ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Μάνταλος και το Φάληρο

EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Θα δώσει το παρών ο Πέτρος Μάνταλος στο "Γ.Καραϊσκάκης", την ερχόμενη Κυριακή; Κι αν όχι, πως θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση για τον Κωστένογλου; Το Sport24.gr "σκαλίζει" την υπόθεση.

Το δίχως άλλο, το παρακάτω ερώτημα συνιστά και ένα διαχρονικό θέμα προς συζήτηση και διαφωνία στους «κιτρινόμαυρους» κύκλους εδώ και μια εξαετία, από τη σεζόν 2014-15 συγκεκριμένα, όταν άφηνε την Ξάνθη για χάρη της «Ενωσης», δίχως να τον φοβίζει ότι θα έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω στην καριέρα του, χάνοντας μια ολόκληρη σεζόν στα γήπεδα της Β’ Εθνικής: Είναι ο Πέτρος Μάνταλος ο ηγέτης της ΑΕΚ;

Το καλοκαίρι εκείνο, σε μεγάλη μερίδα του Τύπου και όχι μόνο φίλα προσκείμενης στον Ολυμπιακό, ευδοκίμησαν ουκ ολίγα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τον είχε «καπαρώσει» η ομάδα του λιμανιού, η οποία δεδομένα τότε κατέβαλε προσπάθειες για να τον αποκτήσει. Δεν συνέβη αυτό διότι ο ίδιος ο Μάνταλος επέλεξε ΑΕΚ, σκεπτόμενος ότι στον Πειραιά δεν θα έβρισκε τις ευκαιρίες τις οποίες φορώντας τα «κιτρινόμαυρα» πήρε, μέχρι να παγιωθεί στις συνειδήσεις των φίλων της ομάδας, ως ένας πολύ σημαντικός παίκτη της.

Τώρα το «ηγέτης» είναι ένας πολύ δύσκολος προσδιορισμός και εξαρτάται από το πως το βλέπει ο καθένας. Αλλοι τον αποδέχονται ως τέτοιον και άλλοι περιμένουν την ευκαιρία να τον αμφισβητήσουν, μοιάζουν να μην χαίρονται όταν παίζει καλά! Όταν πράγματα δεν πηγαίνουν όπως όλοι θα ήθελαν, ο Μάνταλος είναι ο εύκολος στόχος. Κι ας μην παίζει (σχεδόν) ποτέ στη φυσική θέση του.

Η "ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ", Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Έτσι είναι η μπάλα όμως και το αποδέχεται, ουδέποτε έσκυψε το κεφάλι, γκρίνιαξε ή αντέδρασε με τρόπο που να μαρτυρά ενόχληση. Αμφισβητίες θα υπάρχουν πάντα, το ξέρει, το έχει εμπεδώσει, είναι μέρος του παιχνιδιού.

Θα υπάρχουν και εκείνοι που δρουν από πείσμα και εγωισμό ή δήθεν άποψη, όχι απαραίτητα με επιχειρήματα ή ζυγίζοντας όλα όσα έχουν συμβεί στο πέρας των προηγούμενων πέντε σεζόν, όπως το γεγονός των δύο σοβαρών τραυματισμών στα γόνατά του και των εγχειρήσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί, χάνοντας (συνολικά) τουλάχιστον 14 μήνες μπάλας.

Ή κάνοντας επίσης σαν να μην συμβαίνει αυτή η τρόπον τινά «κακομεταχείριση» την οποία υφίσταται. Το ότι είναι μόνιμο «θύμα» των τακτικών περιστάσεων, καθώς εξαναγκάζεται να δραστηριοποιείται σε διαφορετικούς ρόλους από αυτόν που του αρμόζει, σε αυτόν που δικαιούται να έχει στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Μάνταλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που πλέον έχει στο πετσί και στο DNA του, το αποτύπωμα της ΑΕΚ. Στα 28 του, είναι πιο ώριμος και επιδραστικός από ποτέ, παίζει όπου του πουν και προσπαθεί να το κάνει όσο καλύτερα μπορεί, έχοντας αποκτήσει σταθερότητα και συνέπεια σε υψηλές αποδόσεις.

Φέτος έχει ήδη σκοράρει 5 φορές και μοιράσει 4 τελικές πάσες που έγιναν γκολ σε μόλις 9 παιχνίδια, έχοντας σχεδόν φτάσει στο ήμισυ τα περυσινά συνολικά του στατιστικά επιτεύγματα που ήταν και τα καλύτερα της έως σήμερα πορείας του στην ομάδα, με 9 γκολ και 10 ασίστ σε 40 ματς.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ, Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ο διεθνής μέσος δεν προπονήθηκε χθες και θα επανεκτιμάται καθημερινά μέχρι να προπονηθεί για να υπάρξει απόφαση αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της μεγάλης κυριακάτικης μάχης με τον ΟΣΦΠ. Το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ είναι πάντως επιφυλακτικό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βάλει τον Μάνταλο σε διαδικασία ρίσκου.

Η κατάσταση μοιάζει να είναι στο 50-50 όσον αφορά στις πιθανότητες συμμετοχής του ή όχι στο ντέρμπι. Ο ίδιος ήταν αισιόδοξος παρά τους έντονους πόνους, ίσως και επειδή έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα στην καριέρα του (εγχείριση αποκατάστασης χιαστί συνδέσμων και στα δύο γόνατά του) για να απογοητεύεται με μια κάκωση που δεν τον απειλεί με μακρά αποχή.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής του, ο Κωστένογλου θα πρέπει να αναπροσαρμόσει πλάνα και ιδέες ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι. Ο προπονητής ήδη μελετά εναλλακτικές λύσεις τόσο όσον αφορά στο πρόσωπο που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει, όσο και στη διάταξη που η ομάδα θα πρέπει να παίξει στην περίπτωση που ο αρχηγός της δεν θα δώσει το παρών. Σίγουρα μια ενδεκάδα χωρίς τον Μάνταλο θα πρέπει να έχει άλλο τρόπο σκέψης και δράσης.

Όσον αφορά στις προηγούμενες πέντε παρουσίες του στο συγκεκριμένο γήπεδο και σε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, έχει να επιδείξει δύο ασίστ που κατέληξαν σε γκολ, ωστόσο δεν έχει σκοράρει. Δύο φορές το έχει καταφέρει εκεί, ως παίκτης της Εθνικής.

Γκολ κατά των Ερυθρολεύκων έχει πετύχει δύο φορές, η μία εκ των οποίων στο νικηφόρο (2-1) τελικό Κυπελλου Ελλάδας, το 2016, στο ΟΑΚΑ. Η άλλη ήταν στο «επικό» 3-2 για το πρωτάθλημα στο ίδιο Στάδιο, με την ΑΕΚ να γυρνάει το ματς από το 0-2 και εκείνον να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ΑΕΚ τιμωρεί παίκτες για όσα συνέβησαν στο πάρτι του Βράνιες
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ