ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι σημειώσεις του Χιμένεθ για τον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει μελετήσει με τις… ώρες, έχει περάσει από "ακτινογραφία" τον Ολυμπιακό και έχει αναλύσει στους ποδοσφαιριστές του το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" Τα σημεία στα οποία έχει δώσει βάρος.

Φυσικά ο Μανόλο Χιμένεθ ούτε είναι πρωτάρης σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ούτε πηγαίνει την Κυριακή (17/2) για πρώτη φορά στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Από την άλλη μεριά, ο Ισπανός τεχνικός έχει μπει ξανά στην πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, μόλις πριν από δέκα μέρες.

Και μια ξεκάθαρη εικόνα για τον φετινό Ολυμπιακό, δεν είχε. Εξ ου και έχει ρίξει πολύ… μελέτη όλες τις τελευταίες ημέρες. Έχει περάσει από ακτινογραφία παιχνίδια του Ολυμπιακού, ειδικά εντός έδρας. Ενώ την περασμένη Πέμπτη (14/2) γέμισε το μπλοκάκι του με σημειώσεις, παρακολουθώντας το ματς με τη Ντιναμό Κιέβου. Παρόλο που ο Χιμένεθ εκτιμά πως θα υπάρξουν αλλαγές στο σχήμα του αντιπάλου της ΑΕΚ, σε σχέση με το ευρωπαϊκό ματς.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει μελετήσει με τις ώρες το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έχει επισημάνει και τα σημεία που πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ, αλλά και αυτά στα οποία πρέπει να κτυπήσει. Και τα έχει αναλύσει… ενδελεχώς στους ποδοσφαιριστές του. Από την ανάπτυξη του παιχνιδιού του αντιπάλου από τα άκρα, μέχρι και το transition από την επίθεση στην άμυνα.

Αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί ο Ολυμπιακός στις στατικές του φάσεις. Τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά. Εξάλλου η αλήθεια είναι πως γενικώς ο Χιμένεθ θεωρεί κλειδιά τις στατικές φάσεις και πολύ περισσότερο σε τέτοιου είδους ματς. Γι αυτό και δουλέψει πάνω σ’ αυτό το κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με Τσιγκρίνσκι η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΑΕΚ: Η "μάχη" της επίθεσης
ΑΕΚ: Το μόνο καθαρό πλεονέκτημα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ