ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Ντιενγκ, ο Αρέγκι και οι άλλοι

ΑΕΚ: Ο Ντιενγκ, ο Αρέγκι και οι άλλοι

Τι παίζει με τους ποδοσφαιριστές που απασχολούν την ΑΕΚ, ποιοι είναι εφικτοί στόχοι και ποιος ο απλησίαστος.

Ο Ντιενγκ από το Μάλι και ο Αρέγκι από την Αργεντινή, είναι οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους η ΑΕΚ έχει προβεί σε επαφές, «σκαλίζοντας» το έδαφος για να προχωρήσει στην απόκτηση κάποιων εκ των δύο.

Η ΑΕΚ έσπευσε να διαψεύσει το χθεσινό δημοσίευμα από την Αλγερία που την εμφάνιζε διατεθειμένη να καταβάλει έως και 500.000 ευρώ για την αγορά του 21χρονου Αλιού Ντιένγκ από το Μάλι, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι όντως κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Εκτός αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Εμ Σι Αλζέρ, ξύπνησε από κάποιο όνειρο και είπε όσα είπε. Σύμφωνα με τα οποία:

"Η ΑΕΚ μας έστειλε μια επίσημη πρόταση, αλλά η προσφορά δεν μας ικανοποίησε διότι θεωρούμε πως ο Ντιένγκ αξίζει πολλά περισσότερα. Και εκτός αυτού, άλλες ομάδες έκαναν καλύτερη πρόταση απ’ αυτή της ΑΕΚ. Για την ώρα, δεν παραχωρούμε τον παίκτη και θα μείνει στην ομάδα, εκτός αν έρθει πρόταση που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις μας".

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει στην αγορά του Ντιένγκ, ίσως και να είναι ξεχωριστό από την απόκτηση έτερου κεντρικού χαφ που θα προστεθεί στο ρόστερ της κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με σκοπό να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, όπου διαπιστώνεται και το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας.

Ο ΑΡΕΓΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Η περίπτωση του Αντριάν Αρέγκι εμφανίζεται από δημοσιεύματα να έχει πάρει προβάδισμα στις επιλογές της ΑΕΚ, καθώς φαίνεται ότι έχουν βρεθεί στο πρόσωπο του τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ο 26χρονος Αργεντινός έχει εντός της ΑΕΚ υποστηρικτές, ωστόσο στην Ένωση περιμένουν να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Τουκουμάν, από την Ατλέτικο Τέμπερλεϊ. Αυτό που η ΑΕΚ θέλει, είναι να ενεργοποιήσει η Τουκουμάν την οψιόν αγοράς που έχει συμφωνηθεί με την Τέμπερλεϊ, ώστε κατόπιν να τον αγοράσει πιο εύκολα.

ΑΕΚ: Ο Ντιενγκ, ο Αρέγκι και οι άλλοι

Σαφώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή-λαχείο καθώς στα 26 χρόνια του δεν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη, ενώ είχε ένα ανεπιτυχές πέρασμα από το MLS με την ομάδα του Μόντρεαλ. Με χαμηλό συμβόλαιο, κοντά στις 300.000 ευρώ ετησίως.

Πέραν του Αρέγκι, στην ΑΕΚ έχουν τα μάτια τους στραμένα και στη Σκανδιναβική αγορά, εκεί όπου έχει βρεθεί μια περίπτωση που ενδιαφέρει. Γεγονός είναι πάντως, ότι στον Δικέφαλο, θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε δύο προσθήκες για τη μεσαία γραμμή της ομάδας, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρουν.

Ο ΑΚΡΙΒΟΣ ΙΤΟΥΡΑΣΠΕ

Ο Ισπανός Αντέρ Ιτουράσπε, σπουδαία φυσιογνωμία στην αμιγώς βασκική σύνθεση της Αθλέτικ Μπιλμπάο εδώ και εννέα σεζόν, προτάθηκε στην ΑΕΚ. Στα 29 χρόνια του και μετά από σειρά ετών ως μόνιμα βασικός στην ομάδα, διανύει μια δύσκολη για εκείνον σεζόν, ευρισκόμενος στον πάγκο της και με μόλις δύο εμφανίσεις φέτος. Η παρουσία του ωστόσο εδώ και χρόνια, έχει πολλά να πει…

Συγκεκριμένα, μετρά 317 εμφανίσεις με τη φανέλα της Αθλέτικ, παίζοντας για πολλά χρόνια βασικός στη μεσαία γραμμή της, παίκτης με σημαίνουσα παρουσία και βιογραφικό με γεμάτες σεζόν. Ο παίκτης προτάθηκε στην ΑΕΚ, έχει μια πορεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αλλά και ένα κασέ αρκετά υψηλό. Δεν υπήρξε πάνως κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι ο παίκτης προτάθηκε και αποτελεί μια περίπτωση με εξαιρετικό βιογραφικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ