ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο νέος γυμναστής της Ένωσης έχει στο παλμαρέ του ολυμπιακά μετάλλια

ΑΕΚ: Ο νέος γυμναστής της Ένωσης έχει στο παλμαρέ του ολυμπιακά μετάλλια

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και στο πλευρό του θα έχει δύο συνεργάτες. Ο ένας έχει ελληνικό παρελθόν, ενώ ο γυμναστής διέγραψε σπουδαία πορεία δίπλα στον Ολυμπιονίκη, Αλμπέρτο Τόμπα και όχι μόνο.

Μία μεγάλη προσωπικότητα από το χώρου του αθλητισμού θα βρίσκεται στο πλευρό του Μάσιμο Καρέρα ο οποίος από το πρωί της Κυριακής (8/12) είναι επίσημα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, αντικαθιστώντας τον Νίκο Κωστένογλου.

Πρόκειται για τον γυμναστή που αναλαμβάνει τη φυσική κατάσταση των κιτρινόμαυρων ποδοσφαιριστών. Ο λόγος για τον Τζόρτζιο ντε Ουρμπάνο ο οποίος είναι 61 ετών και έχει διαγράψει σπουδαία πορεία στο συγκεκριμένο χώρο, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση παγκοσμίων πρωταθλημάτων και ολυμπιακών μεταλλίων.

Ο νέος γυμναστής της ΑΕΚ, λοιπόν, βρισκόταν επί χρόνια στο πλευρό του θρύλου του σκι, Αλμπέρτο Τόμπα. Το δίδυμο έφτασε σε μεγάλες επιτυχίες. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Ιταλός σκιέρ έχει κατακτήσει πέντε ολυμπιακά μετάλλια (τρία χρυσά, δύο ασημένια) και τέσσερα σε παγκόσμια πρωταθλήματα (δύο χρυσά, δύο χάλκινα).

Επίσης, το 2016 ο Τζόρτζιο ντε Ουρμπάνο βρισκόταν στο τιμ της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Ιταλίας και πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο. Όσον αφορά στη σχέση του με τον Καρέρα, εκτός του ότι γνωρίζονται πολλά χρόνια, συνεργάστηκαν μαζί στην Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ ο νέος τεχνικός της Ένωσης του "χρεώνει" ότι συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο μέχρι την ηλικία των 44 ετών.

Ποδοσφαιρικά, ο 61χρονος γυμναστής βρέθηκε για πολλά χρόνια στην Σιένα, την Αταλάντα, την Λατίνα Κάλτσιο και την Όλμπια.

Σχετικά με τον βοηθό του Καρέρα, αυτός δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Πρόκειται για τον Τζιανλούκα Κολονέλο που έχει περάσει ως προπονητής από την Ζάκυνθο και την Επισκοπή. Τ' όνομά του, μάλιστα, μέσα στο 2018 είχε ακουστεί για τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης που αγωνιζόταν πέρυσι στην Super League 1.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ