ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι δυο δρόμοι για τον δανεισμό του Μπάρμπα

Empoli's Federico Barba challenges for the ball with AC Milan's Carlos Bacca during a Serie A soccer match between AC Milan and Empoli, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Luca Bruno)
Empoli's Federico Barba challenges for the ball with AC Milan's Carlos Bacca during a Serie A soccer match between AC Milan and Empoli, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η ΑΕΚ έχει προχωρήσει σημαντικά την υπόθεση του Φεντερίκο Μπάρμπα και σύντομα, ίσως και πριν αλλάξει ο χρόνος, αναμένεται να υπάρξει οριστική εξέλιξη με την υπόθεσή του.

Την περίπτωση του Φεντερίκο Μπάρμπα, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ιλια Ιβιτς, τη δουλεύει από τον περασμένο Οκτώβρη, ξέροντας ότι υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη παράμετρος που πρέπει να φύγει από τη μέση. Αυτή της ακύρωσης του "αρραβώνα" ανάμεσα στην Κιέβο Βερόνα όπου ο παίκτης ανήκει και στην ισπανική Βαγιαδολίδ στην οποία μετακόμισε τον περασμένο Ιούνιο, υπό τη μορφή δανεισμού και με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι Ισπανοί δεν έχουν πρόβλημα να τον γυρίσουν πίσω στην Ιταλία και ο Ίβιτς επιχειρει να πείσει την Κιέβο, ώστε η Ένωση να τον δανειστεί για 1 1/2 έτος με οψιόν αγοράς κοντά 2 εκατ. ευρώ, για το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να καταβληθεί και ένα σημαντικό ποσό, ως ενοίκιο για τις (έως τότε) παροχές του ποσφαιριστή.

Η συμφωνία ανάμεσα στη Βαγιαδολίδ και στην Κιέβο Βερόνα, προέβλεπε την καταβολή 300.000 από την ισπανική πλευρά για δανεισμό ενός έτους. Από αυτά τα χρήματα, ο σύλλογος της Πριμέρα Ντιβισιόν έχει πληρώσει τα μισά, άρα για να πάρει η ΑΕΚ τον παίκτη μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι (2020), θα πρέπει να καλύψει προς την ιταλική ομάδα το ποσό που υπολείπεται, ήτοι 150.000 ευρώ.

ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ

Τώρα, αν η Ένωση επιμείνει για την απόκτηση του Μπάρμπα υπό τη μορφή δανεισμού, έως το καλοκαίρι του 2021, θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερο ποσό, κάπου κοντά στις 450.000 ευρώ. Θα μπορούσε βέβαια να συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές η αυτόματη επέκταση του δανεισμού του παίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι, με ένα ποσό ξεχωριστό (π.χ. 300.000 ευρώ) πέραν των 150.000 ευρώ για το επόμενο εξάμηνο, καταβλητέο τον ερχόμενο Ιούνιο, εφόσον η ΑΕΚ μείνει ικανοποιημένη απο τις υπηρεσίες του.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό deal. Αν έχει κάτι για να ανησυχεί, είναι η πιθανή εμπλοκή άλλων ομάδων από το Καμπιονάτο ή την Ισπανία (ο Μπάρμπα έχει φτιάξει καλό όνομα εκεί, από τη θητεία του Σπόρτιγκ Χιχόν), τώρα που είναι πλέον βέβαιη η διακοπή του δανεισμού από τη Βαγιαδολίδ και η επιστροφή του στην Κιέβο τον Γενάρη.

Είναι δεδομένο ωστόσο ότι έχει σύμμαχό του τον παίκτη, καθώς ο Μπάρμπα, μετά τις συζητήσεις που είχε με τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης, έχει ήδη εξοικοιωθεί με την ιδέα να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Θα βρει στην ΑΕΚ τον Βέρντε που επίσης ξεπετάχθηκε απο το φυτώριο της Ρόμα και θα συνεργαστεί με τον τελικό τεχνικό, Μάσιμο Καρέρα, σε μια ομάδα που του παρέχει την προοπτική να αγωνιστεί σε ευρωπαικές διοργανώσεις. Κάτι που σίγουρα δεν θα βρει σε Ιταλία και Ισπανία.

ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΤΟ ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ

Θα θυμάστε ότι, το περασμένο καλοκαίρι, προς τα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ αναζητούσε έναν κεντρικό αμυντικό ψηλό, με καλό άλμα, δυνατό στον αέρα, ογκώδη, ικανό στα προσωπικά μαρκαρίσματα.

Το πιο κοντινό στοιχείο του Αμπντουλαγέ Μπα, ο οποίος τότε παρουσιαζόταν ως το γκραν φαβορί για να ενισχύσει την άμυνα καθ' υπόδειξη του Μιγκέλ Καρντόσο, με τον Φεντερίκο Μπάρμπα που σήμερα αποτελεί τον πρώτο στόχο της ομάδας στις θέσεις των στόπερ, είναι ότι αμφότεροι έχουν ως το "καλό" πόδι τους, το αριστερό.

Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός είναι ένας πολύ διαφορετικού στυλ παίκτης, γρήγορος, πολύ κοντρολαρισμένος με τη μπάλα στα πόδια, ο οποίος συμμετέχει στο ανέβασμα της ομάδας προς την αντίπαλη περιοχή, πασάρει καλά και έχει εξαιρετικές επιστροφές, καθώς είναι ιδιαίτερα γρήγορος.

Εν ολίγοις, πρόκειται για έναν "compact" στόπερ, όχι ιδιαίτερα ψηλό (1.85), ο οποίος μπορεί να ταιριάξει με όλους τους κεντρικούς αμυντικούς που σήμερα παίζουν στην ΑΕΚ, να παίξει το ίδιο άνετα με 3 ή 4 στην άμυνα και αν αυτό απαιτείται, να βοηθήσει και ως αριστερός μπακ, κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές στην καριέρα του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ