ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο χαφ που ψάχνει η ΑΕΚ στην αγορά

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχει ήδη βγει στην χειμερινή μεταγραφική αγορά ψάχνοντας για χαφ με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Το Sport24 αναλύει.

Στον περίπου 1,5 μήνα που απομένει μέχρι και να ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική αγορά, μπορεί να συμβούν πολλά που να επιφέρουν διαφοροποιήσεις στον σχεδιασμό που έχει κάνει η ΑΕΚ. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως εκκρεμούν οριστικές συζητήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων παικτών κλειδιά όπως ο Σιμόες και ο Μπακασέτας. Ωστόσο το μοναδικό σίγουρο την δεδομένη στιγμή, είναι πως η ΑΕΚ θα βγει στην χειμερινή αγορά, για να αποκτήσει έναν χαφ.

Και μάλιστα με την ένδειξη του… κατεπείγοντος, καθώς ο στόχος είναι να κλείσει η μεταγραφή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει πως η προεργασία έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς στην ΑΕΚ έχουν καταλήξει και στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο χαφ που ψάχνουν. Άλλωστε το ζητούμενο για τον Ουζουνίδη, δεν είναι να προστεθεί απλώς ένας ακόμα μέσος στους ήδη υπάρχοντες (παρόλο που και αυτό είναι απαραίτητο), αλλά να υπάρξει μια ποιοτική προσθήκη που θα ενισχύσει το αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας.

Το αγωνιστικό πρότυπο που έχουν στο μυαλό τους στην ΑΕΚ, στην αναζήτηση που κάνουν στην αγορά, είναι έναν χαφ περίπου σαν τον Γιόχανσον. Αλλά με μεγαλύτερη έφεση στο δημιουργικό κομμάτι, σε σχέση με τις δυνατότητες που είχε ο Σουηδός μέσο. Η ΑΕΚ θέλει να «κουμπώσει» στη μεσαία γραμμή, έναν χαφ που θα είναι «εξαρο-οκτάρι». Ούτε καθαρόαιμος κόφτης, αλλά ούτε και ένας πιο δημιουργικός μέσος, όπως για παράδειγμα ήταν ο Κονέ. Έχει σημασία για τον Ουζουνίδη, ο μέσος που θα παίζει δίπλα στον Σιμόες ή τον Γαλανόπουλο, να έχει την δυνατότητα να βοηθά εξίσου στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας αλλά και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Να μπορεί να κλείσει χώρους αλλά και να απλώνει το γήπεδο. Ακόμα και να πατά περιοχή, όπως έκανε και ο Γιόχανσον με τον Πογετ στον πάγκο.

Σημαντική παράμετρος, είναι και το ύψος. Η ΑΕΚ δεν θέλει έναν κοντό χαφ. Θέλει με τον παίκτη που θα αποκτήσει, να προσθέσει και ύψος στην ομάδα. Περίπου μια περίπτωση Άλεφ ψάχνει η Ένωση. Με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερη τακτική ωριμότητα, σε σχέση με τον Βραζιλιάνο. Αυτό δηλαδή που προσδοκούσε η ΑΕΚ με την απόκτηση του Μοράν, αλλά δεν το πήρε σχεδόν ποτέ.

Προφανώς και στην ΑΕΚ γνωρίζουν τις δυσκολίες να βρεθεί ένας χαφ που να πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις, ειδικά στις ιδιαίτερη μεταγραφική αγορά του Γενάρη. Από την άλλη μεριά, έχει σημασία το γεγονός πως η αναζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει και δεν θα γίνει την τελευταία στιγμή. Ενώ και ο Γιόχανσον, ήταν ποδοσφαιριστής που είχε αποκτηθεί στην χειμερινή αγορά. Όπως επίσης και ο Σιμόες, παρόλο που είχε ενσωματωθεί στην ΑΕΚ το καλοκαίρι. Η συμφωνία για τον Πορτογάλο είχε κλείσει από Γενάρη. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ είχε καταφέρει να κάνει δυο εξαιρετικές επιλογές στα χαφ από την χειμερινή αγορά. Βεβαίως μετά ακολούθησαν, επίσης Γενάρη και επίσης για την μεσαία γραμμή, οι μεταγραφές του Αϊντάρεβιτς και του Μοράν. Ωστόσο αυτή την φορά στην ΑΕΚ προσδοκούν σε μια περίπτωση Γιόχανσον.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ