ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο σκληρός Αρέγκι και ο ντελικάτος Φράνσον

ΑΕΚ: Ο σκληρός Αρέγκι και ο ντελικάτος Φράνσον

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των δύο παικτών που φιγουράρουν στην κορυφή της κιτρινόμαυρης λίστας για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή της πρωταθλήτριας; Το Sport24.gr καταγράφει το σκεπτικό κάνοντας το δικό του scouting.

Επιλογές μέσα από μελέτη και ψάξιμο αποτελούν οι Αρέγκι και Φράνσον. Ο πρώτος ακόμα περισσότερο, καθώς πρόκειται για περίπτωση όχι γνωστού ποδοσφαιριστή, σε μικρομεσαία ομάδα της Αργεντινής, που ουδέποτε προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων στην πατρίδα του.

Ίσως κι επειδή, από τέτοιους παίκτες με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίθει, ενώ στην Ελλάδα σπανίζουν και στην Ευρώπη πληρώνονται ακριβά.

Σαφώς και η μία περίπτωση δεν τρακάρει με την άλλη, εφόσον αμφότεροι ενταχθούν στην Ένωση. Ο Αρέγκι είναι 6αρι, ο Φράνσον 8αρι το οποίο δεν αμελεί και τις ανασταλτικές υποχρεώσεις που του ανατίθενται. Τι βρήκε η ΑΕΚ στους συγκεκριμένους δύο; Ας τους προσεγγίσουμε τηλεγραφικά, μέσα από το κιτρινόμαυρο σκεπτικό και το δικό μας scouting:

Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΡΕΓΚΙ

- Είναι κλασικό 6αρι, "σκύλος", με πολλά τρεξίματα και δυνάμεις να παίζει στον ίδιο ρυθμό για 90 λεπτά.

- Η κοντινή μεταβίβασή του είναι σχετική καλή, μάλλον σε πιο ικανοποιητικό επίπεδο από αυτή του Σιμόες. Η μακρινή ακόμα καλύτερη και κυρίως στηρίζεται σε αυτήν.

- Είναι δυναμικός μέσος, στα όρια του σκληρού, κάποιες φορές πέρα και από αυτά, ο φόβος για τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες είναι υπαρκτός.

- Είναι άμεσος στα μαρκαρίσματά του, κοινώς προσπαθεί για να βγει πρώτος στη μπάλα και πάει πάντα με δύναμη στις μονομαχίες

- Διακατέχεται από μια νευρικότητα στο παιχνίδι του, μοιάζει πολλές φορές να κάνει σπασμωδικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο

- Προβληματίζει το επίπεδό του καθώς δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη ή σε άνω του μετρίου ομάδες της Αργεντινής.

Ο ΝΤΕΛΙΚΑΤΟΣ ΦΡΑΝΣΟΝ

- Έχει καλό επίπεδο σε τεχνική κατάρτιση, η ντρίμπλα του επίσης είναι ένα από τα δυνατά σημεία του, ενώ είναι αποτελεσματικός στο κράτημα της μπάλας

- Είναι 8αρι που "δεκαρίζει", πατάει συχνά την αντίπαλη περιοχή και έχει καλά τελειώματα.

- Μοιάζει σχετικά δύσκαμπτος και σίγουρα δεν διακρίνεται για την έκρηξή του, δεν είναι ταχυδυναμικός, αλλά σκαρί τύπου Γιόχανσον με καλύτερα δημιουργικά και εκτελεστικά στοιχεία.

- Μολαταύτα η επιτάχυνσή του είναι σε υψηλό επίπεδο για τη σωματοδομή του, στοιχείο απαραίτητο για παίκτη που παίζει πολύ με τη μπάλα.

- Ουδέποτε υπήρξε ιδιαίτερα σκληρός ανασταλτικά, δεν είναι αυτό το δυνατό σημείο του, τακτικά όμως προσπαθεί να είναι σωστός και δεν αμελεί τα αμυντικά καθήκοντα που πρέπει να φέρει εις πέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ