ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Οι 22 μέρες της… καταστροφής

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι αριθμοί της ΑΕΚ τις τελευταίες 22 μέρες φανερώνουν και την τεράστια αγωνιστική κατάρρευση της ομάδας. ΤοSport24αναλύει.

Μπορεί κάποιοι να επιμένουν πως οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα. Όμως ειδικά στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα, οι αριθμοί λένε (σχεδόν) πάντα την αλήθεια. Και οι αριθμοί της ΑΕΚ τις τελευταίες 22 μέρες, φανερώνουν ολόκληρη την εικόνα της αγωνιστικής κατάρρευσης.

Βεβαίως οι δυο ήττες και μια ισοπαλία στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος, ενδεχομένως τα λένε όλα. Όπως και οι 12 βαθμοί απόσταση από την κορυφή. Όμως υπάρχουν και επιμέρους αριθμοί, που λένε την (πικρή) αλήθεια για την αγωνιστική κρίση της ΑΕΚ.

Η Ένωση πήγε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 3 Νοεμβρίου, έχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Είχε πετύχει 17 γκολ και είχε δεχθεί μόλις τρία. Και στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Παναιτωλικό, η ΑΕΚ πέτυχε μόλις ένα γκολ και δέχθηκε τέσσερα.

Αυτό σημαίνει πως από μέσο όρο στην επίθεση 2,125 γκολ, η Ένωση έπεσε στο 0,333. Επίσης σημαίνει πως η ΑΕΚ σε τρία ματς δέχθηκε ένα γκολ περισσότερο απ’ όσα είχε δεχθεί στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Επίσης η ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα δεν έχει πάρει ούτε ένα γκολ από τους επιθετικούς της. Ο Πόνσε, που είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, σκόραρε για τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου στο ματς με τον Άρη.

Ο Μπακασέτας, που είναι ο δεύτερος σκόρερ, βρήκε δίχτυα τελευταία φορά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 7 Οκτωβρίου. Ενώ ο Λιβάγια σκόραρε για τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου απέναντι στον Άρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ