρότινος ίσχυε), η προεργασία για την ενίσχυση του συνόλου τον ερχόμενο Ιανουάριο, με πιο μακρόχρονο ορίζοντα το καλοκαίρι του 2020. Είναι πολλά αυτά που ο τεχνικός διευθυντής θέλει να αλλάξουν, όσον αφορά στις δομές, στον τρόπο λειτουργίας και στο κομμάτι της ανίχνευσης ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να έρθουν στην ΑΕΚ για να βοηθήσουν αληθινά στους στόχους της.

Είναι κομβικής σημασίας επίσης η ταύτιση των απόψεων με τον επόμενο προπονητή, καθώς επίσης και η αποδοχή όποιου έρθει, ότι ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στον Ίβιτς. Ο Ίλια το είχε καταφέρει αυτό κατά την πρώτη θητεία του στην ΑΕΚ με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ουδέποτε όμως πέτυχε και στο να βρει κώδικες επικοινωνίας με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ. Ήταν και από τους δύο διαπιστωμένο ότι σχέση τους τότε, θα οδηγούσε σε συγκρουσιακές καταστάσεις. Οπότε ο Ίλια αποχώρησε.

Πολύ γρήγορα, ο Ίβιτς καλείται να διαχειριστεί μια καυτή πατάτα. Η ανέλπιστη αγωνιστική μετάλλαξη της ΑΕΚ στα δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς με την Τραμπζονσπόρ και τον Αστέρα Τρίπολης και ειδικότερα η διαχείριση της κατάστασης από τον Νίκο Κωστένογλου, μέσα από μια πολύ θαυμαστή ευελιξία, τόσο σε πνευματικό, όσο και σε τακτικό επίπεδο, τον βγάζουν από την περιπέτεια της βιασύνης να βρει προπονητή. Από την άλλη, δεν μπορεί να είναι και σίγουρος ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί το ίδιο καλά, ώστε να μεταφέρει την υπόθεση αυτή για το ερχόμενο καλοκαίρι, ανάλογα και με το πώς θα τα πάει ο Κωστένογλου.

Ο Μελισσανίδης του έχει πει ότι εκείνος αποφασίζει και θα σεβαστεί την όποια απόφασή του. Αυτό που ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ δεν θέλει, είναι το να "καεί" και το χαρτί του Ίβιτς με μια βιαστική απόφαση για την οποία ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας δεν θα είναι απόλυτα σίγουρος ότι θα αποδειχθεί καλύτερη από τη λύση Κωστένογλου. Αν και ο Ίβιτς είναι "αλεπού"... Το τελευταίο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να λάβει μια απόφαση για την οποία θα έχει αμφιβολίες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ