ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Όταν οι κιτρινόμαυροι "χτυπούν" στο τέλος

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ τρεις φορές τον τελευταίο έναν χρόνο, έχει "χτυπήσει" στο φινάλε, στα ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και δεν το κάνει για πρώτη φορά (VIDEOS)!

Ένα γκολ στο φινάλε ενός ντέρμπι, δεν είναι δα ούτε και το πιο συνηθισμένο, ούτε και το πιο απλό του κόσμου. Η ΑΕΚ ωστόσο το έκανε στο χθεσινό (7/10) ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Τάσο Μπακασέτα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι πως το κατάφερε για τρίτη φορά, μέσα σ’ έναν ημερολογιακό χρόνο. Το γκολ του Μπακασέτα ήταν το τρίτο κατά σειρά που πετυχαίνει η ΑΕΚ στο 90’, στα τελευταία τρία ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ενώ φυσικά και δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ένωση «κτύπησε» στο φινάλε. Το Sport24.gr θυμάται τα buzzer beater της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, στα ντέρμπι πρωταθλήματος τα τελευταία 20χρόνια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 1-2 (9/3/2003) ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Ντέρμπι σημαντικό για την ΑΕΚ και για το γόητρο, αλλά και για την βαθμολογία καθώς κυνηγούσε έξοδο στο Champions League. Την οποία και πήρε. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιούσε ως έδρα την Ριζούπολη. Ακόμα επιτρεπόντουσαν οι μετακινήσεις οπαδών. Ο Κατσουράνης στο 94’ διέσχισε όλο το γήπεδο για να σουτάρει και να σκοράρει και μετά ξαναδιέσχισε όλο το γήπεδο για να φτάσει στο απέναντι «πέταλο» και να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Θυμηθείτε το τέρμα του Κατσουράνη στο 1.05 του βίντεο.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (27/11/2010) ΜΠΛΑΝΚΟ

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει στραβά και ανάποδα το πρωτάθλημα. Και πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μετά από δυο ήττες με 2-1 από τον ΠΑΟΚ και την Καβάλα. Μια τρίτη θα ήταν καταστροφική. Στο 90’ κούρσα του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ από αριστερά και γκολ του Μπλάνκο σε κενή εστία.

Θυμηθείτε το γκολ του Μπλάνκο στο 2.50 του βίντεο.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2 (24/9/2017) ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχει κάνει η ΑΕΚ στην ιστορία της. Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή. Από 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, έγινε 2-2 και στο 90’ ο Λιβάγια έδωσε την ασίστ, ο Μάνταλος έβαλε το γκολ.

Θυμηθείτε το γκολ του Μάνταλου στο 6.15 του βίντεο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΕΚ 1-2 (4/2/2018) ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Αυτή η νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη, ήταν το μισό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ. Ίσως και παραπάνω. Από εκείνη την ανατροπή και από εκείνο το γκολ του Γιακουμάκη, μετά από σέντρα του Γκάλο, η ΑΕΚ πίστεψε στην κατάκτηση του τίτλου.

Θυμηθείτε το τέρμα του Γιακουμάκη στο 4.30 του βίντεο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ