ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Μαϊστόροβιτς περιμένει

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει την αστοχία της ΑΕΚ στο θέμα του αθλητικού διευθυντή και τον πραγματικό λόγο παρουσίας του Μαϊστόροβιτς. Ποιος άλλος έφυγε από την ομάδα.

Πότε ήρθε και πότε έφυγε; Βασικά, το ερώτημα πρέπει να είναι άλλο. Τι ήλθε να κάνει στην ΑΕΚ και πως μέσα σε διάστημα δύο μηνών, η ομάδα και εκείνος διαπίστωσαν τη διαφορά φιλοσοφίας που ο Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς επικαλέστηκε στο αντίο του;

Υπογράφοντας την εξάμηνη συνεργασία του με την πρωταθλήτρια, επί της ουσίας ο Σέρβος αφίχθη στην Ένωση με την φήμη του ικανού "πωλητή" ποδοσφαιριστών. Έπρεπε ωστόσο να προσφωνείται με κάτι πιο επίσημο από την ταμπέλα του "salesman", οπότε επελέγη ο τίτλος του "αθλητικού διευθυντή".

Σε όλα τα προηγμένα κλαμπ της Ευρώπης, ο συγκεκριμένος όρος συνεπάγεται την πλήρη αρχηγία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκ του αντιθέτου, ουδέποτε διευκρινίστηκε με τρόπο ξεκάθαρο από την ΠΑΕ ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του Ματιάσεβιτς στην ομάδα, με ποια κριτήρια προωθήθηκε η συνεργασία μαζί του και σε ποιον τομέα δραστηριοποιήθηκε στο διάστημα που βρέθηκε στην Ελλάδα. Επί της ουσίας, ενεργό μέλος υπήρξε από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Έκτοτε παρέμενε αποστασιοποιημένος.

Το χρονικό διάστημα φαντάζει μικρό, επί της ουσίας όμως ήταν αρκετό και ικανό για να καταλάβουν οι δύο πλευρές ότι επρόκειτο για ένα άστοχο πείραμα: ο Ματιάσεβιτς συνειδητοποίησε ότι οι προτάσεις του για μεταγραφές δεν εισακούγονταν, ενώ η ΑΕΚ διαπίστωσε ότι δεν είναι ο "μάγος" που θα έφερνε (τυχαίο το παράδειγμα) πρόταση αγοράς για τον Λιβάγια στα 10 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο μήνες. Ένα αναίμακτο διαζύγιο, μιας περαστικής σχέσης.

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ...

... και αφού η αδυναμία του αρμόδιου επιτελείου διαπιστώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη μεταγραφική περίοδο (φιάσκο διπλό κατεγράφη και τον περασμένη Γενάρη, με τις περιπτώσεις των εξτρέμ και την έλλειψη ικανών λύσεων για τη μεσαία γραμμή που οδήγησαν στον Μοράν), δημιουργήθηκε η σκέψη για έναν άλλον, κανονικό αθλητικό διευθυντή. Σκέψη που ίσως πλέον να είναι και ανάγκη.

Ο Μαϊστόροβιτς εμφανίστηκε ξανά στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ "σκέπασε" το γεγονός ως μία επίσκεψη ενός καλού φίλου, όμως ο Σουηδός δεν αφίχθη τυχαία επειδή είχε κάψα για να ξαναδεί την Ένωση να παίζει. Συζήτηση έγινε με τον Μελισσανίδη, απόψεις ανταλλάχθηκαν και ο καλός φίλος από το πρόσφατο παρελθόν, επέστρεψε στην πατρίδα του με πιθανό το ενδεχόμενο, να ξαναπάρει στο μέλλον τη δουλειά.

Το θέμα επιστροφής ή όχι του Ντάνιελ, έχει να κάνει με το ρόλο του. Θα μπορούσε να είναι συμβατός με τον Λυμπερόπουλο και τον Ουζουνίδη; Θα πρέπει να είναι υπεράνω και των δύο, λειτουργώντας ως ένας τεχνικός διευθυντής μοντέρνου κλαμπ; Μήπως οι συνεργασίες θα οδηγήσουν σε νέο μπέρδεμα πολλών εμπλεκομένων; Πως ξεπερνιέται το αγκάθι της απευθείας επαφής με τον Μελισσανίδη, λόγω γλώσσας; Αν οι απαντήσεις βρεθούν, τότε ο δρόμος της επιστροφής θα έχει ανοίξει και πάλι.

*Να σημειωθεί ότι παρελθόν από την ΑΕΚ ύστερα από απόφαση της διοίκησης, αποτελεί και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, επί σειρά ετών μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας, ο οποίος είχε στενή επαφή (λόγω ικανότητας στην ομιλία της σερβικής γλώσσας) με τον Ματιάσεβιτς και είχε αποτελέσει επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το συγκεκριμένο τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ