ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Μάνταλος είναι σε καλό φεγγάρι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι μια αχτίδα ελπίδας για την ΑΕΚ αυτή την περίοδο και ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων με την Τραμπζονσπόρ. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αναλύει.

Υπήρξε και ένας (ο μοναδικός για την ακρίβεια!) ποδοσφαιριστής που αληθινά ξεχώρισε στο αγωνιστικό ναυάγιο της ΑΕΚ κόντρα στην Κραΐοβα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Ένωση θα μπορούσε να υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά, δηλαδή ακόμα και αποκλεισμό, παρά το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στους Ρουμάνους και το 1-0 του πρώτου 45λεπτου της ρεβάνς.

Ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, σκόρερ του ενός εκ των δύο εκτός έδρας τερμάτων, ήταν αυτός ο οποίος με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, "κλείδωσε" την πρόκριση για την ΑΕΚ. Αγωνιζόμενος και πάλι στο αριστερό φτερό της επίθεσης, δηλαδή όχι στη φυσική θέση του, αυτή του παίκτη που κινείται πίσω από τον φορ. Αν και για ακόμα μία σεζόν, ο κάπτεν της ομάδας χρησιμοποιείται σε έναν ρόλο που δεν είναι ο καλύτερός του, δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αποδεχόμενος τη μοίρα του και προσπαθώντας να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα.

Έβλεπες εκείνον να παίζει, έβλεπες και τον Ζεράλδες και αναρωτιόσουν ποιος είναι η μεταγραφή και ποιος ο παλιός που δυσκολευόταν να πάρει τα πόδια του. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός, είναι ένας παίκτης με ξεχωριστές και δυσεύρετες αρετές για γηγενή ποδοσφαιριστή, ο οποίος επί μονίμου βάσεως, αδικείται από τον τρόπο με τον οποίο οι προπονητές του τον μεταχειρίζονται. Ενίοτε αδικεί και τον εαυτό του. Ας μην ξεχνάμε βέβαια τι έχει περάσει με τα γόνατά του και τις δύο φορές μάλιστα σε πολύ καλές αγωνιστικές περιόδους για εκείνον.

Εγκλωβισμένος πολλές φορές σε ρόλους μακρινούς από εκείνον που ξέρει να υπηρετεί καλύτερα, όταν δηλαδή εξ ανάγκης εκκινεί τις προσπάθειές του από τα άκρα της επίθεσης, αδυνατεί να παρουσιάσει με συχνότητα και συνέπεια αυτά που αληθινά μπορεί. Ο Μάνταλος για να οδηγείται στο μάξιμουμ των επιδόσεών του, θα πρέπει να δρα ως ελεύθερος παίκτης, ως ένας μπαλαντέρ εκτός τακτικών καλουπιών, όταν η ομάδα θα έχει τη μπάλα στα πόδια.

Έτσι βρίσκει το κέφι του, έτσι γίνεται περισσότερο επιδραστικός, έτσι καταφέρνει να κάνει τη διαφορά σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ. Ο Καρντόσο, παρόλο που τον χρησιμοποιεί στο αριστερό φτερό της επίθεσης ως αφετηρία των δράσεών του, έχει δώσει στον Μάνταλο το ελεύθερο να πράττει με τη δική του ποδοσφαιρική βούληση και να λαμβάνει αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που τον κάνουν να νιώθει καλά με αυτό που επαγγέλλεται. Τουλάχιστον, αυτό μέχρι σήμερα βγαίνει σε καλό και αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας για καλύτερα πράγματα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ