FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Μάνταλος "απελευθέρωσε" τον Βασιλαντωνόπουλο

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε από το... πουθενά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, έπαιξε σε μία άγνωστη θέση για εκείνον, αλλά κατάφερε να ανταπεξέλθει, ενώ μετά την είσοδο του Πέτρου Μάνταλου απελευθερώθηκε και έδωσε λύσεις. Δείτε στα γραφήματα της Opta τη συμβολή του.

Η ΑΕΚ άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στη Super League Interwetten, καθώς επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Πέτρου Μάνταλου έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Αγρίνιο.

Ο αρχηγός της Ένωσης πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο και με ένα γκολ και μία ασίστ πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στην επικράτηση, έχοντας για συμπαραστάτη τον Παναγιώτη Τσιντώτα που απέκρουσε πέναλτι στο 0-1.

Ο ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Καρέρα έκανε την έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου στο αρχικό σχήμα. Ο 28χρονος μπακ-χαφ βρέθηκε από το... πουθενά στο βασικό σχήμα και σε μία άγνωστη θέση για εκείνον, αφού πέρα από μία συμμετοχή σε αγώνα της Βέροιας κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν είχε αγωνιστεί χαφ ως κεντρικός μέσος.

Ωστόσο, κατάφερε να πραγματοποιήσει μία μεστή εμφάνιση, παρότι ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να μπει στα... παπούτσια του Πέτρου Μάνταλου. Προφανώς ο Καρέρα, ελλείψει και του Νέναντ Κρίστισιτς, ήθελε έναν παίκτη στο κέντρο με τρεξίματα και ικανό στο πρέσινγκ, προκειμένου να αποτελέσει τον παρτενέρ του Αντρέ Σιμόες.

Ο Βασιλαντωνόπουλος είχε ενέργεια, έδωσε μάχες στη μεσαία γραμμή και κάλυψε πολλούς χώρους. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 45 ενέργειες με την μπάλα, 24/31 επιτυχημένες πάσες, 7/10 επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 7/10 κερδισμένες μονομαχίες, 5/5 κερδισμένα τάκλιν, ενώ είχε 4 ανακτήσεις κατοχής και 2 κερδισμένα φάουλ.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

Η διαφορά, όμως, έγινε στο δεύτερο μέρος, μετά την είσοδο του Πέτρου Μάνταλου. Ο captain της ΑΕΚ ουσιαστικά "απελευθέρωσε" τον 28χρονο μπακ-χαφ, αφού πήρε πάνω του τη δημιουργία και του έδωσε τη δυνατότητα να στηριχθεί στα δικά του καλά στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως, στο δεύτερο μέρος, ο Βασιλαντωνόπουλος είχε 3/3 κερδισμένα τάκλιν, 11/12(!) πάσες, 4/5 επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 2 κλεψίματα, καθώς και μία τελική στην εστία. Στο μοναδικό τομέα που υστέρησε σε σχέση με το πρώτο μέρος ήταν οι προσωπικές μονομαχίες, αφού είχε 3/6 επιτυχημένες έναντι 4/4, απόρροια ίσως και της κούρασης.

Ο "Βάσι" μπορεί να μην έπαιξε στη φυσική θέση του, αλλά έδειξε στον Καρέρα πως μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Έδωσε σημαντικές βοήθειες, θυσιάστηκε για την ομάδα και δείχνει ικανός να πάρει περισσότερες ευκαιρίες μέσα στη σεζόν, έστω κι αν στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού.

Δείτε το σχετικό γράφημα με την εμφάνιση του Βασιλαντωνόπουλου όπως την κατέγραψε η Opta, που εγκαινίασε τη συνεργασία της με το SPORT24 για την κάλυψη των αγώνων της Super League Interwetten.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Ο Σιμόες τις βάσεις, ο Μάνταλος τη διαφορά
Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν στόπερ ενδεκάδας
Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: O Mάνταλος την πήρε από το χέρι
TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ