ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Μπακασέτας έβαλε σε σκέψεις τον Σιμόες

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η εξέλιξη της υπόθεσης Μπακασέτα και η συμφωνία με την ΑΕΚ, έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον του και τον Σιμόες - Το Sport24 αναλύει.

Είναι γεγονός πως η ανατροπή στην υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα, είχε απολύτως θετική επίδραση σ’ ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Από τον κόσμο που υποδέχθηκε με θέρμη την προοπτική της παραμονής του διεθνή μεσοεπιθετικού, μέχρι τα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια, στα οποία ο παίκτης χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης.

Η εξέλιξη με τον Μπακασέτα, είχε ακόμα και αντίκτυπο στους άλλους δυο «κομμένους» ποδοσφαιριστές. Και κυρίως στον Αντρέ Σιμόες. Η κατάληξη της υπόθεσης του Μπακασέτα και η συμφωνία με την ΑΕΚ, φέρεται να έβαλε σε σκέψεις και τον Πορτογάλο χαφ.

Ο Σιμόες έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης για το μέλλον του. Η προοπτική της Αλ Ουάχντα, ομάδας που είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Πορτογάλου χαφ, φαίνεται πως πλέον δεν υφίσταται. Ενώ κάποια άλλη προοπτική δεν μοιάζει να βρίσκεται στο ορίζοντα του Σιμόες. Και ο χρόνος κυλάει. Δεδομένα ο Πορτογάλος χαφ δεν θα ήθελε να περάσει έξι ολόκληρους μήνες, κάνοντας μόνο προπονήσεις στα Σπάτα. Επίσης, η προοπτική να συνεχίσει στην ΑΕΚ, ήταν η πρώτη επιλογή του Σιμόες, μέχρι να προκύψει χάσμα στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου και οριστικό αδιέξοδο.

Από την άλλη μεριά, η περίπτωση του Πορτογάλου χαφ, δεν είναι ακριβώς ίδια μ’ αυτή του Μπακασέτα. Πρώτον διότι υπήρχε μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις απαιτήσεις του παίκτη και την προσφορά της ΑΕΚ. Δεύτερον διότι ο Σιμόες είχε πει οριστικά «όχι» στην τελική πρόταση της Ένωσης. Και τρίτον, σ’ αντίθεση μ’ ότι συνέβαινε με τον Μπακασέτα, ο Πορτογάλος μέσος από την στιγμή που βρέθηκε εκτός αγωνιστικής εξίσωσης, έβγαλε από το μυαλό του το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Παρόλα αυτά, η αξιολόγηση των (μη) εξελίξεων όλο αυτό το διάστημα, σε συνδυασμό με το αίσιο τέλος στην υπόθεση του Μπακασέτα, έχουν βάλει σε σκέψεις τον Σιμόες. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, να επιχειρήσει και ο Πορτογάλος να στήσει και πάλι γέφυρες με την ΑΕΚ. Άλλωστε και ο Σιμόες συνεχίζει κανονικά να προπονείται στα Σπάτα, αλλά και να μην έχει χαλάσει τις σχέσεις του με το περιβάλλον της Ένωσης. Χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει, πως θα προκύψει και με τον Πορτογάλο χαφ ανάλογη εξέλιξη μ’ αυτή του Μπακασέτα. Όμως υπάρχει και στην πλευρά του Σιμόες, μια μικρή χαραμάδα και μια πιθανότατα επαναπροσέγγισης.

Αντίθετα πολύ μικρότερη φαίνεται να είναι αυτή η χαραμάδα στην περίπτωση του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Παρόλο που υπήρξε στην περίπτωση του διεθνή αμυντικού, η μικρότερη ρήξη στις οικονομικές συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο. Επί της ουσίας δεν υπήρξε καν ρήξη. Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι και τότε, αλλά και τώρα, για τον Λαμπρόπουλο, είναι η αξιολόγηση που κάνουν στην ΑΕΚ, ως προς την ιεραρχία στους κεντρικούς αμυντικούς. Από την άλλη μεριά στην Ένωση τρέφουν τεράστια εκτίμηση στον χαρακτήρα του διεθνή στόπερ. Ίσως όμως αυτό να παίξει περισσότερο καθοριστικό ρόλο στην διευκόλυνση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του παίκτη και όχι για επαναπροσέγγιση. Χωρίς ωστόσο τίποτα να είναι οριστικό, ούτε και στην περίπτωση του Λαμπρόπουλου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ