ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: "Κλειδωμένη" η επίθεση, ανοιχτή η άμυνα στους "κιτρινόμαυρους"

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: "Κλειδωμένη" η επίθεση, ανοιχτή η άμυνα στους "κιτρινόμαυρους"

Μπορεί να απομένει ακόμα μια τελευταία προπόνηση πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ελάχιστα… διλήμματα έχουν απομείνει στον Ουζουνίδη για την αρχική ενδεκάδα. ΤοSport24αναλύει.

Συνήθως όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι και μάλιστα τόσο σημαντικό όσο αυτό της Κυριακής (7/10), οι προπονητές το… ψάχνουν για τις επιλογές στην ενδεκάδα όχι μόνο μέχρι και την τελευταία προπόνηση, αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όμως το μακρύ απουσιολόγιο που ήδη κρατά στα χέρια του ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για… διλήμματα.

Και παρόλο που υπάρχει ακόμα μια τελευταία προπόνηση πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό, δεν είναι πολλές οι αποφάσεις που ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει αφήσει σε εκκρεμότητα. Άλλωστε ως προς τον σχηματισμό, ο Ουζουνίδης μιλώντας στην κάμερα της"NOVA", άφησε να εννοηθεί πως οποιοσδήποτε αλλαγές που ενδεχομένως έχει στο μυαλό του, δεν είναι της παρούσης. Επομένως θα είναι τεράστια έκπληξη αν εγκαταλείψει το αγαπημένο 4-2-3-1.

«Κλειδωμένη» φαίνεται να είναι η τετράδα της επίθεσης. Από την στιγμή που ο Πόνσε, ο Μπογέ και ο Αλμπάνης θα είναι ξανά εκτός αποστολής και ο Γιαννιώτας ακόμα δεν έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητάς του, τα… κουκιά για τον Ουζουνίδη είναι μετρημένα. Ο Λιβάγια θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, ο Κλωναρίδης δίπλα του και ο Μπακασέτας με τον Μάνταλο στα δυο άκρα. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως πιθανότατα αυτές να ήταν οι επιλογές στην επίθεση, ακόμα και αν ο Πόνσε ήταν διαθέσιμος.

Επίσης «κλειδωμένες» φαίνεται να είναι και δυο θέσεις στα αμυντικά χαφ. Ο Σιμόες και ο Γαλανόπουλος θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι. Με τον Άλεφ να μπαίνει στην αποστολή και να κάθεται στον πάγκο.

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ

Οι αποφάσεις που φαίνεται πως θα… ταλαιπωρήσουν τον Ουζουνίδη μέχρι και την τελευταία στιγμή, είναι αυτές που αφορούν το κέντρο της άμυνας. Διότι στα δυο άκρα, ο Χουλτ και ο Μπακάκης θα είναι κρατήσουν τις θέσεις τους. Για το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών όμως, ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει δίλημμα, από την στιγμή που Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Τσόσιτς και Λαμπρόπουλος είναι ετοιμοπόλεμοι.

Ο Ουκρανός στόπερ μετρά δυο συνεχόμενα 90άλεπτα με ΟΦΗ και Μπενφίκα. Αν είναι έτοιμος και για τρίτο 90άλεπτο, τότε δεδομένα θα είναι ο ένας εκ των δυο στόπερ και στο ντέρμπι. Όσο για τον παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι, εκεί θα γίνει… «μάχη». Ένα ελαφρύ προβάδισμα δείχνει να έχει ο Τσόσιτς.

Αλλά καμία επιλογή του Ουζουνίδη δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς και ο Οικονόμου και ο Λαμπρόπουλος είναι παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο. Και το σίγουρο είναι πως ο τεχνικός της ΑΕΚ θα περιμένει την τελευταία προπόνηση, για να πάρει οριστική απόφαση για το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ