ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι παίκτες που έχει αναδείξει ο Μιγκέλ Καρντόσο

Manchester City's Oleksandr Zinchenko during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, April 20, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Oleksandr Zinchenko during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, April 20, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Μιγκέλ Καρντόσο πλησιάζει στην ΑΕΚ και στο προσωπικό του σάιτ φιγουράρει μία λίστα με ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει από την εποχή που βρισκόταν στην Κ-21 της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Το Sport24.gr σας την παρουσιάζει.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο μοιάζει να είναι εκ των φαβορί για ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ όταν ολοκληρωθεί η συνεργασία της Ένωσης με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Πορτογάλος τεχνικός, μάλιστα, διαθέτει προσωπικό σάιτ, καλοστημένο, και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εκείνον διαθέσιμες.

Σε μία από τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μπορεί να δει κανείς και τους ποδοσφαιριστές τους οποίους ο 46χρονος, που μιλά εκτός από τη μητρική του γλώσσα και αγγλικά, ρώσικα, γαλλικά, ισπανικά, παρουσιάζει ως παίκτες που ανέδειξε στις ομάδες που προπόνησε κατά το παρελθόν.

Μεταξύ των αθλητών φιγουράρουν και δυνατά ονόματα στο κομμάτι των ανερχόμενων, με κορυφαίο αυτό του Ολεκσάντερ Ζιντσένκο, του 22χρονου Ουκρανού της Μάντσεστερ Σίτι που ο Πεπ Γκουαρντιόλα χρησιμοποιεί συχνά πυκνά. Ο Ζιντσένκο εφέτος μέτρησε 29 συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα, σημειώνοντας και ένα γκολ.

Από εκεί και πέρα, στην Σαχτάρ, ο Καρντόσο λέει στο σάιτ του έχει αναδείξει και τον Βλάντεν Γιουρτσένκο που αγωνίζεται στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Την ουκρανική παρέα κλείνουν άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές, το σύνολο επτά μαζί με τους δύο προαναφερθέντες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

ΡΙΟ ΑΒΕ

Πάμε, τώρα, στην Ρίο Άβε που ο υποψήφιος προπονητής της Ένωσης έκανε την καλύτερη δουλειά του μέχρι στιγμής, φτάνοντας την ομάδα στην 7η θέση, την υψηλότερη της ιστορίας της. Από τους οκτώ της λίστας ξεχωρίζει ο Πορτογάλος Πελέ ο οποίος είχε πάρει μεταγραφή στην Μονακό με 8.000.000 ευρώ και τώρα είναι δανεικός στην Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΝΑΝΤ

Η Ναντ ήταν το μεγάλο βήμα του Καρντόσο, μετά την Ρίο Άβε, και στη λίστα με τους παίκτες που υποστηρίζει ότι ανέδειξε βλέπουμε δύο. Ο ένας είναι ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό και ο άλλος ο Ενόκ Κβατένγκ. Για τον αριστερό winger, Νταμπό, στη σχετική δημοσίευση αναφέρεται ότι ο Καρντόσο τον έριξε στη μάχη στα 17 του χρόνια σε ματς με την Μονακό, μπροστά σε 33.000 φιλάθλους της Ναντ. Ο Νταμπό, επίσης, συγκαταλέγεται μεταξύ των 60 κορυφαίων ταλέντων στη λίστα του Guardian.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ