ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι 600.000 ευρώ που θα κρατήσουν τον Βράνιες στην Ένωση

ΑΕΚ: Οι 600.000 ευρώ που θα κρατήσουν τον Βράνιες στην Ένωση
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Ετοιμάζεται να παίξει τη μπάλα του ο Βόσνιος αμυντικός της ΑΕΚ, Όγκνιεν Βράνιες, στο Βέλγιο και να εξασφαλίσει την αποζημίωση που θα τον πείσει να μείνει ελεύθερος, εφόσον η Άντερλεχτ δεν τον θέλει πια.

Είναι πολύ απλουστευμένο το να λέμε ότι η υπόθεση του Βόσνιου κεντρικού αμυντικού, είναι στα μέτρα της ΑΕΚ. Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ναι μεν τόσο εκείνος, όσο και η Ένωση θέλουν να συνεχίσουν μαζί, όμως σε αυτή την ιστορία, το βασικό ρόλο θα παίξει το χρήμα. Και συγκεκριμένα, το ποσό που θα εξασφαλίσει ο ίδιος για να αφήσει πίσω του το μεγάλο συμβόλαιο που τον "δένει" με την Άντερλεχτ. Προσέξτε:

*Όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ, ο Βράνιες θα μεταβεί στο Βέλγιο σαν να μην τρέχει τίποτα με την περίπτωσή του. Θα πάει εκεί για να βάλει τη φόρμα προπόνησης και να παρουσιαστεί κανονικά στην προετοιμασία της Άντερλεχτ. Το έχει πει και ο ίδιος άλλωστε, ότι έτσι πρέπει να πράξει. Αυτό είναι και το λογικό... Έχει να παίρνει 1.8 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Η πρώτη του έννοια λοιπόν δεν είναι η παραμονή στην Ελλάδα, αλλά το τι θα εξασφαλίσει από εκεί.

*Αν ισχύει ότι η βελγική ομάδα θέλει να τον αφήσει ελεύθερο, τότε εκείνος θα αξιώσει μια γερή αποζημίωση. Θα ήταν ευχαριστημένος με 600.000 ευρώ, δηλαδή το 1/3 του συμβολαίου του. Με ένα τέτοιο ποσό εξασφαλισμένο και με τη γνώση ότι η ΑΕΚ θα του δώσει διετές ή τριετές συμβόλαιο με αποδοχές κάπου στις 500.000 ευρώ, "κλειδώνει" τα χρήματα που έχει ήδη εγγυημένα για τις επόμενες δύο σεζόν, βάσει του συμβολαίου του με την Άντερλεχτ.

*Σύμφωνοι, το παρελθόν έχει διδάξει ότι στο τέλος αυτά τα σίριαλ με τον Βόσνιο (όπως και εκείνα με τον Αραούχο), καταλήγουν σε happy end. Είναι πολύ πιθανό να ισχύσει αυτό ξανά. Αυτό που ο Βράνιες θέλει πρωτίστως όμως, είναι να εξασφαλίσει το επόμενο καλό συμβόλαιο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από το προηγούμενο. Είναι πια 30 ετών και όχι σε φάση να πετάει χρήματα, φεύγοντας έτσι απλά από συμφωνίες για να πάρει κάπου αλλού τα μισά.

*Τα πάντα λοιπόν σε αυτή την υπόθεση, θα εξαρτηθούν από τη στάση της Άντερλεχτ. Αν οι Βέλγοι θέλουν τόσο πολύ να απαλλαγούν από εκείνον και το βαρύ συμβόλαιό του, ώστε να του δώσουν τόσο γερή αποζημίωση, όλα θα τελειώσουν γρήγορα. Αν όμως θέλουν να τραβήξουν την ιστορία μέσω ενός ψυχολογικού πολέμου, όπως τότε που τον έβαλαν να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα, ο Βράνιες δύσκολα θα πει « αφήστε να φύγω και σας χαρίζω τα 1,8 εκατ». Το πιθανότερο (και απόλυτα νορμάλ) είναι να «καθίσει» πάνω στο συμβόλαιο του και να περιμένει.

*Ο εκ νέου δανεισμός του θα ήταν η καλύτερη λύση. Ωστόσο η επανάληψή του προϋποθέτει ότι θα παραμείνει σε ισχύ η από κοινού καταβολή των χρημάτων που είναι να παίρνει για την επόμενη σεζόν, κοντολογίς, η μοιρασιά των 900.000 ευρώ. Η Άντερλεχτ όμως έχει κουραστεί να πληρώνει τον Βράνιες για να παίζει αλλού κι ενώ έχει δαπανήσει 3,4 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει πριν από δύο καλοκαίρια. Κάπου ώπα δηλαδή, που είναι και της μόδας τελευταία...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ