ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Τάνκοβιτς "ανοίγεται", ο Ίβιτς περιμένει

Sweden's Muamer Tankovic controls the ball during a group B match of the men's Olympic football tournament between Japan and Sweden at the Arena Fonte Nova in Salvador, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Arrison Marinho)
Sweden's Muamer Tankovic controls the ball during a group B match of the men's Olympic football tournament between Japan and Sweden at the Arena Fonte Nova in Salvador, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Arrison Marinho) AP PHOTO/ARRISON MARINHO

Άραγε μπορεί η τρίτη φορά που ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς απασχολεί την ΑΕΚ, να είναι και η φαρμακερή; Θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει την αλήθεια και τα δεδομένα της υπόθεσης.

ΑΕΚ - Τάνκοβιτς, ο τρίτος κύκλος. Ζούμε το σίκουελ του περασμένου Γενάρη που φάνηκε να δίνει άδοξο τέλος στην ιστορία. Αυτή όμως, έστω και κατά μία έννοια, παραμένει ανοιχτή. Με τον ποδοσφαιριστή να είναι εκείνος που στήνει γέφυρες και τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης, Ίλια Ίβιτς, να τηρεί στάση αναμονής. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της υπόθεσης, από τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

* Είναι μια "παγωμένη" κατάσταση, καθώς με εντολή του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει μπει ένα ξεκάθαρο STOP σε όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις που απασχολούν την ΑΕΚ, τόσο αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όσο και για άλλες τις οποίες δουλεύει υπό άκρα μυστικότητα ο τεχνικός διευθυντής, Ιλια Ιβιτς. Φρένο έχει πατηθεί στις εξελίξεις, όχι ασφαλώς στην παρακολούθηση πιθανών στόχων.

* Πράγματι, η πλευρά της Ένωσης παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα επικοινωνεί εκείνη του Σουηδού εξτρέμ Μουαμέρ Τάνκβοβιτς. Αλλωστε ο διεθνής ποδοσφαιριστής είναι ο άνθρωπος που από μόνος του άνοιξε για τρίτη φορά αυτή την υπόθεση, μετά το δεύτερο ναυάγιο του περασμένου Γενάρη. Εκείνος άρχισε να μιλά για την ΑΕΚ και την πιθανότητα συνεργασίας, πριν ακόμα υπάρξει σοβαρή επικοινωνία των δύο πλευρών.

* Τότε (τον περασμένο Ιανουάριο) ο Ιβιτς είχε ενοχληθεί από τη συμπεριφορά των εκπροσώπων του ποδοσφαιριστή, καθώς μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, εκτόξευσαν τις απαιτήσεις τους κατά 30% σε σχέση με αυτά που αρχικά ζητούσαν και είχαν συζητήσει μαζί του, δίνοντάς του την εντύπωση ότι χρησιμοποιούσαν την ΑΕΚ για να προσελκύσουν ενδιαφέρον από άλλα κλαμπ.

* Ωστόσο, στη "μετά-κορονοϊό εποχή", ο Τάνκοβιτς δεν βρίσκει πολλές πόρτες ανοιχτές, ενώ δεν προκύπτει για εκείνον (τουλάχιστον όχι έως σήμερα) σοβαρό ενδιαφέρον από ομάδες του επιπέδου της Ένωσης, παρόλο που πλέον μένει ελεύθερος από τη σουηδική Χάμαρμπι. Γράφτηκε κάτι για πιθανή εμπλοκή της Φέγενορντ, ωστόσο και αυτό, περισσότερο με επικοινωνιακό τρικ μοιάζει, παρά με πραγματικό γεγονός.

* Πολύ πρόσφατα άλλωστε, ο πρόεδρος του συλλόγου στον οποίο ανήκει έως την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, δήλωσε σε Μέσο της πατρίδας του ότι "ο Τάνκοβιτς δεν έχει μέλλον στην Χάμαρμπι, το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί και θα αποχωρήσει. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί όμως για τη συνέχεια της καριέρας του καθώς γι’ αυτόν ενδιαφέρεται η ΑΕΚ της Αθήνας". Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε κάτι και από Ολλανδία μεριά, δεν θα το έκρυβε, δεν είχε άλλωστε λόγο να το κάνει.

* Στο δια ταύτα... Ο Ίβιτς παρακολουθεί την ιστορία και περιμένει από την πλευρά του ποδοσφαιριστή να κάνει την καθοριστική κίνηση, εναρμονισμένη στα δεδομένα της νέας κατάστασης που παγκοσμίως δημιουργείται. Ο Τάνκοβιτς δύσκολα θα πάρει συμβόλαιο μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ από την Ένωση, ίσως δε και αυτά να αποτελούν χρήματα υπέρβασης τούτη την περίοδο.

* Θα μπορούσε να βρίσκεται στην ΑΕΚ από τον περασμένο Ιανουάριο, αν δεν είχε αξιώσει αιφνιδιαστικά πολύ μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές που η Ένωση ήταν διατεθειμένη να του δώσει, ανεβαίνοντας πάνω από τις 500.000 ευρώ. Τώρα ακόμα και αυτά τα χρήματα, είναι αμφίβολο ότι θα εγκριθούν από ψηλά. Κοντολογίς, για να γίνει ο γάμος ΑΕΚ-Τάνκοβιτς, θα πρέπει η πλευρά του Σουηδού να δείξει ειλικρίνεια και να εγείρει λογικές απαιτήσεις. Αφήστε που ο Ίβιτς κοιτάζει και αλλού. Σε εξίσου καλές περιπτώσεις.

AP Photo/Arrison Marinho

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ