ΑΕΚ: Ο νέος αθλητικός νόμος ανοίγει τον δρόμο στον Μελισσανίδη για την προεδρία

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση, θα μπορέσει να πάρει μετοχές και να γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τι ισχύει με την χρηματοδότηση του νέου γήπεδο της Ένωσης.

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού - Προπονητές και Εκπαιδευτές - Ιδιωτικά Γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων - Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός ομοσπονδιών και άλλες διατάξεις" έρχεται να φέρει αλλαγές στον αθλητικό χάρτη της χώρας.

Μεταξύ άλλων, αλλάζει ο νόμος 2725/1999 (Α' 121), που δεν επέτρεπε ούτε σε μικρομέτοχο στοιχηματικής εταιρείας χωρίς πρόσβαση στο μάνατζμεντ, να έχει μετοχές σε ΠΑΕ ή να είναι στο Δ.Σ. της.

Θα επιτρέπεται πλέον σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο έχει ο ίδιος ή συγγενής του πρώτου βαθμού μέχρι το 15% των μετοχών στοιχηματικής εταιρίας χωρίς να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος στοιχηματικής εταιρείας να είναι παράλληλα μέτοχος και να ασκεί μανατζμεντ σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ.

Στην περίπτωση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό στον ΟΠΑΠ, με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση, εφόσον ψηφιστεί ο νέος αθλητικός νόμος, θα "απελευθερωθεί", ώστε να μπορεί να γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Για το θέμα των γηπέδων και της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων, το άρθρο 93 δημιουργεί το πλαίσιο που επιθυμούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο δρόμο προς το χτίσιμο των νέων ποδοσφαιρικών σπιτιών τους: "1. Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε) μπορούν, ύστερα από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναθέτουν, με δική τους δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση (α) των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρυτικού τους αθλητικού σωματείου ή και (β) αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, ή στο Ελληνικό Δημόσιο και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να τις χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις", είναι η χαρακτηριστική αναφορά.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο εκάστοτε πρόεδρος μιας ΠΑΕ θα μπορεί να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να χρηματοδοτεί η ίδια η ομάδα το έργο του γηπέδου. Έτσι, με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να δημιουργείται μια άλλη εταιρεία (βλέπε Δικέφαλος Α.Ε.), η οποία να λαμβάνει τα χρήματα για το έργο. Ουσιαστικά, καταργείται ο... μεσάζων και η ΠΑΕ θα μπορεί να χρηματοδοτεί τις εργασίες για την ανοικοδόμηση του γηπέδου της.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Τόσο, λοιπόν, πρέπει να διαρκεί το σεξ

Οι ερευνητές απευθύνθηκαν στις γυναίκες, εκείνες απάντησαν, εμείς κάναμε τα μαθηματικά και παραθέτουμε τα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

PODCAST ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

I Pod This Game: Ετοιμάστε βαλίτσες για NBA Finals με Αντετοκούνμπο

Χάρης Σταύρου - Δημήτρης Σκούρτας χαρακτηρίζουν τους Μπακς φαβορί για τους NBA Finals και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στο μυαλό του Κρίσταπς Πορζίνγκις.