ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι 256 κιτρινόμαυρες μέρες του Ουζουνίδη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Ύστερα από 256 μέρες, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ και το Sport24.gr κάνει τον απολογισμό της θητείας του στον πάγκο της Ένωσης.

Ολόκληρο χρόνο δεν πρόλαβε να κλείσει. Αποχώρησε παραμονή του ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Όπως είχε γίνει και με τον Γκας Πογέτ τον Απρίλη του 2015. Μόνο που τότε ο Ουρουγουανός είχε φύγει κακήν κακώς, από το ξενοδοχείο της ομάδας, παραμονή του ματς στο Περιστέρι.

Τώρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε ο ίδιος την απόφαση να παραιτηθεί, μετά την χθεσινή (4/2) προπόνηση. Δυο μέρες πριν το παιχνίδι στο Περιστέρι. Το Sport24.gr κάνει τον απολογισμό των 256 ημερών του Ουζουνίδη, στον πάγκο της ΑΕΚ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Μπορεί κάποιοι να επιμένουν πως οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα. Όμως στο ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Ο Ουζουνίδης έκανε ως προπονητής της ΑΕΚ συνολικά 34 επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας. Και τα ματς που κέρδισε, είναι σχεδόν ίδια μ’ εκείνα που δεν κέρδισε. Έκανε 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στο πρωτάθλημα είχε 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Στην Ευρώπη είχε 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στο κύπελλο 4 νίκες και μια ισοπαλία

ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Οι σχέσεις ενός προπονητή με τους ποδοσφαιριστές, είναι πάντα το κλειδί για την πορεία μιας ομάδας. Στην περίπτωση του Ουζουνίδη έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα γι αυτό το ζήτημα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξαν μεγάλες εντάσεις, ούτε γενικώς, ούτε ειδικώς με ποδοσφαιριστές. Η τεράστια έκρηξη του Ουζουνίδη στα Σπάτα, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ήταν η εξαίρεση. Όπως και το επεισόδιο με τον Τσόσιτς μετά το ματς στα Γιάννενα. Συνήθως υπήρχε ηρεμία. Ίσως μεγαλύτερη απ’ ότι θα χρειαζόταν.

Έλειψαν οι ομιλίες που θα μπορούσαν να «φτιάξουν» ψυχολογικά τους παίκτες. Έλειψαν ακόμα και τα «γκάζια» μετά από στραβά αποτελέσματα, που θα μπορούσαν να «τσιτώσουν» τους παίκτες. Από ένα σημείο και μετά, σχετικά νωρίς στη σεζόν, φαινόταν να μην υπάρχει «connection» ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή. Και απλώς η ομάδα να προχωρά ευθεία., οτιδήποτε και αν συνέβαινε.

ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Σίγουρα ο Ουζουνίδης φεύγοντας από την ΑΕΚ, αφήνει την παρακαταθήκη της μεγάλης επιτυχίας της επιστροφής στους ομίλους του Champions League, μετά από 12 χρόνια. Μάλιστα έγινε και ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Όπως επίσης και ήταν η πρώτη φορά, που η ΑΕΚ προκρίθηκε σε ομίλους Champions League, από δυο προκριματικούς γύρους τον Αύγουστο.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η αποτυχία του Ουζουνίδη, ήταν στα ντέρμπι. Πρόλαβε ως προπονητής της ΑΕΚ να παίξει δυο φορές με τον ΠΑΟΚ, μια με τον Ολυμπιακό και μια με τον Παναθηναϊκό. Μέτρησε μια ήττα και τρεις ισοπαλίες. Και οι τρεις ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ, η μια ως τυπικά φιλοξενούμενος.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ο Ουζουνίδης από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, το περασμένο καλοκαίρι, δούλεψε μ’ ένα σύστημα 4-4-1-1, που γινόταν και 4-2-3-1. Έλεγε κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Κίελτσε, πως ήθελε πρώτα οι παίκτες του πρέπει να μάθουν πολύ καλά έναν σχηματισμό και την λειτουργία του και κατόπιν να προσθέσει και κάτι άλλο ως εναλλακτικό. Με τον συγκεκριμένο σχηματισμό πήγε σταθερά μέχρι και το τέλος του πρώτου μισού της σεζόν. Εξαίρεση τα παιχνίδια με Μπάγερν στο Μόναχο και Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, που έπαιξε με τριάδα στην άμυνα.

Από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, που ήταν και το πρώτο του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, ο Ουζουνίδης καθιέρωσε σχηματισμό 3-5-2, τον οποίο δούλεψε κατά την διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για τις γιορτές. Το κράτησε μέχρι και το… ημίχρονο του ματς με τον ΠΑΟΚ. Σ’ αυτό το παιχνίδι, δοκίμασε και το 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Παραιτήθηκε ο Ουζουνίδης
ΑΕΚ: Οι παίκτες έμαθαν από τα ΜΜΕ το τέλος του Ουζουνίδη
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ