FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Σιμόες τις βάσεις, ο Μάνταλος τη διαφορά

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Πέτρος Μάνταλος έκανε τη διαφορά με ένα γκολ και μία ασίστ απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά είχε συμπαραστάτη τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος έκανε γεμάτο παιχνίδι και έθεσε τις βάσεις για τη νίκη στο Αγρίνιο. Δείτε στα γραφήματα της Opta τη συμβολή των δύο παικτών.

Η ΑΕΚ δεν ήταν εκθαμβωτική κόντρα στον Παναιτωλικό, στην πρεμιέρα της στη φετινή Super League, αλλά καταφερε να φύγει με το διπλό (0-2) χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Πέτρου Μάνταλου.

Ο αρχηγός της Ένωσης μπήκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους και με ένα γκολ και μία ασίστ πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ήταν φανερό πως έλειψε από τους "κιτρινόμαυρους" στο πρώτο μέρος, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας των ευκαιριών και της σύνδεσης με τους παίκτες της επίθεσης.

ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ

Άλλωστε, την περσινή σεζόν ήταν ο κορυφαίος παίκτης στη Super League στη δημιουργία μεγάλων ευκαιρών, με 12. Ο Μάνταλος ανέβασε κατακόρυφα την ομάδα του, είχε 24 ενέργειες με την μπάλα, αφού αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο μέρος, αλλά πρόλαβε να δώσει οκτώ πάσες πάνω από τη σέντρα και έξι στο τελευταίο μισό του γηπέδου. Είχε τέσσερις ανακτήσεις κατοχής, 2/2 επιτυχημένες ντρίμπλες, ενώ δημιούργησε δύο ευκαιρίες στους συμπαίκτες του, με τη μία να είναι η ασίστ στον Μάρκο Λιβάγια για το 0-1.

Δείτε το σχετικό γράφημα με την εμφάνιση του Μάνταλου όπως τις κατέγραψε η Opta, που εγκαινίασε τη συνεργασία της με το SPORT24 για την κάλυψη των αγώνων της Super League Interwetten.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΙΜΟΕΣ

Από... κοντά κι ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος χαφ έκανε εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή, έχοντας στο πλευρό του τον Βασιλαντωνόπουλο στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο είχε το ρόλο του "κόφτη". Ο 30χρονος μεσος είχε 60 ενέργειες με την μπάλα, 21 εύστοχες πάσες πάνω από τη σέντρα και ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης στις πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ο Πορτογάλος είχε 13 εύστοχες μεταβιβάσεις που βρήκαν συμπαίκτη στην επίθεση, σε σύνολο 18 προσπαθειών, ενώ είχε και έξι ανακτήσεις κατοχής. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ασίστ στον Μανταλο στο 0-2, όπου έδειξε τεράστια ψυχραιμία στην πάσα, σε ενα δύσκολο σημείο, εχοντας τριγύρω πολλούς αντιπάλους και λίγο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: O Mάνταλος την πήρε από το χέρι
TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ