ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Το ντέρμπι του Μπογέ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η σημασία των 17 λεπτών που έπαιξε ο Μπογέ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο καθοριστικός ρόλος της επιθυμίας του Αργεντινού φορ και το χρονοδιάγραμμα για τη θέση του βασικού. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Για κανέναν ποδοσφαιριστή δεν είναι εύκολο να πάρει αγωνιστικά λεπτά σε επίσημο ματς, με μόλις τέσσερις προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς, μετά από δυο ολόκληρους μήνες. Πολλώ δε μάλλον όταν έχει βγει μόλις από το ύπουλο πρόβλημα του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών, όπως ο Λούκας Μπογέ. Και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Όμως, η αλήθεια είναι πως τα 17 λεπτά που πήρε ο Αργεντινός επιθετικός στο παιχνίδι της Κυριακής (7/10) στο ΟΑΚΑ ήταν τεράστιας σημασίας. Έστω και αν συνιστούσαν ρίσκο, έστω και αν προήλθαν αν ήταν αποτέλεσμα μια σειράς συγκυριών.

Ο Μπογέ μπήκε για πρώτη φορά σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, την περασμένη Κυριακή (30/9), μετά από σχεδόν δυο μήνες. Και με δεδομένο πως δεν πρόλαβε καν να συμπληρώσει μια ολόκληρη εβδομάδα (την Τρίτη ήταν το ματς με την Μπενφίκα και την Πέμπτη ρεπό), όλοι στην ΑΕΚ ήταν από επιφυλακτικοί έως αρνητικοί στο ενδεχόμενο να μπει ο Αργεντινός ακόμα και στην αποστολή του ντέρμπι. Όμως η συζήτηση άνοιξε, όταν τέθηκε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού ο Μάνταλος.

Ο Μπογέ, πολύ πριν τεθεί θέμα απουσίας του αρχηγού, ήθελε σαν "τρελός" να προλάβει το ντέρμπι. Ακόμα και όταν ο προγραμματισμός ήταν να επιστρέψει ο Αργεντινός επιθετικός μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, ο ίδιος επέμενε να στοχεύει στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Και όταν προέκυψε η απουσία του Μάνταλου, ο Μπογέ "άρπαξε" την ευκαιρία, μίλησε με τον Ουζουνίδη και μπήκε στην αποστολή για να μπορέσει να βοηθήσει έστω και για 15 αγωνιστικά λεπτά. Περίπου δηλαδή όσο τελικά αγωνίστηκε.

Για την ψυχολογία ωστόσο του Αργεντινού επιθετικού, έστω και αυτά τα 17 αγωνιστικά λεπτά, ήταν εξαιρετικά σημαντικά.

Τα ήθελε πολύ και τον ανέβασαν και πολύ. Κάτι που φάνηκε και αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι, με τον Μπογέ να έχει πολύ καλή ψυχολογία, παρότι και αυτός ήταν επηρεασμένος από το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν είχε κερδίσει.

Επίσης εξαιρετικά σημαντικό και για την ψυχολογία αλλά και για την πορεία προς το 100% της ετοιμότητας, είναι το γεγονός πως ο Αργεντινός δεν αισθάνθηκε καθόλου ενοχλήσεις. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που έκαναν στον Μπογέ και ο Ουζουνίδης και το ιατρικό τιμ, μόλις τελείωσε το ντέρμπι. Κάτι που σημαίνει πως το πρώτο… τεστ, ο Αργεντινός το πέρασε.

Ωστόσο, δεν σημαίνει όλο αυτό, πως πλέον ο Μπογέ είναι στο 100% της ετοιμότητας του ή δεν χρειάζεται προσοχή και ειδική διαχείριση. Το σύνδρομο των κοιλιακών προσαγωγών που ταλαιπώρησε τον Αργεντινό, είναι ένα ύπουλο πρόβλημα. Και απαιτεί διαρκή εγρήγορση και προσοχή.

Ο 22χρονος Αργεντινός εξακολουθεί να έχει ως στόχο, να φτάσει σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει σταδιακά να παίρνει όλο και περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Θα τον βοηθήσει αν γίνει το ματς του κυπέλλου το προσεχές Σάββατο (13/10), για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Και ενώ ο ίδιος ο Μπογέ θα ήθελε να "φλερτάρει" με την βασική ενδεκάδα στο ματς με την Μπάγερν στις 23 Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ, πιο ρεαλιστικός στόχος για κάτι τέτοιο, είναι το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη επίσης στο ΟΑΚΑ, στις 27 του μηνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ