ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όταν "έκοψε" τον Αϊτόρ για να κρατήσει στο κάδρο τον Τάνκοβιτς

ΑΕΚ: Όταν "έκοψε" τον Αϊτόρ για να κρατήσει στο κάδρο τον Τάνκοβιτς

Ο νεοαποκτηθείς από τον Παναθηναϊκό Ισπανός εξτρέμ, Αϊτόρ, είναι ένας ποδοσφαιριστής που στην ΑΕΚ είχαν παρακολουθήσει ενδελεχώς. Άρεσε γενικά, ωστόσο η Ένωση εκτιμά περισσότερο τα προσόντα του Τάνκοβιτς ή κάποιου με κοντινά σε αυτόν.

Ο 24χρονος Ισπανός εξτρέμ, πρώην παίκτης της Τβέντε και νυν του Παναθηναϊκού, Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα, είχε προταθεί και στην ΑΕΚ, μάλιστα η περίπτωσή του εξετάστηκε ενδελεχώς από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ιλια Ιβιτς.

Ωστόσο, αν και υπήρχε μια γενικότερα καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή και τις ικανότητές του, ο άνθρωπος που λαμβάνει τις αποφάσεις για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, έκρινε ότι δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που ταιριάζει στην Ένωση, αφενός επειδή παίζει στην ίδια θέση με τον Βέρντε, αφετέρου διότι δεν έχει την ξεχωριστή ικανότητα στο "ένας με έναν" που στην ΑΕΚ θέλουν να βρουν.

Αν η ομάδα δεν είχε τον Ιταλό στο ρόστερ της, δεδομένα ο Ίβιτς θα προχωρούσε σε συζητήσεις για τον Αϊτόρ, από τη στιγμή όμως που η Ένωση πληρώνει στον Βέρντε 500.000 ευρώ ετησίως, δεν έχει την πολυτέλεια να τον τραβήξει στον πάγκο ως εναλλακτική λύση και να φέρει έναν άλλον μπροστά του. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να τον πουλήσει, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο Βέρντε να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα από αυτήν που είχε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, την περασμένη Κυριακή.

Όταν πάντως προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ "κλείδωσε" την απόκτησή του, οι άνθρωποι της Ένωσης που τον είχαν παρακολουθήσει αρκετά, έλεγαν ότι είναι μια πολύ καλή περίπτωση παίκτη, με στοιχεία που θα βοηθήσουν τους "πράσινους" στο χαμηλής δυναμικής και ποιότητας ελληνικό πρωτάθλημα. Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι ο Αϊτόρ είναι όντως καλός ποδοσφαιριστής, αλλά με διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που στην ομάδα αναζητούν. Αυτά που επί παραδείγματι στο προφίλ του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος παραμένει στο μεταγραφικό κάδρο των "κιτρινόμαυρων".

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρήθηκε έντονα σε μερίδα του αθλητικού Τύπου, η πρόθεση της ΑΕΚ να χαμηλώσει την υπόθεση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, του εξτρέμ που την απασχόλησε πολύ σε δύο διαφορετικές περιόδους, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Γράφτηκε ότι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Ιλια Ιβιτς, έχει έτοιμες άλλες λύσεις για το αριστερό άκρο της επίθεσης, επιλογές που αφορούν σε ποδοσφαιριστές υψηλότερης ποιότητας από τον Σουηδό.

ΨΗΛΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ Ο ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ

Αντιθέτως λοιπόν με τα γραφόμενα, ο 25χρονος ακραίος επιθετικός παραμένει ψηλά στη λίστα του Ίβιτς, ο οποίος άλλωστε διαπιστώνει ότι όσο ο χρόνος κυλά, τόσο η υπόθεση αυτή έρχεται πιο κοντά στα μέτρα της Ένωσης. Αναλογιστείτε το εξής: όταν η ΑΕΚ εισήλθε στη πρώτη φάση συζήτησης και διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή, η διαφορά που παρατηρήθηκε ήταν χαώδης, καθώς εκείνοι απαιτούσαν για τον πελάτη τους, συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 700.000 ευρώ.

Ο Τάνκοβιτς βρήκε αυτό το συμβόλαιο στην Τζένοα, όμως την τελευταία στιγμή, η ιταλική ομάδα έκανε πίσω. Στην πορεία, ο Σουηδός χαμήλωσε το κασέ του στις 450.000 ευρώ και πάνω που όλα έδειχναν ότι οι δύο πλευρές έρχονται πιο κοντά, οι εκπρόσωποί του δημιούργησαν και πάλι μια αγεφύρωτη απόσταση, προβάλλοντας υπέρογκες αμοιβές για τους εαυτούς τους. Σήμερα, ο Σουηδός δεν έχει προτάσεις από άλλες ομάδες και συζητά ακόμα και το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας του με τη σουηδική Χάμαρμπι, κάτι που σημαίνει ότι ο πήχης των απαιτήσεών του έχει χαμηλώσει σημαντικά.

Οι ομάδες της πατρίδας του πολύ δύσκολα θα του έδιναν συμβόλαιο μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι ο δρόμος για τον ερχομό του στην Ελλάδα, είναι πλέον ανοιχτός. Η ΑΕΚ είδε το χρόνο να δουλεύει υπέρ της και πλέον δεν βιάζεται, περιμένοντας τον Τάνκοβιτς να πέσει στην αγκαλιά της σαν ώριμο φρούτο. Αν εν τω μεταξύ εμφανιστεί στην πορεία της κάτι καλύτερο, τότε εννοείται ότι δεν θα πει όχι. Εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις, νεαρών και εξελίξιμων εξτρέμ. Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν προκύπτει κάτι προχωρημένο.

ΥΓ. Ο Μπράιτ Ενομπακάρε, ο οποίος αναμένεται εντός της εβδομάδας στην Ελλάδα με υπόδειξη του Μάσιμο Καρέρα, δεν είναι παίκτης που διακρίνεται στα άκρα της επίθεσης, παρόλο που έχει χρησιμοποιηθεί και σε αυτά. Είναι περισσότερο δεύτερος επιθετικός ή και φορ. Αν οντως αποκτάται ως αντι-Κλωναρίδης, τότε ναι, είναι μια επένδυση χαμηλού ρίσκου διότι δεν θα πάρει και κάποιο υψηλό συμβόαλιο, ενώ είναι πολύ νεότερος, άρα υφίσταται και η προοπτική μεταπώλησης εφοσον παρουσιάσει αυτά για τα οποία διαφημιζόταν πριν από 2-3 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Καρέρα έβαλε την ΑΕΚ να ξαναπαίξει μια προηγούμενη πίστα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ