ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο στόχος είναι να κάνει ο Λάτσι +20 ματς φέτος

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είναι το πιο ελπιδοφόρο αγωνιστικό πρότζεκτ της ΑΕΚ. Ο Σλοβένος στόπερ, Ζίγκα Λάτσι, θα μπει στα βαθιά από τα 18 του καθώς στην Ένωση έχουν αποφασίσει ότι φέτος θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 20 ματς. Αρκεί βέβαια να το αξίζει.

Αυτό που θα βρει η ΑΕΚ απέναντί της στα παιχνίδια με τη Σεντ Γκάλεν για τον Γ' Προκριματικό γύρο του Europa League, είναι ό,τι θέλει να χτίσει και η ίδια για τον εαυτό της. Ο 18χρονος, Λεωνίδας Στεργίου, βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας των Ελβετών που πέρυσι έκαναν πρωταθλητισμό τερματίζοντας δεύτεροι στο πρωτάθλημά τους, είναι το απόλυτο παράδειγμα. Αυτό που στην Ένωση θέλουν να δουν με τον Ζίγκα Λάτσι.

Ο 18ρονος Σλοβένος κεντρικός αμυντικός, είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ της ομάδας. Λίγοι το γνωρίζουν, όμως η ΑΕΚ έδωσε μάχη για να πείσει τον ατζέντη του να μην τον πάει σε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Ίντερ και η Βέρντερ Βρέμης, με την υπόσχεση ότι θα του δοθεί χρόνος συμμετοχής, ενώ η ιταλική και η γερμανική ομάδα θα τον παραχωρούσαν ως δανεικό. Και αυτός είναι ο μεγάλος φετινός στόχος της ομάδας, με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος ως γνώστης της θέσης, έχει διαπιστώσει ότι ο Λάτσι είναι ένα ''διαμαντάκι''.

Αυτό λοιπόν που στην Ένωση έχουν ως στόχο, είναι το να ''γράψει'' ο Σλοβένος το λιγότερο 20 συμμετοχές φέτος. Ασφαλώς με τη δουλειά του και την απόδοσή του, δίχως να του χαρίζεται κάτι. Δεν είναι ο Καρέρα ο προπονητής που θα πάρει το ρίσκο αν δεν είναι βέβαιος ότι ο μικρός έχει φτάσει σε έναν επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για να παίξει. Κάτι που ο Ιταλός φέρεται να είχε αποφασίσει πριν από τη διεξαγωγή του τελικού με τον Ολυμπιακό, ο οποίος εν τέλει αναβλήθηκε.

ΟΣΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΛΑΤΣΙ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΡΑ

Η απόφαση του Μάσιμο Καρέρα, όσον αφορά στην ενδεκάδα που θα επέλεγε για το συγκεκριμένο παιχνίδι τροπαίου, δεν έγινε ευρέως γνωστή. Δεν πρόλαβε να γίνει καν τέτοια προς τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι ναι μεν είχαν μία κεντρική ιδέα για τα πρόσωπα στα οποία στο τέλος θα κατέληγε ο Ιταλός προπονητής, δεν είχαν όμως τελική εικόνα για μία-δύο θέσεις που παίζονταν, όπως επίσης και για τη διάταξη με την οποία η ΑΕΚ θα κατέβαινε στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Καρέρα ήταν πιο κοντά στο να παρατάξει την Ένωση σε διάταξη 3-5-2, με τον Λάτσι να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Μάλιστα ιδιαίτερη κουβέντα είχε κάνει και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όχι αποκαλύπτοντας του ότι θα είναι δεδομένα βασικός απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά για να τον προετοιμάσει ψυχολογικά και πνευματικά για αυτό το ενδεχόμενο. Η εικόνα του Σλοβένου κεντρικού αμυντικού άλλωστε, είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή που είχε όταν αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο.

Ας μην ξεχνάμε ότι έχει περάσει πολύ μικρό διάστημα από την ημέρα που ενηλικιώθηκε, κλείνοντας τα 18 χρόνια του, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι λίγο καιρό πριν, βρισκόταν ακόμα σε στάδιο σωματικής διαμόρφωσης και ανάπτυξης, έστω και αν αυτό ήταν το τελευταίο. Ο Λάτσι, οκτώ μήνες μετά την απόκτηση του, είναι ήδη πολύ πιο δυνατός σωματικά από ότι ήταν ερχόμενος στην ΑΕΚ καθώς δούλεψε πολύ στοχευμένα όλο αυτό το διάστημα, ακολουθώντας για εκείνον ειδικό πρόγραμμα, καταρτισμένο από τον εξαιρετικό γυμναστή της ομάδας Τζόρτζιο Ντ' Ουρμπάνο.

Κατάφερε να ενισχύσει τη μυϊκή μάζα του, κάτι πολύ εμφανές σε σχέση με το πως ήταν μερικούς μήνες πριν. Επιπροσθέτως, ο προπονητής διαπιστώνει μία σπάνια ωριμότητα για ένα παιδί που μόλις έκλεισε τα 18 χρόνια του, διακρίνει στον Λάτσι ότι δεν έχει φόβο αντιμετωπίζοντας παίκτες μεγαλύτερης εμπειρίας και ηλικίας και γενικά έχει ο Ιταλός έχει την πίστη ότι ο υψηλόσωμος στόπερ είναι έτοιμος για την ενδεκάδα της ομάδας, οπότε εκείνος το κρίνει απαραίτητο. Γι αυτό ήταν πολύ κοντά στο να τον έχει βασικό απέναντι στον Ολυμπιακό. στο ματς που δυστυχώς για τον Λάτσι, τελικά δεν έγινε.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ